FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

UEFA schimbă protocolul » Când vor face echipele din Liga 1 testele pentru Covid-19: „Veți vedea un lucru interesant”

Când vor face echipele din Liga 1 testele pentru Covid-19
Când vor face echipele din Liga 1 testele pentru Covid-19

Articol de - Publicat miercuri, 29 iulie 2020 16:05 / Actualizat miercuri, 29 iulie 2020 16:22

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a amintit modificările pe care UEFA vrea să le implementeze în protocolul de testare al fotbaliștilor, începând cu sezonul următor. 

Cazurile de coronavirus continuă să apără în Liga 1. Astra e cea mai recentă formație aflată în imposibilitatea de a juca. Meciul cu CS Universitatea Craiova, programat în inițial în această seară, a fost amânat. Justin Ștefan a vorbit despre măsurile care pot fi implementate din sezonul viitor, pentru a împiedica astfel de cazuri. 

Se modifică procedura de testare

„Veți vedea un lucru interesant zilele viitoare, protocolul UEFA. A fost comunicat în cadrul European Club Asociation, dar încă nu este oficial. Procedura ar fi ca jucătorii să se testeze cu două sau trei zile înainte ca meciul să fie programat. Cei pozitivi merg pe direcția stablită, se internează sau izolează acasă. Cei negativi continuă antrenamentele, fac pregătirea. Urmează o nouă testare cu 6 ore înaintea meciului. Cine iese negativ joacă, cine nu, nu mai joacă. Luăm și noi în calcul această variantă, să o propunem autorităților. Am mai spus-o, regulile trebuie adoptate pentru atingerea obiectivului”, a declarat Justin Ștefan la Digisport Special. 

Cine plătește testele?

„Categoric că este o discuție pe fondurile de testare. Nu știu cine le suportă, cluburile sau UEFA. Lauți-o sub beneficiu de inventar, încă nu e nimic clar. Categoric că avem un preț destul de ridicat în acest moment. Am găsit o soluție, să avem un singur partener de testare. Asta înseamnă o reducere substanțială de preț. Am avut deja o discuție cu unul dintre furnizori. Am primit un preț la jumătate”, a explicat Justin Ștefan. 

VIDEO. Cluburile au votat! Pe cine au ales campioană în sondajul primit de la LPF

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

EXCLUSIV Cel mai influent om din FRF, gest revoltător împotriva lui Sepsi la finala Cupei » Reacția Federației

UPDATE Coronavirus la Astra! Partida cu Craiova nu se mai dispută azi + Reacția LPF

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
milu
milu  •  29 Iulie 2020, 21:20

Corect,foarte bine, să joace cei sănătoși.viața merge înainte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează