FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Uitați de turul I, toată atenția spre turul II din Liga Campionilor! FCSB poate da peste „balauri” la tragerea la sorți de miercuri: lista adversarelor

FCSB va da peste un adversar mult mai complicat în turul secund al preliminariilor / FOTO: Imago
FCSB va da peste un adversar mult mai complicat în turul secund al preliminariilor / FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 16:10 / Actualizat miercuri, 19 iunie 2024 09:22

FCSB își cunoaște adversara din primul tur preliminar din Champions League. Roș-albaștrii se vor duela cu AC Virtus, campioana din San Marino, un adversar semi-amator, care n-are cum să încurce socotelile campioanei. Emoțiile cresc miercuri, când va avea loc o nouă tragere la sorți, în urma căreia FCSB își va afla posibila adversară din turul II.

FCSB răsuflă ușurată după prima tragere la sorți din această săptămână, dar mai e de trecut un hop și miercuri, pe 19 iunie, când încep calculele serioase pentru visul numit grupele Champions League.

Dacă adversarul din primul tur e cel mai abordabil posibil, o formația submediocră din San Marino, situația se poate complica simțitor începând din turul secund.Acolo unde FCSB riscă să dea chiar și peste PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, noua campioană a Greciei!

FCSB poate întâlni adversari de coșmar în turul II din Champions League!

Cucerind titlul, formația din Salonic s-a înscris astfel pe lista numelor tari peste care FCSB poate da în turul 2. Alături de nume ca Dinamo Zagreb, PAOK, Maccabi Tel Aviv, Sparta Praga, Bodo/Glimt sau APOEL, care sunt deja calificate în turul 2, sau Ferencvaros, Qarabaq, Slovan Bratislava sau Ludogoreț, dacă trec de turul 1.

Ipotetica eliminare în această fază ar face ca FCSB să „retrogradeze” în turul 3 al preliminariilor Europa League.

Iată lista posibililor adversari din turul al doilea:

  • PAOK (Grecia)
  • Maccabi Tel Aviv (Israel)
  • Ferencváros (Ungaria)
  • Qarabag (Azerbaidjan)
  • Slovan Bratislava (Slovacia)
  • Bodo/Glimt (Norvegia)
  • Ludogorets Razgrad (Bulgaria)
  • Midtjylland (Danemarca)
  • Sparta Prague (Cehia)
  • Malmo FF (Suedia)
  • APOEL (Cipru)
  • HJK Helsinki (Finlanda)

FCSB visează la grupe în sezonul în care Liga Campionilor intră într-o nouă eră!

„Tragerea la sorți marchează începutul unei noi ere, începutul unui nou format”, a transmis announcer-ul tragerii la sorți de marți, înainte să ia startul ceremonia de la Nyon. Și asta fiindcă Liga Campionilor intră în „era sistemului elvețian”! Liga trece din 2024-2025 de la 32 de echipe, repartizate în opt grupe a câte patru, la 36.

Fiecare va juca, în prima fază, 8 meciuri cu 8 adversari diferiți (patru acasă, patru în deplasare) pe parcursul a 10 săptămâni de partide europene. La sfârșitul grupei, formațiile care ocupă locurile 1-8 se califică direct în „optimi", iar pozițiile de la 9 la 24 intră într-un play-off, cele 8 câștigătoare atingând și ele „optimile". De-aici încolo se respectă traseul existent până în actuala ediție a Ligii, continuând cu „sferturi".

Cele mai bune patru formații se bat pentru trofeu într-un Final 4 disputat într-un singur oraș, cu semifinale (manșă unică) și finală.

Totuși, sistemul de preliminarii rămâne neschimbat, nu e afectat de reformele la nivel înalt pregătite pentru viitorul sezon.

