FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - U CLUJ 1-1 (5-4)

FOTO + VIDEO Au înnebunit salcâmii! Penalty-uri epice și Craiova ajunge-n Europa

Ce dramatic final pentru ultimul bilet în Conference League! Ce nebunie a fost în finalul prelungirilor prelungirilor! Universitatea Craiova a învins la penalty-urile de departajare pe U Cluj +49   FOTO
Ce dramatic final pentru ultimul bilet în Conference League! Ce nebunie a fost în finalul prelungirilor prelungirilor! Universitatea Craiova a învins la penalty-urile de departajare pe U Cluj

Articol de , , , - Publicat duminica, 26 mai 2024 22:41 / Actualizat duminica, 26 mai 2024 23:36

Ce dramatic final pentru ultimul bilet în Conference League! Ce nebunie a fost în finalul prelungirilor prelungirilor! Universitatea Craiova a învins la penalty-urile de departajare pe U Cluj, după alte două „11 metri”-uri memorabile. Și după ce a ratat prima!

Mitriada - feed-back la neconvocare

Atitudine, fotbal, nerv, nervi, frustrare, clasă. Un mix exploziv creat de Alexandru Mitriță la 48 de ore după ce a aflat că nu este convocat de Edward Iordănescu în lotul pentru Euro 2024. Oltenii au dus totul la extrem, de la comunicatul dinaintea partidei la momentele premergătoare duelului, la încurajări, la urlete, la îndemnuri care au pus presiune și mai mare pe Mitri - liderul Băniei.

Cu cine poate juca Universitatea Craiova în turul al doilea din Conference League » Lista cu posibilii adversari
CSU CRAIOVA
Cu cine poate juca Universitatea Craiova în turul al doilea din Conference League » Lista cu posibilii adversari

Câlcâi - secunda 18, șut tare spre poartă - secunda 25, deposedare din spate după două minute. Dați toate baloanele pe Alex să scoată limba după gol!, așa a părut că este motto-ul juveților. Tot jocul ofensiv a fost croit pe el. Iar când a prins mingea, rar a mai dat-o, s-a dus pe poartă, ori a fost faultat, ori a pierdut-o.

A scos și "galben" la Masoero, dar s-a și jucat cu focul, o intrare din spate la Roger, pedepsită și ea cu cartonaș. Alex Crețu i-a ținut isonul, a avut două ocazii mari, minutul 10, blocat de Gertmonas, minutul 30, pierdut în colț în fața portarului advers.

Problema la Craiova a fost că toți au vrut să rezolve fazele ofensive în stil personal. Și Ivan (34) s-a înscris în grup, cu o tentativă de șut la colțul scurt.

U Cluj, tăioasă și periculoasă

CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Raed Krishan
CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Raed Krishan
CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Raed Krishan
CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Raed Krishan
CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Raed Krishan
+45 FOTO

Clujenii au jucat pe reacție, să lovească atunci când apare o fisură în sistemul defensiv advers. Elevii lui Sabău au pus accent pe un joc defensiv, ce devenea supraaglomerat în ultimii 30 de metri, încercând să surprindă pe contră sau la o fază fixă. Anselmo (26) a semnat cea mai importantă ocazie ratată a primei reprize, nemarcat din câțiva metri, Popescu a avut noroc și inspirație.

Chipciu (44) putea da lovitura, doar că a fost blocat în ultimă instanță. "Șepcile roșii" i-au făcut pe olteni să simtă fiecare apariție în apropierea buturilor alb-albaștrilor. Oancea, apoi Silaghi, au avut o uriașă situație în minutul 60.

Gâlcă și Sabău ar fi fost mai inspirați pe teren

De fapt, meciul s-a aprins în partea secundă, culmea!, deși viteza de joc a fost mai redusă comparativ cu prima parte. Au fost ocazii mai mari. Cum Mitriță a avut momente de dispariție totală din joc, ceilalți au încercat să apară pe scenă.

Koljic (58), de-abia intrat, a reluat în bară din câțiva metri. Roger, distribuit extremă dreapta, deși a fost retras ca fundaș stânga în 2024 de Sabău, a fost incisiv, i-a pasat lui Bic (67), care a tras din prima, Popescu evidențiindu-se din nou. Raul Silva (71) a văzut cum reluarea sa pe care trebuia să scrie gol a fost scoasă cu pumnii, în două situații, de Gertmonas.

Ar fi fost nevoie de clarviziunea, din teren!, a lui Gâlcă, respectiv Sabău, care au impresionat, fizic și prin inteligență în joc, inclusiv în meciul Generației de Aur, de sâmbătă seară. Mai ales că ambii au avut reacții aprige de pe banca suspinelor.

