FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - CHINDIA 2-0

VIDEO Sabău și-a îndeplinit obiectivul, urmează bonusul! A rămas o singură necunoscută în lupta pentru salvare + Clasamentul ACUM

FOTO: Facebook @FCUCluj
FOTO: Facebook @FCUCluj

Articol de - Publicat sambata, 13 mai 2023 20:53 / Actualizat sambata, 13 mai 2023 20:59

Universitatea Cluj a învins-o pe Chindia Târgoviște, scor 2-0, și a obținut salvarea matematică de la retrogradare. O singură necunoscută a rămas în play-out: Chindia, UTA și FC Argeș luptă să evite poziția care duce direct în „B”.

Programul complet și rezultatele din Liga 1 AICI!

Imediat după Revelion, Ioan Ovidiu Sabău accepta o misiune infernală. Se întorcea „acasă”, dar găsea o echipă în degringoladă, lăsată de predecesorii Erik Lincar și Eugen Neagoe pe locul 13, unul de baraj, și fără victorie de 5 etape.

„Cutremur” după ultima umilință și ratarea promovării în Liga 1 » Antrenor demis și toate contractele jucătorilor reziliate: „Refacem din temelii”
REFORMĂ
„Cutremur” după ultima umilință și ratarea promovării în Liga 1 » Antrenor demis și toate contractele jucătorilor reziliate: „Refacem din temelii”

Prestând un fotbal pozitiv, în ciuda câtorva sincope, „șepcile roșii” și-au îndeplinit astăzi principalul obiectiv, salvarea de la retrogradare.

U Cluj, în Liga 1 și sezonul viitor

Cu spatele la zid, doar un punct deasupra drumului direct spre Liga 2, Chindia a început curajos, dar Marco Dulca și Daniel Popa n-au fost inspirați în ultima treime.

Treptat, cu aportul celor 6.450 de spectatori, clujenii au preluat inițiativa. Belgianul Martin Remacle a avut nevoie de două „gherle” pentru a-și regla ținta. În minutul 35 a tras imparabil, un lat de la 16 metri, la firul ierbii. Mingea s-a oprit lângă încheietura barei, pentru un 1-0 meritat.

Toni Petrea a aruncat furios cu tot ce a găsit prin preajmă, a țipat la elevii lui, dar fără rezultat.

U Cluj a gestionat perfect și partea secundă, un joc sigur de posesie. La capătul primei ore de joc, Dan Nistor a finalizat o acțiune de „tiki-taka”, pase rapide în careul dâmbovițenilor, și a „ucis” complet speranțele vizitatorilor. Assistul i-a aparținut aceluiași Remacle.

Sabău și-a îndeplinit obiectivul, acum e pregătit să încaseze și bonusul. Pe 24 mai, „studenții” vor lupta pentru a doua Cupă a României din istorie, după cea din 1965. Adversară, Sepsi Sf. Gheorghe.

O singură necunoscută în play-out: bătălie între Chindia, UTA și FC Argeș

Chindia, cu 5 înfrângeri în ultimele 6 etape, nu mai e la mâna ei în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Pentru moment e pe loc de baraj, cu 22 de puncte, dar poate coborî în funcție de rezultatul pe care FC Argeș îl scoate cu FCU Craiova. 

Trupa lui Toni Petrea va da o bătălie în 3, cu UTA și FC Argeș, pentru evitarea penultimei poziții.

FINAL. U Cluj - Chindia 2-0

U Cluj - Chindia, echipe de start:

U Cluj: Gorcea - Martic, Pițian, Miron, Chipciu - Tescan, G. Simion, Remacle, Ov. Bic - Nistor - Thiam 
Rezerve: P. Iliev - Oancea, Fl. Ilie, Goranov, R. Pires, I. Filip, I. Stoica, J. Gomes, Ad. Bălan 
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău 

Chindia: D. Moldovan - Orozco, Celea, Corinus - Căpușă, M. Dulca, Akhmatov, Ad. Ioniță - Popadiuc, D. Popa, D. Dumitrașcu 
Rezerve: Căbuz - Sg. Buș, Vorobjovas, Cooper, A. Șerban, Jipa, Al. Petre, Zamfir, C. Avram 
Antrenor: Anton Petrea

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Marinescu Vasile (Bucureşti), A2: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti) / Arbitru VAR: Haţegan Ovidiu (Arad), Arbitru AVAR: Vornicu Adrian (Iaşi)

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Încă o echipă și-a depus candidatura pentru play-off-ul din sezonul viitor: „Vrem mai sus!”
Play-off
Încă o echipă și-a depus candidatura pentru play-off-ul din sezonul viitor: „Vrem mai sus!”
Încotro? Echipa din SuperLigă riscă să se dezintegreze în vară!
PLAY-OUT
Încotro? Echipa din SuperLigă riscă să se dezintegreze în vară!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
tristan
tristan  •  14 Mai 2023, 09:08

As vrea sa pice FC Argeș...Anul trecut îl înjurau pe Prepeliță deși îi fusese în play off...Nu ,nu era bun ...Mofturile unei noi promovate !!!Na daca Prepeliță n a fost bun ,atunci jucați in liga 2 ,berbecilor...

dududuru
dududuru  •  13 Mai 2023, 21:24

Bravo U, bravo Sabău!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează