FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Ei sunt primii vinovați pentru haosul de la Craiova! Explicații pentru impresia jalnică lăsată de juveți

Cifre InStat arată că nu fundașii sunt, de fapt, primii vinovați de faptul că defensiva oltenilor e prinsă adesea pe picior greșit, ci mijlocașii / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Cifre InStat arată că nu fundașii sunt, de fapt, primii vinovați de faptul că defensiva oltenilor e prinsă adesea pe picior greșit, ci mijlocașii / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 10 februarie 2023 08:04 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 22:47

Jucătorii din linia mediană a Universității Craiova sunt primii vinovați pentru brambureala din jocul juveților, în eșecul de la Ovidiu, iar Dan Nistor face apel la caracter în perspectiva derby-ului cu CFR, din Bănie. 

Atmosfera e apăsătoare la Craiova înaintea derby-ului cu CFR Cluj. Supărarea încă persistă după cele două eșecuri înregistrate în primele 3 partide ale noului an, meciuri în care jucătorii lui Eugen Neagoe au lăsat o impresie jalnică în multe momente.

La cald, în urma înfrângerii de la Ovidiu (1-2), pe rețelele de socializare mulți s-au grăbit să arunce vina pe apărătorii centrali, Valerică Găman și Raul Silva, pentru primul gol încasat. Sau pe portarul Arlauskis, pentru golul al doilea.

Dacă gafa lui „Arla” e indiscutabilă, anumite cifre InStat arată că nu fundașii sunt, de fapt, primii vinovați de faptul că defensiva oltenilor e prinsă adesea pe picior greșit, ci mijlocașii!

Rotaru a început revoluția la CSU Craiova: „A semnat rezilierea”. Cine ar putea urma
CSU Craiova
Rotaru a început revoluția la CSU Craiova: „A semnat rezilierea”. Cine ar putea urma

Universitatea Craiova e ruptă la mijloc!

Împotriva Farului, Universitatea a început cu 5 oameni în linia mediană: Nistor, Ivan, Alex Crețu, Ișfan și Screciu. Tocmai ei au pierdut cele mai multe baloane: 43 în total, în medie 8,6 de jucător. Ceea ce înseamnă enorm! 

În comparație, cei patru mijlocași ai lui Gică Hagi - Morar, Artean, Băluță și Grameni - au pierdut doar 19 mingi per total. În medie, 4,75 de jucător. Practic, jumătate!

Fotbaliștii Craiovei au pierdut de două ori mai multe mingi

CSU Craiova:

JucătorBaloane pierdute
Nistor12
Ivan10
Crețu8
Screciu7
Ișfan6

43 mingi pierdute / medie 8,6/jucător

Farul: 

JucătorBaloane pierdute
Morar7
Artean5
Băluță4
Grameni3

19 mingi pierdute / medie 4,75/jucător

Dan Nistor face apel la caracter: „Oricâți antrenori vin, tot noi intrăm pe teren”

Astfel se explică în mare măsură brambureala din jocul juveților, incapabili să lege trei-patru pase la rând, mai ales în prima repriză. Constănțenii au profitat de „cadourile” adversarilor și au replicat cu mingi „aruncate” între fundașii lui Neagoe, prinși adesea pe picior greșit. Ca la cursa lui Louis Munteanu, încheiată cu assist-ul pentru Adrian Mazilu, la primul gol al constănțenilor. 

Dan Nistor, autorul golului Craiovei, dar și mijlocașul cu cele mai multe mingi pierdute, a recunoscut, indirect, că vina e la el și la coechipieri. Și știe și cum se pot îndrepta lucrurile cu CFR: 

„Oricâți antrenori ar veni, tot noi intrăm pe teren și tot noi trebuie să jucăm, să scoatem echipa de acolo de unde este. Avem condiții extraordinare, e păcat pentru ceea ce se întâmplă. Caracterele puternice se văd în momente grele. Vom vedea cine are caracter și cine nu”.

10 puncteîi separă pe olteni de primul loc în clasament, ocupat în acest moment de Farul. Până la finalul sezonului regulat, când se înjumătățesc punctele, mai sunt 6 etape

VIDEO Toate informațiile înaintea derby-ului CSU Craiova - CFR Cluj 

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Mihai Rotaru a început revoluția la CSU Craiova: „Arlauskis a semnat rezilierea acum 30 de minute! Urmează alții, nu mai suntem compatibili!”

EXCLUSIV „Modelul Becali” prinde în Bănie » Cum a încercat Mihai Rotaru să scape de un jucător adus cu 200.000 de euro

Clasament-surpriză în play-off, pe baza rezultatelor directe din sezonul regular! Cine e pe primul loc + FCSB, nivel șocant

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (20)
AlessandroNesta
AlessandroNesta  •  11 Februarie 2023, 14:00
Postat de freddy pe 10 Februarie 2023, 11:16

Pe cuvant ca imi doresc sa fie cum spui tu. Si Miculescu si Isfan sa ajunga mari jucatori la Milan sau Real. Dar ma indoiesc. Ca si de Popescu ala mic. Are 60 de kg. Hai 62. Daca un fundas de 1.95 si 85 de kg se pune in fata lui se izbeste ca de un zid. Macar Miculescu e mai solid. Ce am vrut sa subliniez a fost ca s-au platit f multi bani pentru ceea ce ofera baietii astia doi. Ca au potential? Au. Dar 99% dintre cei care au esuat, aveau la randul lor. Sper sa ma insel si tu sa ai dreptate.

Pai in primul rand cred ca pornim cu gandirea gresita. Doar o minune poate face ca un jucator roman sa ajunga la Milan sau Real. Potentialul maxim al celor mai talentati jucatori tineri romani este ceva gen Udinese sau Lille, sa zicem. Echipe de mijlocul clasamentului in Italia, Spania, Franta (Anglia sau Germania nu avem sanse, e prea fizica treaba acolo). Ceea ce oricum ar fi peste ce avem acum. :)

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  11 Februarie 2023, 12:12
Postat de k.uba pe 10 Februarie 2023, 11:08

Exact din 2013 ne amuzam copios de Mogosoaia , Custode si cofetar!

Tu esti exilatul clonei Feceu? Ala de nu ai voie pe stadion si nu mai primeste invitație si bani de semințe? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Hcm27
Hcm27  •  10 Februarie 2023, 19:05
Postat de Hcm27 pe 10 Februarie 2023, 11:21

Voi,când așa,când așa.Daca e Dumnezeu oltean și bateți CFR,iar va "umflati" precum cocoșii.Ca faceți,dregeti,sunteți cei mai cei.Cauza voastră ca și la FCSB, este antrenorul.Reghe începuse sa scoată ceva,dar nu afost lăsat.Daca ramanea, aducea ceva jucători și 80-90%,anul viitor,puteați fii campioni.Cu ăștia,gen Radoi și Neagoe,slabă nădejde.Ăstia sunt antrenori de "pluton", nu de o echipa campioana.Pot fii antrenori la o campioana, dacă au în echipa jucători ca Messi,Mbape și încă vreo doi-trei ca ei, care joaca singuri.Singurii antrenori campioni în Romania,în ultimii 10-15 ani sunt Dan Petrescu,Hagi,Reghe,Galca,D.Munteanu și,dacă nu ma înșel,M.Rednic.Restul sunt de pluton.sau de câte o "cupa",în cel mai rău caz.Dan Petrescu cel mai bun asa cu stilul lui

L-am uitat pe Sumudica.In rest cred ca i-am enumerat cam pe toti

Vezi toate comentariile (20)
Comentează