Dacă la ratarea lui Bană (colosală, minutul 80) a fost ofsaid, semnalizat, Vali Gheorghe (87), transformat în vârf, ar fi putut rezolva și biletele de Conference League pentru U Cluj, și tot. "Scăriță", după ce a scăpat unu la unu cu Popescu, dar mingea s-a dus peste transversală. Universitatea Craiova a fost numărată, în picioare: Doukoure (90Ă5) a tras tare rău, dar pe centru, iar Popescu a blocat.

Au refuzat KO-ul, a ieșit ceva memorabil!

Prelungiri. Craiova stoarsă de energie, Clujul reactiv și găsind resurse de a alerga mai mult. Mitriță pieton, sperând să-i vină o minge prin care să dea lovitura de grație. U a jucat fără niciun atacant de meserie după ieșirea lui Anselmo (86), dar tot a fost mai activă în ofensivă decât gazdele.

Juveții au omorât fotbalul! Viteza din startul partidei s-a transformat în așteptarea unei minuni. Nistor (103) și Chipciu (105) i-au luat măsurile lui Popescu, totuși, cel mai bun om al oltenilor. Deja s-a plictisit lumea, spectatorii ar fi făcut orice să se termine, indiferent de deznodământ!

Mitriță a mai încercat ceva în partea a doua a prelungirilor, a ieșit epuizat fizic și fără glorie!

Incredibil ce final! Incredibil! Houri, inepuizabil, a tras la poartă, iar Gheorghe a ridicat brațele, în cădere, și penalty. Lyes Houri (120) a tras cu ciudă, au înnebunit salcâmii pe "Oblemenco". Reușita lui Koljic (120Ă2) doar a ridicat pulsul, golul a fost anulat. Când să se termine meciul, Markovic a făcut penalty, stupid, iar Nistor (120Ă10) a dus paroxismul la noi cote.

Penalty-uri de departajare! A ratat primul de la olteni Raul Silva. Tocmai Nistor a irosit ceea ce putea fi penalty-ul decisiv, ireal! Apoi a punctat Zajkov, iar Popescu l-a blocat și pe Filip Ilie!

Blestemul penalty-urilor i-a lovit pe Sabău și pe U Cluj, după finala Cupei de anul trecut. Gâlcă duce Craiova în Conference League după un final epic.

VIDEO. Universitatea Craiova merge în Conference League! Laurențiu Popescu, eroul oltenilor de la penalty-uri, aclamat de un stadion întreg

FINAL. Universitatea Craiova - U Cluj 1-1 (5-4 la loviturile de departajare)

Universitatea Craiova - U Cluj, echipele de start:

Universitatea Craiova (4-3-3): L. Popescu - Soiri, Zajkov, Raul Silva, Bancu - A. Crețu, Mateiu, Mekvabishvili - Danciu, A. Ivan, Mitriță
Rezerve: D. Lazar, Ndong, Badelj, Houri, D. Badbu, Bana, Blesa, Koljic, Markovic
Absenți: Maldonado, Screciu, Vlădoiu, Baiaram, Câmpanu (accidentați)
Antrenor: Costel Gâlcă

U Cluj (4-3-1-2): Gertmonas - Oancea, Thalisson, Masoero, Chipciu - Silaghi, Simion, Bic - Nistor - Anselmo, Roger
Rezerve: Gorcea, Mitrea, A. Suciu, Chinteș, Techeres, Grobry, Bota, V. Gheorghe, F. Ilie
Absenți: D. Popa (accidentat), Roguljic (indisponibil)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Suporterii olteni au fost la înălțime în startul meciului.

VIDEO. Galeria Universității Craiova, show în tribune în startul partidei cu U Cluj

Daniel Popa, recent transferat de Gigi Becali la FCSB, este accidentat și nu va juca în ultimul meci al sezonului pentru clujeni. Acesta a venit la stadion însoțit de iubita lui.

VIDEO. Daniel Popa, atacantul transferat de Gigi Becali la FCSB, a sosit la stadionul „Ion Oblemenco” împreună cu prietena sa, înainte de CSU Craiova - U Cluj

GALERIE FOTO. Imagini surprinse înainte de CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League

Înainte de CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Carmen Dumitru
Înainte de CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Carmen Dumitru
Înainte de CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Carmen Dumitru
Înainte de CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Carmen Dumitru
Înainte de CSU Craiova - U Cluj, baraj pentru Conference League / foto: Carmen Dumitru
+14 FOTO

VIDEO. Mihai Rotaru și Ion Împușcătoiu au ajuns la stadion

Fostul fotbalist Gheorghe Ciurea va da lovitura de start în acest meci.

VIDEO. Gheorghe Ciurea, fostul fundaș al Universității Craiova, a sosit la stadionul „Ion Oblemenco” înainte de meciul cu U Cluj

Cele două echipe au ajuns la stadion cu aproximativ o oră și jumătate înainte de meci. Primii au fost oltenii.

UPDATE. 18:30: Universitatea Craiova - U Cluj. Cele două formații au ajuns la stadionul „Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova - U Cluj, cele mai interesante informații

  • În sezonul regulat, Universitatea Craiova și U Cluj au terminat mereu la egalitate: 1-1 în tur, la Cluj, și 2-2 în retur, pe „Ion Oblemenco”.
  • Într-un top al contribuțiilor ofensive, Alex Mitriță este lider! A marcat de 16 ori, a oferit 13 pase decisive și a scos trei penalty-uri, care au fost ulterior transformate de un coleg.
  • Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a anunțat că meciul cu U Cluj ar putea fi ultimul pentru Alexandru Mitriță în tricoul oltenilor, fiind de așteptat un nou transfer „afară”.
  • Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul lui U Cluj, a vorbit despre barajul cu Universitatea Craiova: „Nu pot exprima în procente ce șanse avem. Este o finală, important este să credem. Jucătorii trebuie să aibă curaj, să lupte, ar fi o performanță unică pentru toți. Vom face tot ce depinde de noi să fim buni. Nu vrem să fim temători, este un aspect important. Rolul meu este să transmit încredere băieților”.

VIDEO. Meciul zilei » Universitatea Craiova - U Cluj. Cine reușește să se impună în barajul decisiv de Conference League?

VIDEO. Match Preview Universitatea Craiova - U Cluj » Barajul pentru Conference League

VIDEO. Conferința de presă a antrenorului Universității Craiova, Costel Gâlcă, înaintea barajului cu U Cluj

VIDEO. Conferința de presă a antrenorului U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, înaintea barajului cu Universitatea Craiova

Citește și:

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Nationala
CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei
Mircea Lucescu, imediat după victoria COLOSALĂ: „Vreau să spun un singur lucru”
Nationala
Mircea Lucescu, imediat după victoria COLOSALĂ: „Vreau să spun un singur lucru”
Imaginea cu Rațiu a făcut înconjurul planetei: „Toți am fost în pielea lui!” » Gestul făcut imediat după golul lui Stanciu din România - Ucraina
Nationala
Imaginea cu Rațiu a făcut înconjurul planetei: „Toți am fost în pielea lui!” » Gestul făcut imediat după golul lui Stanciu din România - Ucraina

România - Ucraina » Echipa de start gândită de Edi Iordănescu pentru primul meci de la EURO 2024

CALCULE: Cum se califică România în optimi la EURO 2024, după victoria fantastică în fața Ucrainei


Comentarii (152)
terra.nova
terra.nova  •  01 Iunie 2024, 16:04
Postat de kuba pe 01 Iunie 2024, 11:47

Lefterik, sa te dai mare fan Real, sa minti ca te duci la Vigo sa cezi.meciul si imediat ajungi la.Lisabona ..buahahhahaha Vacante de 1000 de coco unde esti."rege" printre bastinasi......buahahahaaaa

1000 de iepuroi ma costa doar camera pe noapte la Bairro Alto :))) asta e diferenta diferenta dintre noi, sa pui cand ai timp poza aia din Londra :)).doar ești acolo nu??

terra.nova
terra.nova  •  01 Iunie 2024, 16:00
Postat de kuba pe 01 Iunie 2024, 11:47

Lefterik, sa te dai mare fan Real, sa minti ca te duci la Vigo sa cezi.meciul si imediat ajungi la.Lisabona ..buahahhahaha Vacante de 1000 de coco unde esti."rege" printre bastinasi......buahahahaaaa

Te refer din la videoul amenda unde iti flutur banii mei de cheltuiala salariul tau pe 5 ani :)) stii cum e amandoi suntem papucari numai ca pe slapii tai scrie made in Bangladesh iar pe ai scrie YSL si costa cat VW tau din 2001 :)))

kuba
kuba  •  01 Iunie 2024, 11:47
Postat de terra.nova pe 31 Mai 2024, 21:09

Am auzit de smecherie pe vampirie acum vad postaceala pã leftereala la kubanez :))))

Lefterik, sa te dai mare fan Real, sa minti ca te duci la Vigo sa cezi.meciul si imediat ajungi la.Lisabona ..buahahhahaha Vacante de 1000 de coco unde esti."rege" printre bastinasi......buahahahaaaa

Vezi toate comentariile (152)
Comentează
Close