FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Unul dintre oamenii care vor să bage la bani la Dinamo iese în față » Detalii de la negocieri: „Încerc să înțeleg și să ajut”

Articol de - Publicat duminica, 30 iulie 2023 15:09 / Actualizat duminica, 30 iulie 2023 15:55

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, tandemul care conduce firma Red&White Management, acționarul lui Dinamo, caută noi parteneri, iar unul dintre numele vehiculate este Sorin Preda. 

Omul de afaceri Sorin Preda, fondator și CEO al companiei Global Vision, este interesat să investească la Dinamo și a purtat mai multe runde de discuții cu șefii clubului din „Ștefan cel Mare”. 

Acum, acesta a venit cu mai multe precizări, oferind detalii despre implicarea sa la Dinamo.

Dinamo are zero puncte, dar a băgat spaima în Sepsi: „E o echipă matură, bine așezată în teren”
DINAMO - SEPSI
Dinamo are zero puncte, dar a băgat spaima în Sepsi: „E o echipă matură, bine așezată în teren”

Sorin Preda, detalii despre negocierile pentru a investi la Dinamo

„Încerc să înțeleg și să ajut, dacă pot. Am discutat într-adevăr cu foarte multe părți implicate: alți potențiali investitori în viziunea mea (peste 15 la număr), legende ale clubului, actuali membri din staff-ul lui Dinamo, foști conducători, consultanți în management sportiv, specialiști în insolvență, avocați, etc. 

Cred că așa este normal să procedăm atunci când încercăm să înțelegem situația în ansamblu și să acționăm maximizând șansele de reușită în implementarea planului de acțiune. Misiunea nu trebuie să fie ca X sau Y să ajungă acționar la Dinamo. Misiunea este chiar Dinamo. 

Misiunea este să readucem, dacă putem, un alt brand românesc de tradiție din fotbalul nostru, acolo unde îi este locul. În topul performanțelor sportive din Romania și din Europa. Și asta printr-o atenție sporită asupra culturii organizaționale, valorilor care să stea la baza echipei de management, cu focus pe două direcții: construcția de infrastructură și educația. Adică pe responsabilitatea pentru drepturile generațiilor următoare”, a spus aceasta într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Am avut discuții cu cei de la Red&White Management pentru o contribuție de capital necesară implementării noului proiect”

„Dinamo nu are o situație grozavă astăzi, dar a fost în situații mult mai grele în ultimii ani. La echipă s-a format un spirit de familie și asta a ajutat enorm la promovare. Iar acest lucru trebuie protejat, pentru că este de departe cel mai valoros. 

Am declarat faptul ca am avut discuții cu cei de la Red&White Management pentru o contribuție de capital necesară implementării noului proiect. Până la acest moment nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord la nivel principial, însă unele dintre condițiile discutate nu se pot îndeplini peste noapte și nici nu depind în totalitate de dânșii, sau de un singur om.

Pe scurt, proiectul nou vizează ideea unui grup de parteneri/acționari «silent» care să sprijine financiar pe termen mediu/lung, o echipă de management profesionist care să își asume obiective clare. O alternativă la modelul clasic de atragere a unui finanțator ancoră in jurul căruia să se dezvolte capitalul necesar proiectului. Ambele pot funcționa, diferența o face execuția viziunii. Astăzi responsabilitatea pentru formarea acestui grup le revine acționarilor de la Red&White Management, rol asumat de altfel”.

„Trebuie răbdare”

„Unul dintre cele 8-9 puncte discutate cu R&W a fost organizarea clubului după principii de guvernare corporativă. Adică dezvoltarea unui sistem de drepturi, obligații, atribuții și măsuri de control, instituite cu scopul de a asigura operarea eficientă în cadrul legal, dar și de a asigura cheltuirea corectă a sumelor alocate, prin asumarea răspunderii administratorilor și managerilor față de acționari. 

Acest lucru este greu de realizat atât timp cât ești încă în insolvență și nu ai un plan de reorganizare aprobat de un judecător sindic. Celelalte puncte au vizat acordul de asociere, mecanismele de management care pot asigura continuitatea proiectului în situații de criză/oportunitate, criterii în selectarea finanțatorilor, etc. 

Există o viziune comună, dar situația din trecut și lipsa aprobării unui plan reorganizare astăzi, amână decizia multor părți care sunt interesate să aducă aporturi financiare în structura actuală. Trebuie răbdare! Răbdarea este o super putere! Și să nu ne comparăm cu nimeni, decât cu noi înșine eventual. 

Dacă astăzi avem o versiune mai bună decât săptămâna trecută, pe orice palier, asta înseamnă progres, deci o direcție bună. Dacă vom reuși să aducem o contribuție la realizarea unui proiect frumos ca acesta, cred ca am putea fi menționați eventual ca și contributori. 

Nu îmi doresc să conduc executiv absolut nimic în clubul Dinamo, nu am experiență și know-how. Îmi doresc ca Dinamo să găsească acele resurse umane care pot face asta. Pot să vă spun că un om cu suflet, pasiune, potențial de management și care își dorește foarte mult să reușească în această echipă este Ovidiu Burcă. Altfel, voi continua să îmi dedic o parte din timp pentru identificarea unor soluții la provocările acestui proiect. Așa cum fac de foarte mult timp și cu alte proiecte sociale, educaționale, sportive sau economice”.

VIDEO Totul despre Dinamo - Sepsi

Citește și: 

„Am obosit!” » Burcă, discurs-manifest: „Ce face Vlad Iacob nu e bine pentru Dinamo” + Mesajul momentului pentru suporteri

Mesaj din vestiarul lui Dinamo după două înfrângeri la rând: „Trebuie să punem în practică ce ne spune Mister”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (37)
istet10
istet10  •  31 Iulie 2023, 15:23
Postat de sdoru pe 31 Iulie 2023, 00:14

Ce datorii li s-a tăiat istetule??? Vorbești doar sa te afli în treaba!!! Pune mana pe carte și mai citește Planul aprobat zambaretule!!! De la cine s-a taiat și cât? Deja ești obositor!!! Du-te și te culca!!!

Verifica cat aveau de primit chirografarii si cat primesc potrivit planului aflat in vigoare. Eu ma duc la culcare, tu la doctor.

sdoru
sdoru  •  31 Iulie 2023, 08:19
Postat de istet10 pe 30 Iulie 2023, 23:48

Ba prostalaule, s-au tait o data datoriile. Ei vor o noua taiere.

Istetule tu îl contrazici și pe Zavaleanu!!! Adică el zice ca nu s-a tăiat vreun leu și tu îl contrazici!!! Mare știința ai nene.

sdoru
sdoru  •  31 Iulie 2023, 00:17
Postat de istet10 pe 30 Iulie 2023, 23:47

Ba, mai verifica. Verifica cat aveau de primit jucatorii si cat au de primit acum, potrivit planului intocmit de Zavalaeanu si aprobat de judecator. Jucatorii inscrisi la masa credala. Nu mai mintii ca nu li s-a redus din datorii. Si nu vorbi de "stiinta". Nu ai proprietatea termenului.

Bai plăpându-le mai ușor cu acuzațiile de minciuna!!! Nu știu care minte și cine se ascunde sunt un pseudonim!!??? Documentează-te și apoi scrie!!! Ii fi și tu vreun pensionar special camuflat!!!

Vezi toate comentariile (37)
Comentează