VIDEO Marius Ștefănescu a oferit primul interviu după transferul la FCSB! Toate declarațiile făcute de fotbalistul acontat de la Sepsi

Citește și:

Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Nationala
Cu cine poate juca România în optimile de finală de la Euro 2024 » Au rămas doar două variante: putem avea un culoar IREAL spre semifinale
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Nationala
Notele GSP după meciul unei generații: „Ciudat să vedem decarul în bandă, dar Iordănescu a simțit bine!”
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”
Nationala
Gică Hagi, exuberant după calificarea României în optimi la Euro 2024: „Cred că e posibil orice acum”

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (24)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  21 Iunie 2024, 20:11
Postat de VanBasten2000 pe 18 Iunie 2024, 18:45

Exista sportivi amatori, semiprofesionisti si profesionisti. Ca amator nu esti platit, joci de placere. Ca semiprofesionist esti platit cu sume mici, insuficient pentru a trai exclusiv din veniturile din sport. Ca profesionist traiesti din veniturile realizate din sport, nu ai nevoie de alte surse de venit.

Înțeleg asta. Eu am întrevat care este diferența între semiprofesionist și semianator? Nu sunt cumva sinonimi cei doi termeni?

MaxiP
MaxiP  •  21 Iunie 2024, 03:25
Postat de Slayeron pe 20 Iunie 2024, 16:16

mai citeste o data. eu vorbesc de ucl si e.l.,nu ma intereseaza intertoto. pe nimeni nu intereseaza intertoto.

Da, da, orgoliile de mare echipa. Daca chiar vrei tu sa-mi zici ca FCSB n-a prins decat o data grupele de Conference League din lipsa de interes, inseamna ca nici macar nu mai avem decenta sa ne recunoastem lipsa de calitate a campionatului intern. Lasa ca o intereseaza pe AS Roma mai tare. Indiferent, degeaba imi vorbesti de recorduri atunci, inseamna ca FCSB de ceva sezoane nici nu mai prinsese cupele europene, nu i-am vazut prin fazele de care vorbesti prin UCL sau Europa League. Probabil din lipsa de interes, desigur. PS: Sezonul 2020/21, tur 3 preliminar Europa League, eliminata de Liberec. Nu-mi spune ca era ultimul tur preliminar, ca daca din 3 tururi imi scoti play-off-ul si spui ca asta e ultimul tur, imediat o dai finalista Europa League. Tot lipsa interesului sa fi fost?

Slayeron
Slayeron  •  20 Iunie 2024, 16:16
Postat de MaxiP pe 19 Iunie 2024, 12:16

Asta cu ultimul tur de preliminarii e cumva o mare realizare? Din cate tin minte in ultimul sezon au iesit din primul tur preliminar in care au participat, in Conference League. Si n-a fost prima data cand au iesit prematuri de tot. Din pacate nivelul fotbalului nostru de club actual este acolo incat orice calificare intr-o grupa de competitie europeana e o mare realizare. Uite-i si pe astia, ce titreaza. Pai daca Bodo/Glimt, Dinamo Zagreb si PAOK sunt balauri... e drept, atunci Galatasaray, Lazio, Manchester United, echipe cu care au mai cazut prin anii 2000 echipele romanesti in calificarile CL, ce erau? Da, la un moment dat FCSB avea realizarea de a fi jucat in grupe de cupe europene anual, au avut o serie lunga, chiar continuand perioada de dinaintea formatelor cu grupe in toate competitiile europene si erau nelipsiti din competitiile propriu-zise, fie Champions League sau Cupa UEFA, de dupa preliminarii. Din pacate deja a trecut ceva timp de cand seria a fost anulata, iar asta ca au prins mai mereu ultimul tur de calificari nu e nimic spectaculos. Plus ca nu e adevarat, au cateva eliminari din primele faze, una in sezonul recent incheiat. Cu "balaurul" Nordsjelland, care n-a prea rupt gura targului ulterior in competitie, desi contra lor a parut o echipa net superioara.

mai citeste o data. eu vorbesc de ucl si e.l.,nu ma intereseaza intertoto. pe nimeni nu intereseaza intertoto.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează