FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

COMUNICAT După acuzațiile că echipa lor se va da la o parte cu Dinamo, fanii lui U Cluj ripostează: „Frăția noastră e mai presus de vremuri, meciuri și rezultate”

U Cluj speră să intre în Liga 1 în locul lui Dinamo, chiar dacă galeriile celor două echipe sunt înfrățite / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj
U Cluj speră să intre în Liga 1 în locul lui Dinamo, chiar dacă galeriile celor două echipe sunt înfrățite / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Cluj

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 mai 2022 17:55 / Actualizat sambata, 21 mai 2022 18:46

Suporterii Universității Cluj dau asigurări că legătura de prietenie pe care o au cu fanii lui Dinamo nu va influența în vreun fel desfășurarea ostilităților din teren, în duelul de pe Cluj Arena din această seară. 

  • După cel mai negru sezon din istoria clubului, Dinamo a ajuns în fața ultimului act, care îi poate decide existența. Dacă vor pierde barajul în fața Universității Cluj, dinamoviștii vor avea dificultăți majore privind respectarea planului de reorganizare, iar falimentul ar fi greu de evitat.
  • U Cluj joacă acasă cu Dinamo, de la ora 20:30, în turul barajului de menținere/promovare în Liga 1. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro, televizat de Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1
  • Returul va fi pe 29 mai, pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

Fanii celor două echipe, înfrățiți printr-o prietenie de lungă durată, vor fi prezenți în număr mare pe „Cluj Arena”, iar organizatorii speră ca toate biletele să fie vândute până la ora meciului. Au existat și voci care au acuzat un posibil meci al prieteniei între U Cluj și Dinamo, însă galeria ardelenilor subliniază ideea că doar peluzele sunt cele care vor sta braț la braț diseară. 

Ultrașii Universității Cluj, înaintea duelului cu Dinamo: „Frăția noastră e mai presus de vremuri, meciuri și rezultate”

„(...) Fiecare individ are aproape pe cineva care își investește pasiunea în altceva, în ceva diferit, mai ușor sau mai dificil de înțeles, dar în virtutea relației umane, a respectului și principiilor comune avute, cei doi își respectă alegerile și stau umăr lângă umăr pentru binele comun. 

În cazul nostru binele comun este U Cluj, în cazul fraților binele lui Dinamo, în cazul frăției noastre valorile și principiile care ne leagă. Frăția Șepcilor Roșii cu Câinii Roșii este mai presus de vremuri, meciuri și rezultate, este despre oamenii care au stat aproape, unii lângă alții și lângă echipele iubite, frăția noastră este despre suporteri!

(...) U Cluj si Dinamo joacă în teren, dar Șepcile Roșii și câinii roșii se bucură la fiecare revedere, se susțin și se încurajează reciproc, comunică, beau bere pe terase, cântă și-și împărtășesc bucuriile și supărările. Cine înțelege aceste diferențe între ce semnifică întrecerea sportivă a echipelor și relația dintre suporteri să respecte, cine încă nu o face, să se străduiască mai mult să înțeleagă, informația este accesibilă!”, e o parte din mesajul transmis de suporterii lui U Cluj, în ziua meciului cu Dinamo. 

La sfârșit vom respecta învingătorii și învinșii deopotrivă și vom merge mai departe împreună! Adevăratele lupte și războaie sunt în altă parte și trebuie purtate de noi uniți, umăr lângă umăr și spate în spate. 

- Comunicat Peluza „Șepcile Roșii”

📢📢📢 ⬜️⬛️⬜️🟥 Peluza Șepcile Roșii pretinde respect pentru ceea ce este și ce o definește! Facem aici referire la iubirea...

Publicată de Sepcile rosii pe Vineri, 20 mai 2022

Zilele trecute, Cornel Dinu a oferit unele declarații controversate, prin care anunță că Dinamo va rămâne cu siguranță în Liga 1, deoarece nu s-ar dori promovarea lui U tocmai de la Cluj.

Fanii lui U Cluj și Dinamo au venit împreună la meciul de baraj: încurajări, dar și derapaje
U CLUJ - DINAMO
Fanii lui U Cluj și Dinamo au venit împreună la meciul de baraj: încurajări, dar și derapaje

Peste 20.000 de bilete vândute la U Cluj – Dinamo

Din informațiile Gazetei Sporturilor, până astăzi se vânduseră 20.000 de bilete, iar organizatorii se așteaptă ca fanii să cumpere și azi.

Suporterii clujeni au cumpărat 14.000 de bilete, în timp ce „câinii” au 6.000. Totuși, până la ora meciului se așteaptă să se vândă peste 22.000 de bilete, iar numărul fanilor să fie mai mare decât la meciul cu Hermannstadt.

Prime importante pentru U Cluj și Dinamo

Pentru această dublă, fiecare echipă are promisă o primă specială.

Dacă promovează, fiecare jucător de la U Cluj va încasa aproximativ 1.000 de euro. De partea cealaltă, „câinii” vor împărți 75.000 de euro, bani strânși cu ajutorul lui Răzvan Zăvăleanu, Marian Iuhasz, Gheorghe Nițu, Claudiu Florică, Nicolae Badea, Claudiu Ciolan și al fanilor din DDB, care au adunat 25.000 de euro.

VIDEO Erik Lincar: „Nu contează frăția dintre cele două echipe. Vom da absolut tot ce ține de noi să promovăm”

Citește și alte știri de actualitate:

Puteau fi „câini roșii”, acum încearcă să o îngroape pe Dinamo!

EXCLUSIV U Cluj - Dinamo, derby cu o atmosferă incendiară » Câte bilete s-au vândut + De ce nu vine Iuliu Mureșan la meci, deși e în oraș

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (14)
balderis
balderis  •  22 Mai 2022, 08:35

Am văzut multe la viața mea , dar proști mai mari ca în galeria lui ,,u cluj” , n-am văzut !!! Auzi , înfrățiți cu miliția comunistă ! Doamne ferește de fraiericiul romăn !

io.s_ge
io.s_ge  •  21 Mai 2022, 20:18
Postat de sulheticul pe 21 Mai 2022, 19:54

"Fratia" s a născut din prieteniile dintre doi lideri de galeri dintr o parte cu unul din cealaltă parte...De atunci jucătorii, antrenorii, conducătorii si toți suporterii sunt frați, dar de tata, ca nu au *** ***...una era la facultate, iar cealaltă vorbea rusește si canta "hei hei polițist!" dar tot in rusă.

Vorbesti pe nas. S'au schimbat liderii galeriilor de mai multe ori de cand exista legatura asta dintre suporteri. Unde mai vezi, nu in tara asta ci in lume, inaintea unui meci capital dintre doua echipe, suporterii sa cante impreuna. De cele mai multe ori sunt sute de metri intre ei separati cu j'de garduri si jandarmi. Asta spune totul bey gigei!

mikeshine
mikeshine  •  21 Mai 2022, 20:05
Postat de icostin66 pe 21 Mai 2022, 18:58

Un mesaj de bun simt, asa cum ar trebui sa fie intre orice galerii din lume... Sunt unul dintre cei multi care nu au uitat umilintele la care a fost supus acest club din partea ''militienilor'' sau ''militarilor''... Am fost obligat (militar TR fiind la Lipova...) sa ''incurajez'' Steaua la Arad... Ne era o rusine imensa, radeau aradenii de noi de se spargeau...:) Tu clujean, sa urli ''Hai Steaua!''...:) Cand venea Dinamo la Cluj, pe langa cantecele galeriei, slagarul era ''5 bani 10 bani / dati pomana la curcani!''... De unde s-a nascut ''fratia'' asta, ma depaseste...

propaganda ieftina,eu am fost primul pe gsp care am s[pus ca este o minciuna sfruntata asta cu fratia. nu exista nicio fratie intre u cluj si vitan barzesti,***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează