FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

OFICIAL Tudor Băluță s-a întors în Liga 1: „Mult succes în tricoul alb-albastru!”

Tudor Băluță nu s-a impus la Brigton și revine în Liga 1 / Sursă foto: Imago Images
Tudor Băluță nu s-a impus la Brigton și revine în Liga 1 / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 12 iulie 2022 17:33 / Actualizat marti, 12 iulie 2022 18:48

Tudor Băluță, 23 de ani, revine în Liga 1 după 3 ani! Mijlocașul defensiv nu s-a impus în străinătate și a fost „repatriat” de Farul, urmând să lucreze din nou alături de Gică Hagi.

„Regele” continuă, astfel, moda „repatrierilor”, o strategie la care a mai apelat și în alți ani. Doar vara aceasta, Hagi i-a readus, pe lângă Băluță, pe Vlad Morar, Buzbuchi, Dragoș Nedelcu și Romario Benzar.

Tudor Băluță a semnat cu Farul: „Mult succes în tricoul alb-albastru!”

„Începând de astăzi, mijlocașul Tudor Băluță este noul jucător al echipei noastre ! În vârstă de 23 de ani (27.03.1999), Tudor Băluță a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani și astăzi va efectua primul antrenament în tricoul alb-albastru. 

Produs al Academiei Hagi, Tudor Băluță a mai evoluat în carieră pentru cluburile Brighton (Anglia, Premier League), ADO Den Haag și Dinamo Kiev. Tudor Băluță are șapte selecții la naționala de seniori a României și este semifinalist al Campionatului European U21 din 2019. Mult succes în tricoul alb-albastru!”, se arată în comunicatul emis de constănțeni pe site-ul oficial

Tudor Băluță s-a despărțit de Brighton la începutul acestei veri. Măcinat de accidentări, mijlocașul defensiv transferat cu 2,9 milioane de euro a jucat un singur meci la prima echipă a „pescărușilor” în 3 ani și jumătate.

Tudor Băluță s-a întors în Liga 1: „Mult succes în tricoul alb-albastru!”
Tudor Băluță s-a întors în Liga 1 / Sursă foto: farulconstanta.com

Brighton a renunțat la Tudor Băluță

Tudor Băluță a înregistrat un regres uriaș în ultimii ani. Internațional cu opt prezențe la seniori, om de bază în trupa lui Rădoi de la tineret, mijlocașul defensiv pe care specialiștii îl vedeau „noul Gică Popescu” a bifat patru meciuri ca titular în ultimii doi ani și jumătate!

Băluță a încheiat aventura la Brighton cu un singur meci la prima echipă, în Cupa Ligii Angliei, și 12 partide la echipa U23 a britanicilor. 

În prima parte a anului 2020 a fost împrumutat la ADO Den Haag, în Țările de Jos, pentru care a strâns 4 meciuri. Ulterior, în sezonul 2020/2021, a fost cedat la Dinamo Kiev, dar nu s-a impus nici acolo. Chinuit de accidentări, a adunat doar 8 minute pe teren la formația antrenată de Mircea Lucescu.

2 milioane de euroeste cota de piață a lui Băluță în prezent. În momentul transferului la Brighton era evaluat la 4,5 milioane de euro

7 meciuriare Băluță la prima reprezentativă a României, plus 8 partide la U21

Tudor Băluță are o pasiune costisitoare: „Cheltuiesc cel mai mult pe adidași!”

Citește și alte știri de actualitate: 

FCU Craiova, înfrângere la Tribunal! Obligată să-și schimbe numele și marca » Decizia nu e definitivă

EXCLUSIV Transferul lui Pigliacelli e 95% rezolvat » Câți bani primește Universitatea Craiova

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (27)
cri5ti
cri5ti  •  13 Iulie 2022, 20:21
Postat de MaxiP pe 13 Iulie 2022, 01:34

Marin la Standard și Ajax, acum în Serie A. Hagi la Rangers. Baluță în Premier League (n-ar fi jucat altul mai mult). Cicaldau la Galatasaray. Dacă tu găsești vreo echipa care a dat mai mult... Nu ca nu exista, ce a dat Viitorul e absolut dominant fata de celelalte cluburi din tara.

nu a dat vreun alt club mai mult,asta e sr... problema e ca se cam întorc prea mulți cu coada între picioare.. și sa fim serioși...Ajax e peste Cagliari(Marin nu a făcut fata la Ajax)... iar galatasaray a fost anul trecut o. echipa de locul 12 în Turcia

MaxiP
MaxiP  •  13 Iulie 2022, 14:16
Postat de concret pe 13 Iulie 2022, 10:16

Cred ca glumesti cu Cicaldau... una dintre cele mai mari tepe din istoria turcilor alaturi de Morutan. Ba, astia sunt jucatori vopsiti de impresari pentru comisioane. Nu stapanesc abc-ul fotbalului, dovada ca Viitorul nu e cu nimic mai presus decat alte asa zise academii din Romania. Suntem o tara bananiera in orice domeniu, o rusine de natie, indiferent cat mai incearca cate unul ca tine sa ascunda mizeria sub pres. Iar de Hagi, numai gura, ca in rest... nu mai zic ca mai bine tace, pentru ca atunci cand o deschide iti zgarie timpanele.

Ba tocmai, ca nu încerc sa ascund mizeria sub preș, am spus clar, e nasol sa vezi o singura academie în toată tara. Dar crede-mă ca mizeria nu se curata dând în singurul măturător care s-a oferit sa ajute, din contra, ii iei exemplul. El face cât poate, dacă ești mai capabil, fa mai mult ca el. Noi dam în el dar nu-l întrece nimeni. E cu atât mai umilitor să-l consideri slab dar sa nu-l întreacă niciunul. Legat de Galata, lasă-mă cu cele mai mari tepe, au avut o teapa de sezon cu cei 2 romani sau fără, au fost praf toți. Din contra, as zice ca pt Cicaldau a fost o mare teapa sa ajungă la o echipa atât de haotica, deși nu neapărat slaba ținând cont de parcursul din El. Morutan nu avea ce cauta acolo, era evident ca nu are nivelul de Galatasaray. În rest, aștept sa apară cineva care sa curețe mai bine ca Hagi și apoi putem spune ca nu e grozav, pana atunci, atât cât a putut el, a produs mai mult ca ceilalți.

alexiosas
alexiosas  •  13 Iulie 2022, 14:14
Postat de MaxiP pe 13 Iulie 2022, 01:32

Care e ideea?! Baluță era un jucător foarte bun, a fost jucător de națională și a fost căutat de un club din Premier League. Fără supărare, nu știu cine a mai produs pe cineva care sa fie transferat în Premier League. S-a accidentat, de-aia a dispărut. Produce cel mai mult din România, să-l ironizam pe el ca și cum ar fi alții care reușesc mai mult e absurd.

si de ce s-a accidentat? printul de ce s-a accidentat? pentru ca nu se lucreaza la partea fizica,doar la mingicareala....din nou,rebuturi de calitate

Vezi toate comentariile (27)
Comentează