FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB

VIDEO + FOTO Craiova a rupt blestemul » Victorie mare cu FCSB în lupta pentru Europa + clasamentul din play-off

Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP) +49   FOTO
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de , - Publicat luni, 06 mai 2024 22:55 / Actualizat luni, 06 mai 2024 23:58

Universitatea Craiova a câștigat cu FCSB, scor 2-0, în etapa #8 din play-off-ul Superligii. E prima victorie a juveților împotriva bucureștenilor în acest sezon, după 3 înfrângeri și un golaveraj 0-8.

Cronică de Eduard Apostol: Așa e la Craiova, se trăiește clipa! „Tataie” Silva și Ivan cel renăscut în mandatul lui Gâlcă au învins noua campioană

Prima reprezentație a noii campioane, FCSB, după câștigarea titlului din punct de vedere matematic a fost una care a adus grimase având în vedere evoluția jucătorilor.

Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
+45 FOTO

Este și perioada de grație de după savurarea unui succes, primul după o pauză foarte lungă, de nouă ani, doar că e mai grav pentru noi, în perspectiva Euro 2024, decât pentru ei! Să sperăm că aburii succesului se vor estompa cât mai curând.

Universitatea Craiova - FCSB, meci de cantonament

Meciul a început încurajator. Păcat că n-a continuat la fel. "Tataie" Raul Silva (4) a profitat de mingea venită din bară, după lovitura cu capul a lui Markovic. A deschis scorul pentru Universitatea Craiova, echipă care are pentru ce lupta, locul 2, a marcat primul gol al juveților în poarta roș-albaștrilor în a 4-a partidă directă a sezonului.

E ceva pentru o formație ce-și caută identitatea cu un antrenor temerar, Costel Gâlcă, tehnician ce și-a arătat aptitudinile atunci când a avut-o pe FCSB pe mână. Costelinho a început să miște lucrurile în Bănie pe termen scurt, să vedem ce va reuși pe termen lung. Fiindcă aici păcătuiesc oltenii, care nu sunt capabili de o luptă de uzură, pentru a face diferența dintre o grupare de provincie și una campioană.

Miculescu (44) a semnat prima oportunitate mai acătării a oaspeților. În prima repriză s-a jucat un fotbal de cantonament, ca atunci când Mihai Rotaru a stat la taclale cu MM Stoica, drept dovadă și că a existat un singur șut pe poartă în primele 45 de minute. Golul lui Silva.

Tentația lui Tavi Popescu de a demonstra că merită să fie #10

L-am criticat de multe ori pe Octavian Popescu... Poate că ar fi meritat și acum o dojană, fiindcă dacă i-ar fi pasat lui Miculescu în minutul 55 s-ar fi făcut lejer 1-1. Dar el a încercat un lob spectaculos, într-o fază în care trebuie să-ți asumi să rezolvi singur o fază dacă vrei să arăți că ai valoare. Nu i-a ieșit, cu puțin. Ar fi ieșit un gol de toată frumusețea!

Dacă nici în astfel de partide nu încerci, atunci când?! Bine, există și reversul medaliei, fiindcă îi putea pasa coechipierului. Dar a vrut altceva. Măcar din punctul ăsta de vedere nu merită pus la zid!

Andrei Ivan, confirmarea renașterii

Mitriță (70) a încercat să iasă la rampă și să-și crească șansele pentru locul de la Euro 2024, printr-un joc elegant. Ce i-o fi făcut Gâlcă lui Ivan?! Nu degeaba l-a vrut la Espanyol în Spania! După o cursă a lui Vlădoiu pe dreapta, Ivan (71) a atacat curajos și a făcut 2-0 de lângă Haruț.

O neatenție a lui Houri i-ar fi băgat în joc și pe Olaru, și pe FCSB! Un penalty, cu analiză VAR. Olaru a șutat sus, transversală, mingea s-a dus în afară. Bine pentru Universitatea, rău pentru noi, fiindcă, repet, gândim și în perspectiva a ceea ce va urma de luna viitoare. Or, Olaru va fi în lot, iar România nu are opțiuni cu duiumul...

Victorie clară a Craiovei, FCSB încă petrece

La 2-0, oltenii parcă au uitat să-l mai apostrofeze pe Băluță! În euforia victoriei, oltenii s-au concentrat pe jocul juveților, iar fostul căpitan al Băniei era să condimenteze partida. Doar că la reluarea lui din minutul 85, Popescu a reușit să scoată de pe linia porții.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar oltenii au putut savura victoria ce-i ține în luptă pentru locul 2 și, mai ales, în nebunia orgoliului lor, să furnizeze prima înfrângere a noii campioane. Nu mai contează că de-abia acum, în al 4-lea meci direct al sezonului, au înscris primele goluri și au scos primele puncte. Așa e la Craiova, se trăiește clipa!

FINAL. Universitatea Craiova - FCSB 2-0

Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
Universitatea Craiova - FCSB/ foto: Ionuț Iordache (GSP)
+45 FOTO

VIDEO. Universitatea Craiova - FCSB. Galeria oltenilor face spectacol în Bănie

Universitatea Craiova - FCSB, echipe de start

Universitatea: L. Popescu - Căpățînă, Zajkov, Silva, Bancu - A. Crețu, Mekvabishvili - Danciu, Houri, A. Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Soiri, Badelj, Ndong, Mateiu, Cîmpanu, D. Barbu, Bana, Mitriță, Blesa
Absenți: Maldonado, Screciu (accidentați)
Antrenor: Costel Gâlcă

FCSB: Târnovanu - Antwi, Lixandru, Dawa, Ov. Popescu – Alhassan, Șut, Olaru – Băluță, D. Miculescu, Oct. Popescu
Rezerve: Udrea, Vlad, Crețu, Panțăru, Haruț, Pandele, Chiricheș, Toma, Radaslavescu, David Popa
Absenți: Pantea, Coman, L. Phelipe (accidentați)
Antrenor: Elias Charalambous

Stadion: Stadion „Ion Oblemenco” (Craiova - Dolj)
Arbitru: Rareș Vidican / Asistenți: Mihai Marica și Imre-Laszlo Bucsi
Arbitru VAR: Marcel Bîrsan / Arbitru AVAR: Cosmin Vatamanu

Clasamentul la zi în play-off

Universitatea Craiova - FCSB, cele mai interesante informații

  • Oltenii vin după un succes mare, 2-1 în Giuleşti, meci în care Alexandru Creţu a fost eroul craiovenilor, asta după ce i-a pasat decisiv lui Ivan, a scos o minge de pe linia porţii alb-albaştrilor şi a marcat în prelungiri golul victoriei. De partea cealaltă, roş-albaştrii se deplasează în Bănie din postura de campioni, având la finalul primelor 37 de runde cel mai bun atac - 65 de goluri marcate, dar şi cea mai bună defensivă, doar 34 de goluri primite.
  • Din 2014, de la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de 35 de ori în principala competiţie internă, de 24 de ori s-au impus roş-albaştrii, de şase ori au câştigat oltenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.
  • Primul meci din intervalul amintit a avut loc pe 2 august 2014, FCSB-U Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.
  • Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, U Craiova-FCSB 2-5.
  • Ultimul succes reuşit de alb-albaştri: 18 septembrie 2022, U Craiova-FCSB 2-1.
  • Cea mai recentă dispută din campionat: 7 aprilie 2024, FCSB-U Craiova 2-0 (goluri Florinel Coman, Ştefan Vlădoiu - autogol).
  • Mediile de vârstă: Universitatea Craiova - 25 de ani şi patru luni; FCSB – 25 de ani.
  • 31 de jucători a utilizat gruparea craioveană în ediţia curentă, dintre care 13 sunt străini.
  • FCSB s-a bazat pe 30 de fotbalişti, printre ei şi Joyskim Dawa, cel care, dacă va fi utilizat, va deveni primul internaţional camerunez cu 100 de partide jucate în Superliga României.

VIDEO. 10 cifre inedite pentru cele trei meciuri din play-off-ul Superligii! Detalii despre FCSB, Rapid și Universitatea Craiova

Conferința de presă a lui Constantin Gâlcă și Nicușor Bancu înaintea meciului cu FCSB

Elias Charalambous a anunțat obiectivul FCSB pentru restul sezonului: „Vrem să-l facem golgeter pe Coman”


Citește și:

Charalambous i-a luat la rând pe toți la conferință: „Trebuie să știți despre ei!” » Becali nu se grăbește să-i prelungească contractul
FCSB
Charalambous i-a luat la rând pe toți la conferință: „Trebuie să știți despre ei!” » Becali nu se grăbește să-i prelungească contractul
Charalambous și-a scos pălăria: „Este uimitor, caracter cum rar găsești în fotbal!”
FCSB
Charalambous și-a scos pălăria: „Este uimitor, caracter cum rar găsești în fotbal!”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (122)
eugenrc
eugenrc  •  12 Mai 2024, 00:57
Postat de eugenrc pe 06 Mai 2024, 23:40

La Bucuresti o sa Il bata Petrescu pe Becali doar asa ca sa-i strice petrecerea si sa se respecte regula ce spune ca FCSB ia cafteala de cate ori Becali e arogant si face pe grozavul ambitionand astfel formatiile adverse.

Cred ca va fi macel in CCE.

_Adrian_1
_Adrian_1  •  08 Mai 2024, 17:02
Postat de kuba pe 07 Mai 2024, 08:21

Derby-ul ANRP a fost decis din mila lui Becali....

Rotaru a tras cat a putut cu ciobanul in acest play-of, era normal sa i se azvarle si lui ceva...

fannU
fannU  •  08 Mai 2024, 08:43
Postat de kuba pe 07 Mai 2024, 08:21

Derby-ul ANRP a fost decis din mila lui Becali....

Ești invidios?! ????????????

Vezi toate comentariile (122)
Comentează