FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ Universitatea Craiova este Alexandru Mitriță și restul » Laurențiu Reghecampf are un munte de urcat

Universitatea Craiova este Alexandru Mitriță și restul. Foto: Imago Images
Universitatea Craiova este Alexandru Mitriță și restul. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 06 august 2023 14:05 / Actualizat duminica, 06 august 2023 14:18

Universitatea Craiova este dependentă de Alexandru Mitriță (28 de ani) în acest debut de campionat. Laurențiu Reghecampf a cerut întăriri, ieșirea din zona de confort, dar are multe „șantiere” deschise. Poate prea multe pentru a conta în acest moment în bătălia la titlu.

Patronul Mihai Rotaru își propusese să mai reducă din costuri în acest an, iar la instalarea pe bancă, după 0-0 cu Oțelul, Laurențiu Reghecampf părea să se fi împăcat și el cu ideea. Însă debutul de sezon al Universității arată că fără investiții masive titlul cel mult așteptat de suporteri va rămâne și în 2023/2024 la stadiul de deziderat.

Fără eșec în primele 4 etape, dar cu evoluții sinusoidale și 8 puncte în cont, din 12 posibile, oltenii au arătat până acum o dependență aproape exclusivă de Alexandru Mitriță. 

Aspect recunoscut inclusiv de Reghecampf: „Dacă analizăm ce s-a întâmplat sezonul ăsta, Mitriță a fost clar cel mai bun. Ne așteptăm să aibă asemenea reacții, are viteză, explozie. Alex este în formă, joacă foarte bine”.

Diferență șocantă! Cum au arătat vestiarele după România - SUA: „Fotbaliștii nu au lăsat mizerie cum au făcut-o românii de la rugby!”
ROMÂNIA - SUA
Diferență șocantă! Cum au arătat vestiarele după România - SUA: „Fotbaliștii nu au lăsat mizerie cum au făcut-o românii de la rugby!”

Doar Alexandru Mitriță și portarul Laurențiu Popescu sunt de titlu

Cu excepția flancului stâng, unde el și Bancu țin steagul sus, și a portarului Laurențiu Popescu, restul nu arată de titlu. 

„Eu am mai spus-o de multe ori, una e să vrei și alta e să poți. Trebuie să facem foarte multe lucruri, de la primul om până la ultimul angajat în acest club. Jucătorii trebuie să iasă din zona lor de comfort. Sunt mulți aflați în această zonă, de trei, patru ani la echipă, dar e meseria mea să îi trezesc și să îi pun la muncă”, susține Reghecampf.

„Șantierele” lui Laurențiu Reghecampf

Antrenorul vrea achiziții, vrea mai multă concurență pe posturi. Problema? Are foarte multe „șantiere” deschise. Basilio Ndong ar trebui să pună presiune pe Bancu, în flancul stâng al defensivei. Însă Reghecampf a fost nevoit să-l „transfere” în dreapta, pentru că Florin Borța și Ștefan Vlădoiu întârzie să confirme.

În centrul apărării, dintre Juraj Badelj, Karlo Tomasec și Jean Mendy doar primul poate fi considerat la această oră o concurență viabilă pentru cuplul Gjoko Zajkov - Raul Silva. Și, la nevoie, „închizătorul” Vladimir Screciu.

4 goluria înscris până acum CSU Craiova, în primele 4 etape ale campionatului. Toate l-au avut la origine pe Alex Mitriță, care a obținut două penalty-uri, transformate de Ivan, și a dat două pase decisive, pentru Markovic, respectiv Crețu

De la mijloc în sus toți jucătorii de la Universitatea Craiova sunt în zona de confort

Iar de la mijloc în sus, excepție Mitriță, toți se află încă în acea zonă de comfort la care face referire Reghecampf: Alex Crețu, Jovan Markovic, nu mai vorbim de Alexandru Ișfan, de Ante Roguljic sau de George Cîmpanu.

Mutat din flancul stâng în cel drept, apoi „vârf”, inclusiv golgheterul ultimului sezon, Andrei Ivan, a devenit o problemă. Bilanțul lui: două reușite, ambele din penalty, și o sumedenie de ratări, dintre care una monumentală, de „cascadorii râsului”, contra CFR-ului (1-1).

VIDEO cu ratarea lui Andrei Ivan din CFR Cluj - Universitatea Craiova (1-1)

Ștefan Baiaram înseamnă prea puțin la Universitatea Craiova

Concurență? Ștefan Bairam poate fi, în 4-2-3-1, pentru cei din linia de trei care acționează în spatele „vârfului”. Însă abia s-a întors după o accidentare și are nevoie de timp. 

În rest, bate vântul. Marian Danciu și Atanas Trică sunt prea cruzi, Koljic e mai mereu lovit. Iar mai sus pomeniții Ișfan și Cîmpanu, pariurile lui Rotaru, nu-și merită până acum nici jumătate din banii investiți.

Ștefan Baiaram mi s-a părut că a jucat foarte bine, reacția a fost foarte bună. Nu a făcut multe antrenamente, dar îl cunosc foarte bine. Știu ce poate să facă. Aștept mai multe de la el, de la Cîmpanu, de la Ișfan, de la Crețu, de la Markovic. Au mult spațiu de progres în momentul de față. 

- Laurențiu Reghecampf, antrenor Universitatea Craiova

Citește și:

Ce mesaj a transmis Mihai Stoica cu 9 ore înainte de startul partidei FCSB - CFR Cluj

Variantă surpriză lansată în direct: „Am auzit niște zvonuri. Ar urma unificarea dintre FCSB și CSA Steaua”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (18)
dandana
dandana  •  09 August 2023, 08:48

Mitriță joaca fotbal, pe când ceilalți doar simulează. Acești băieți trebuiau crescuți cu jucători ca Mitriță, le trebuia și un mijlocași doi cu valoare mare pentru ai ajuta cu pase și implicit încredere. La Craiova nu este încredere z pentru ca iau goluri multe din cauză că nu avem mijloc. La Craiova rotaru nu a făcut decât sa bage bani în ce nu trebuia, aducea jucători care nu aveau ce căuta. Plătit jucători precum Hanca cu o grămadă de bani să-l dea în judecată. Ca este în pierdere acest om este datorită lui ca s-a crezut prea bun. Dar nu a știut ca în fotbal este diferit ca în afaceri. Investești și pentru a tine la echipă, dar și pentru a da mai departe cu preturi mari. Iar prețurile mari le iei când ai performanțe în Europa și campionate în România

dandana
dandana  •  09 August 2023, 08:35
Postat de fratilitau pe 06 August 2023, 21:55

Balaci va spus că sunteți o clonă creată politic....

Da! Dar se referea la Fcu și nu la CSU. Tu încurci păhărele. Marele BALACI a iubit CSU și a fost lângă echipă până a murit. Da! Do eu am zis la începuturi ca nu este Craiova, când i-a înființat chiar nu-i priveam. Dar timpul trecea și adevărul a ieșit. Eu nu ca uram această echipă, și eram spălat pe creier de unul ca mititelu. Minciunile lui îmi ocupa mult din creier, și orice ai fi zis mititelu avea dreptate. Pana a ieșit Dragomir și a spus adevărul. Craiova pentru ca mititelu nu avea banii a fost împrumutată de lpf. Iar Mititelu în loc sa plătească salariile, în loc sa tina acel club. El își lua banii din club pentru familia lui. Dar el uitase ceva, chiar și jucători și angajați aveau familie. Dar tu nu poți înțelege, creierul tău este unul de pește. Trezește-te și Dă-ți 2 palme! Uni deja din voi au văzut adevărul și au plecat. Craiova este și va rămâne mereu CSU pentru ca ea a continuat proiectul când voi ați distrus-o. Voi în curând o sa dați stema joc, numele schimbat și rămâneți o echipa cu 3 suporteri. Mititelu după ce a revenit a ținut să tot minta, ca face stadioane, ca face pe dracu și pe mă-sa. Dar el nu a făcut decât sa crească jucători pentru Becali. Deci voi ați ajuns sluga fcsb-ului și va credeți mari și tari. Vai de capul vostru!

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  06 August 2023, 23:42
Postat de immortan.joe pe 06 August 2023, 20:22

Olgutii lui Rotaru si Badea Pavel :))) astia nu ai fost niciodata Universitatea Craiova! Doar blue lions mogosoaia!

Clonache- mergi pe pagina ligii secunde… acolo e viitorul lic a fc unica Craiova Oltenia trade mark 19363953793 booveni Targu Jiu deobeta Petroșani cu teren al lui mincinelu

Vezi toate comentariile (18)
Comentează