FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL TĂNASE

EXCLUSIV Victor Pițurcă iese în apărarea lui Cristi Tănase: „Viața a luat-o razna în România. Dar Cristi, până la urmă, ce a făcut acum?”

Victor Pițurcă a sărit și el în ajutorul lui Cristi Tănase, fostul său elev
Victor Pițurcă a sărit și el în ajutorul lui Cristi Tănase, fostul său elev

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2024 15:47 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 17:10

Fost selecționer Victor Pițurcă a intervenit pentru prima dată, în exclusivitate la GSP.ro, în cazul scandalului stârnit în urma apariției imaginilor cu Cristi Tănase, beat și cu dinții rupți, prăbușit în fața ușii apartamentului său.

Tehnicianul spune că a vrut să vorbească cu fostul său elev de la FCSB și de la națională, după acest episod: „L-am sunat, să îl întreb ce e cu toate aceste lucruri, dar nu a răspuns. Probabil că nici nu mai am un număr bun, că n-am mai vorbit de mult timp”.

Cine e Denisa, iubita lui Istvan Kovacs, care a făcut furori în această săptămână în București
GALA SPORTULUI
Cine e Denisa, iubita lui Istvan Kovacs, care a făcut furori în această săptămână în București

Victor Pițurcă, despre „cazul Cristi Tănase”: „Fotbalistic, a fost exemplar”

Victor Pițurcă păstrează și acum fișele foștilor săi jucători. Și spune că „după ce a apărut știrea cu Cristi, chiar i-am luat fișa și m-am uitat peste ea. Iar referințele lui erau excelente. Din punctul meu de vedere, fotbalistic a fost exemplar! Și la antrenamente, și la meciuri”.

N-a uitat că pe timpul când l-a avut jucător, i-a mai reproșat, inclusiv public, viața extrasportivă, pierdutul nopților prin cazinouri și prin discoteci: „Da, atunci, ca antrenor al lui, trebuia să intervin, să-l mai țin în frâu. Dar chiar dacă mai pierdea câte o noapte, a doua zi era primul la antrenamente. Da, mai ieșeau și ei cu prietenii, dar cine nu face asta?! Se întâmpla oricui”.

Victor Pițurcă: „Cum și-a permis acel paznic să-l filmeze așa?!”

Tehnicianul nu este însă de acord cu „acest linșaj mediatic la care a fost supus Cristi Tănase. Până la urmă, asta se întâmplă la peste 80% dintre cei din generația mai tânără și nu numai. Cu drogurile nu știu ce a fost, că am văzut că s-a vorbit și despre asta în cazul lui. Dar acum sunt unele medicamente așa de tari, care te dau peste cap, care pot fi considerate droguri... 

Viața a luat-o razna în România. Dar Cristi, până la urmă, ce a făcut acum? A fost la un șpriț și a băut mai mult. Oricui i se poate întâmpla asta. El a greșit și că a dat explicații în presă. 

Dar am văzut ce a făcut acel paznic. Cum și-a permis să îl filmeze în fața ușii casei sale?! L-a prins într-un moment în care era slab, dar ar fi meritat să-l ia de guler. El era acolo să protejeze locatarii, nu să-i pândească, să-i filmeze! Cristi a recunoscut că era beat. Dar știți că în Anglia sunt jucători care beau 3-4 sticle de whiskyodată?! Și nu îi mai filmează nimeni”.

Victor Pițurcă: „E șocul vieții de după fotbal”

Victor Pițurcă e de părere că „e și vina lui Cristi Tănase că a ajuns în asemenea ipostaze. Asta a fost și este o mare problemă pentru mulți, adaptarea la viața de după fotbal. Din păcate, el nu are activitate, nu lucrează în sportul în care a făcut carieră. Și nu poți la infinit, în fiecare zi, doar să te întâlnești cu prietenii la un șpriț. Trebuie să ai o ocupație!”.

Victor Pițurcă, despre Cristi Tănase: „FC Argeș ar avea nevoie de el”

Vorbind despre viitorul fostului său elev, Pițurcă a mai spus că „le-aș recomanda celor de la FC Argeș, fostului meu colaborator Eugen Neagoe, să încerce să-l includă într-un proiect, poate la Centrul lor de copii și juniori. Nu l-ar ajuta doar ei pe el, ci mai mult i-ar ajuta Cristi pe ei! 

A fost un fotbalist care a jucat la un nivel foarte mare, a însemnat ceva în fotbalul românesc. Experiența lui chiar poate fi de folos. Poate au încercat să facă asta, nu știu, că n-am citit nimic despre așa ceva. Ci doar despre paznicul care l-a filmat pe jos, în fața ușii. Chiar nu merită așa ceva!”.

Apoi tehnicianul a încheiat spunând că „până la urmă, e responsabilitatea lui Cristi să se ridice și să se apuce să facă ceva. El e primul care trebuie să înțeleagă asta, totul depinde de el”.

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Mihai Stoica, furios că „Dodel” Tănase a fost filmat, face o comparație șocantă la TV: „La alții, dacă făcea asta ...”

VIDEO EURO GSP » Ipostaza în care a fost surprins Cristi Tănase, comentată în cadul rubricii „Păcăliciul zilei”: „Dacă ai ajuns în halul ăsta, poți să ceri și ajutor, nu e nicio rușine!”

Citește și alte articole:

Anamaria Prodan sare în apărarea lui „Dodel”: „E o legendă a fotbalului! A fost un moment de rătăcire!”
SITUAȚIE
Anamaria Prodan sare în apărarea lui „Dodel”: „E o legendă a fotbalului! A fost un moment de rătăcire!”
Ce făcea soția lui Cristi Tănase în timp fotbalistul stătea pe preș în fața ușii: „Am zis că aștept și eu până răspunde”
DEZVĂLUIRE
Ce făcea soția lui Cristi Tănase în timp fotbalistul stătea pe preș în fața ușii: „Am zis că aștept și eu până răspunde”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
luter
luter  •  16 Februarie 2024, 08:36

Dodel,bun pentru reclame la preșuri de intrare în apartament ???? , trist pentru el.

barca_alessandro
barca_alessandro  •  16 Februarie 2024, 06:36
Postat de eunescu09 pe 15 Februarie 2024, 17:59

După mintea lui Piturca, și el un as al moralității, Cristi Tănase este un exemplu pentru societate aparat, la o adică, de filozofica zicala "și ce dacă?" Ce sa facem, derbedeii ies în frunte, ca păduchele!

Cu tot ce-a zis Piturca acum, as sau ne-as al moralitatii, e mai om de o mie de ori decat unii ca tine!

sevilla_19.86
sevilla_19.86  •  16 Februarie 2024, 05:57
Postat de dobrin pe 15 Februarie 2024, 17:27

„FC Argeș ar avea nevoie de el”... dar ce e FC Argeș sa aiba nevoie de Cristi Tanase? Clinica de dezalcoolizare?

Vezi ca si idolul tau era cam in aceasi situatie!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează