FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA

EXCLUSIV Toni Petrea, interviu pentru Gazetă: „Discut des cu cei de la FCSB, dar nu am nimic de demonstrat”

Petrea, 47 de ani, a semnat cu Chindia un angajament valabil până vara viitoare, care se poate extinde cu acordul părților // FOTO Cristi Preda
Petrea, 47 de ani, a semnat cu Chindia un angajament valabil până vara viitoare, care se poate extinde cu acordul părților // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 18 octombrie 2022 12:32 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 12:52

Toni Petrea impresionează la Chindia, având 4 victorii în primele 4 meciuri pe bancă. „Jucați mereu ca la debutul în Liga 1!" este unul dintre mesajele pe care Toni Petrea le-a transmis târgoviștenilor, pe care recunoaște că îi găsise „demoralizați, fără încredere, parcă își pierduseră și motivația".

- Domnule Petrea, cum ați reușit să schimbați atât de radical Chindia, cu aceste patru victorii în tot atâtea meciuri? 
- Nu îmi place să vorbesc despre mine și chiar nu e vorba că am făcut ceva special. A fost o muncă în echipă, nu puteam să fac eu nimic dacă jucătorii nu erau receptivi. 

- Sincer, când ați intrat prima dată în vestiar, cum vi s-au părut?
- Erau căzuți, demoralizați, nu mai aveau încredere, dar era o stare normală atunci. Apăruse blazarea, parcă le dispăruse plăcerea de a juca fotbal. Le-am zis că trebuie să o regăsească. S-au făcut fotbaliști că le-a plăcut asta, nu obligați

Basarab Panduru laudă un antrenor din Liga 1: „Zici că e Guardiola!”
LAUDE
Basarab Panduru laudă un antrenor din Liga 1: „Zici că e Guardiola!”

- Și ce ați făcut în primele zile? 
- Am avut discuții cu tot lotul, apoi pe grupuri și, în final, individuale. Să văd ce gândesc, ce simt, de ce cred ei că se ajunsese acolo. Trebuie să ai răbdare, tact, să-i asculți, să găsești soluții.

- Ați transmis și mesaje motivaționale?
- Știam unde vin, ce stare de spirit am să găsesc și normal că m-am pregătit puțin. Le-am dat exemple din fotbal, viață, profesie. Nu pot să dezvolt. Ușor, cu antrenamente, cu discuții, am simțit că lucrurile se mișcau în direcția bună. 

- Ne puteți da un exemplu? 
- Le-am zis să o luăm pas cu pas, să încercăm să recuperăm punctele pierdute. Și să joace, nu ca și cum ar fi fost ultimul lor meci din carieră, că atunci nu e prea plăcut, ci mereu cu aceeași determinare și ambiție ca la primul lor joc în Liga 1. 

- I-ați câștigat repede. 
- Nu știu dacă i-am câștigat, mă interesează să vină la antrenamente și la jocuri cu plăcere, cu încredere si să dea tot ce pot. Fiindcă dacă nu dai sută la sută și la pregătire, nu ai cum să reușești asta la meciuri.

Toni Petrea: „Discut des cu cei de la FCSB”

- E altceva acum, față de prima zi, nu? 
- Da, îi simt schimbați, le-a revenit încrederea, încep să se vadă schimbări. Nu e vorba doar despre rezultate, ci mai ales de atitudine. Uite, a fost greu cu Mioveni, am marcat târziu, însă important e că nu au renunțat. 

- Care e țelul final, doar evitarea retrogradării? 
- Asta e obligatoriu, e și obiectivul din contractul meu. Totuși, noi ne dorim mult mai mult. Vreau să-i fac pe băieți să abordeze fiecare meci la victorie, indiferent de adversar. Dacă fac asta, nu au cum să nu reușească! 

- Mai vorbiți cu cei de la FCSB? 
- Da, mai discut cu cei din staff, chiar și cu unii jucători. Mi-au transmis mesaje și când am venit la Chindia. Acum, în ultimul timp, n-am prea vorbit, sunt ocupați, au altele pe cap.

Domnul Petrea a venit cu multă încredere și ne-a transmis-o și nouă. Se pare că și noi ne-am trezit. Muncim mai mult, mai bine, tragem toți la aceeași căruță și se vede. Sper să ne țină cât mai mult această formă

 -Daniel Neguț, căpitan Chindia

Toni Petrea: „Nu am realizat nimic încă" 

- E vreo explicație pentru episoadele cu Silkeborg?
 - Nu știu, nu-mi place să vorbesc despre alții. În fotbal se poate întâmpla orice, asta le spun și jucătorilor mei. A fost neplăcut, poate e și o problemă de omogenitate. Dar la ce lot, la ce jucători are, sunt convins că FCSB are resurse să-și revină. 

- Chindia e și o ambiție personală, după ce ați tot fost numit secundul lui Becali?
 - Nu, nu e nimic personal. Nu am și nici nu vreau să dovedesc nimănui nimic. E un proiect în care am intrat cu încredere și cred cu tărie în această echipă. Deocamdată am câștigat la încredere, dar nu am realizat nimic, încă suntem acolo, jos. Să fim modești, determinați, să muncim și vom reuși. Asta e important, nu demonstrațiile personale. Pe care, repet, nu le am.

Toni Petrea știe să facă posesie, mie îmi plăcea asta. Cu el, echipa are posesie. Eu m-am rugat de el să rămână: «Băi, Toni, nu pleca!». Atunci când ne-am calificat, l-am sunat și i-am mulțumit și lui pentru calificare. I-am spus că a fost și meritul lui. În vară, când ne-am despărțit, el a zis că poate trebuie să facem asta, că simte că e nevoie de un șoc la echipă. Dacă luăm trecutul apropiat, cu Toni Petrea jucam ce îmi doresc eu

 - Gigi Becali, finanțator FCSB

VIDEO Cum a fost Daniel Chiriță bătut de Ionel Ganea: „Am ajuns cu ochiul vânăt”

Citește și: 

Pentru un loc în galeria de lux a starurilor! De azi poți vota în prestigioasa Anchetă a Gazetei Sporturilor

Provocare fără precedent în Liga 1! Apare o situație incredibilă în duelul indirect al echipelor care se află în lupta pentru titlu

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  18 Octombrie 2022, 15:40

Și în mandatul precedent al lui Dică s-a văzut că, deși s-a calificat în primăvara UEL și a bătut Lazio acasă, echipa nu juca nimic. Petrea n-a avut mari rezultate, dar parcă jocul era mai legat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează