FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - POLI IAȘI

Rezultat uriaș pentru Dinamo! Frații de la Cluj au bătut Poli Iași și lupta pentru salvare e infernală + clasamentul actualizat

Articol de , - Publicat miercuri, 24 aprilie 2024 18:44 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 13:15

„U” Cluj - Poli Iași, partidă din runda #6 a play-out-ului, s-a terminat cu victoria „șepcilor roșii”, scor 1-0.

Soarta celor trei puncte a fost decisă în minutul 53, când atacantul Daniel Popa a semnat singura reușită a partidei.

VAR, providențial în „U” Cluj - Poli Iași 1-0

VAR a validat golul lui Popa, anulat inițial pe motiv de ofsaid, după o consultare de două minute. Daniel Popa l-a învins pe Silviu Lung Junior cu o execuție plasată, la firul ierbii, din pasa decisivă livrată de Silaghi.

Arbitrajul video a mai avut o intervenție crucială, când a fost anulată eliminarea lui Samayoa (Poli Iași). Acesta fusese eliminat pentru fault din postura de ultim apărător, dar s-a constatat că a fost ofsaid înainte și „roșul” a fost anulat.

În urma acestui rezultat, „U” Cluj pune capăt unei serii de 4 meciuri fără victorie în play-out și adună 29 de puncte. Trupa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău urcă cel puțin provizoriu pe locul 8.

Poli Iași rămâne cu 21 de puncte pe locul 14, ultimul ce duce la barajul de menținere în Superliga României. Dinamo (poziția a 15-a) are 20 de puncte și FCU Craiova (locul 16) a strâns 19 puncte.

Notele GSP după „U” Cluj - Poli Iași 1-0

FC Universitatea Cluj: Edvinas Gertmonas 6 - Dorinel Oancea 5, Lucas Masoero 6, Thalisson da Silva 6, Alexandru Chipciu 6 (cp / 90+3 Andrei Piţian) - Gabriel Simion 6, Ovidiu Bic 6 - Robert Silaghi 7 (70 Alin Chindeş 5), Ante Roguljic 6 (86 Kevin Doukoure), Roger Rodrigues 6 (86 Valentin Gheorghe) - Daniel Popa 7 (90+2 Federico Anselmo). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău - 7.

Poli Iaşi: Silviu Lung (cp) 6 - Todor Todoroski 5 (82 Allan Oliveira Mota), Nicolas Samayoa 4, Florin Ilie 5, Rareş Ispas 5 (90+1 Rachid Bouhenna) - Carlos Jatoba 5 (62 Shaydon Harrison 5), Julian Marchioni 6 - Ştefan Ştefanovici 5 (62 Andrei Gheorghiţă 6), Alin Roman 5, Kevin Kabran 5 (46 Adel Bettaieb 6) - Sergiu Buş 5. Antrenor: 'Tony' da Silva - 5.

Arbitru: Szabolcs Kovacs - 6. Asistenţi: George Florin Neacşu 5, Imre Laszlo Bucsi - 6.

Programul, rezultetele și marcatorii din etapa #6 din play-off și din play-out

U Cluj - Poli Iași 1-0

Min. 65: Samayoa (Poli Iași) a primit inițial cartonașul roșu, însă arbitrul a revenit prin consultarea VAR asupra deciziei în urma unui ofsaid anterior în care a fost surprins un jucător al „șepcilor roșii”.
Min. 60: Thalisson („U” Cluj) a marcat printr-o lovitură de cap, însă stoperul „șepcilor roșii” se afla într-o poziție evidentă de ofsaid, astfel că golul său a fost anulat.
Min. 55: GOL „U” Cluj”! După două minute de consultare a VAR, arbitrul validează golul marcat de Daniel Popa, anulat inițial pe motiv de ofsaid. Scăpat singur cu Silviu Lung Junior, Popa a înscris cu o execuție plasată, la firul ierbii, demnă de un atacant veritabil.

U Cluj - Poli Iași, echipele de start

U Cluj: Gertmonas - Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu - Silaghi, Simion, Bic, Roger - Roguljic, Popa
Rezerve: Gorcea, Peteleu, Chinteș, Pițian, Techereș, Grobry, Pănoiu, Gheorghe, Teșcan, Ilie, Anselmno, Chirilă
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Poli Iași: Lung - Todoroski, Samayoa, F. Ilie, Garobbio, Ispas - Roman, Jatoba, Ștefanovici - Kabran, Buș
Rezerve: Ailenei, Niga, Martac, Katanec, Saghiri, Itu, Bettaieb, Mota, Harrison, Gheorghiță, Ciobanu, Allanzinho
Antrenor Tony da Silva

Stadion: Cluj Arena
Arbitru: Szabolcs Kovacs (Carei). Asistenți: George Neacșu (Câmpulung Muscel), Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe)
Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari). Asistent VAR: Raul Ghiciulescu (Lugoj)

Ioan Ovidiu Sabău dă ultimatum: „Eu nu mai fac meseria asta!”. Mesaj de forță, public

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Cosmin Matei revine pe teren chiar în meciul cu FCSB: „Poate dă gol!” » Un adversar de miercuri are interzis la echipa lui Becali: „Pentru nicio sumă!”

EXCLUSIV Verdict crunt, ratează orice șansă pentru Euro 2024 » A trimis un mesaj de forță colegilor: „Să iasă sănătoși de pe teren. Și să bată pe FCSB cu 2-1!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (48)
Andreilupu_1982
Andreilupu_1982  •  25 Aprilie 2024, 09:49
Postat de Instigato_rul pe 24 Aprilie 2024, 21:49

Pentru că v-au bătut,pe unde v-au prins !

Nu cunosti regulamentul! I-ati capre!

FalconCrest
FalconCrest  •  24 Aprilie 2024, 23:33
Postat de mario_rdfe_ pe 24 Aprilie 2024, 22:04

Ce calcule faci ? Dintre echipele in lupta, doar craiova nu a avut imbunatatire ! Daca terminam la egalitate cu iasi, suntem peste..i am batut in meciul direct.

astazi ai comentat la un articol unde explicaau astia regulamentul.primul criteriu de departajare este rotunjirea sau nu a punctelor(evident) iar al doilea este pe ce loc ai terminat in sezonul regulat. voi nu ati pierdut la injumatatire si voi ati terminat doar peste botosani sezonul regulat(ca peste voluntari nu se pune ca ai au pierdut la injumatatire) tu nici macar nu stii regulamentul. te-ai umilit singur.

FalconCrest
FalconCrest  •  24 Aprilie 2024, 23:30
Postat de rav410wrc pe 24 Aprilie 2024, 21:51

Disperarea cand iti vine rupi camasa de pe tine !! Disperatuleee, vezi ca-ti crapa o vena, pentru Dinamo ... Tu ai sa plangi mai tare ca n-a picat Dinamo, decat ca nu prinde fcsb, grupele Europene !! WtF ?! :))))

Steaua din liga 1 nu are cum sa nu prinda cel putin grupele conference league,deci disperat esti tu. tu sustii blatistul de redmic care sta c*&ra cu vitran abrzesit

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează