FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - CSU CRAIOVA

VOCILE GAZETEI CFR Cluj - CSU Craiova, comentat live de Dan Udrea, Ovidiu Ioanițoaia și Cristian Geambașu

Derby-ul CFR Cluj - CSU Craiova, comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP).
Derby-ul CFR Cluj - CSU Craiova, comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP).

Articol de , , - Publicat duminica, 07 mai 2023 20:19 / Actualizat duminica, 07 mai 2023 23:09

Derby-ul CFR Cluj - CSU Craiova, scor 1-1, a fost comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

CFR Cluj - CSU Craiova 1-1. Final:

Dan Udrea: „O primă repriză zero barat, o repriză a doua explozivă. CFR a confirmat că nu mai știe să gestioneze ca în trecut un avantaj pe tabelă. De fapt, CFR să spună merci că n-a pierdut, ocaziile mari din final au fost ale Craiovei. Din acest moment avem o certitudine: CFR e out din lupta pentru titlu

E corect să fie așa, fiindcă jocul pe care îl practică trupa lui Dan Petrescu aduce mai degrabă cu o echipă de old-boys, decât cu una care merită să fie iarăși campioană. Remiza e perfectă pentru FCSB și Farul, a căror luptă la titlu va fi decisă nu doar de meciul direct, ci și de indirectele cu CFR și Craiova. Echipe care se află într-o bătălie care pe care pentru cupele europene”.

Ovidiu Ioanițoaia: „După o repriză anostă, partida s-a iuțit și a început să placă. Cu Markovici în locul lui Koljici, Universitatea a intrat mai curajos, însă prima mare ocazie a întâlnirii i-a aparținut lui Bârligea, a cărui lovitură de cap a zgâlțâit transversala. În disperare de cauză, Dan Petrescu i-a introdus la pachet pe Muhar și pe Krasniqi, iar cel dintâi a deschis repede scorul. 

Formația clujeană n-a avut timp să se bucure, deoarece A. Ivan a marcat după 3 minute, reușită suspectată de ofsaid, dar validată de VAR. Finalul s-a jucat pe contre, cu ratări de ambele părți, dar a rămas 1-1, un egal ce o nedreptățește, în opinia mea, pe Craiova, echipa mai vie, mai periculoasă. Deznodământ care o scoate pe CFR, lipsită de idei și de energie, din cursa pentru un titlu pe care l-ar putea păstra doar printr-o minune”.

Cristian Geambașu: „Ploaia a înviorat meciul. Craiova a fost cea care a atentat la monotonie, dar CFR a înscris prima, hrănindu-se parcă din energia adversarului. Lui Dan Petrescu și lui Neagoe le-au ieșit schimbările, adică și-au respectat fișa postului. La CFR, Muhar a înscris repede după ce a intrat, iar Krasniqi a părut să fi înțeles de ce a fost ținut rezervă. 

Dincolo, aparițiile lui Markovici, Baiaram și Rogulici au schimbat partitura banală din primele 45 de minute și au arătat încă o dată ce ar putea fi această echipă a Craiovei dacă nu s-ar întrebuința doar porțiuni de meci. După o repriză de 4 am avut o parte secundă de 7 spre 8. 1-1 la final, în ciuda unei ocazii imense a lui Markovici în ultimele secunde, și punctele împărțite în Gruia lasă soarta titlului în mâinile Farului și FCSB-ului”.

CFR Cluj - CSU Craiova 0-0. La pauză:

Dan Udrea: Fotbal n-am avut mai deloc. Două echipe limitate din punct de vedere tehnic, care nu și-au creat nici măcar o ocazie de gol. Arbitrul de centru a fost și el în aceeași notă: a văzut roșu în loc de galben și a confirmat ceea ce cam știam despre arbitrii români: nu nimeresc nici o decizie disciplinară. 

Au fost însă și lucruri de calitate. Gazonul și arbitrul VAR. Bravo lui Iulian Dima, care a reparat o eroare care putea influența nu doar meciul, dar chiar și lupta pentru titlu și cupele europene”.

Ovidiu Ioanițoaia:O repriză fără sare și fără piper, cu puțin fotbal. Un prim sfert de oră controlat de CFR, apoi meciul s-a echilibrat, Craiova mai combinativă, dar s-a și pierdut în anonimat. S-a redus la un fel de na-ți-o ție, dă-mi-o mie, lipsit de ocazii și de emoții. Radu Petrescu s-a înscris și el în nota generală. Arbitrul i-a arătat lui A. Ivan cartonașul roșu și i-a schimbat culoarea după ce, invitat de VAR la monitor, a revăzut faza. Duel de play-out, mediocru”.

Cristian Geambașu:0-0. Nimic la nimic. Meciul este slab, așa cum anticipam. Se joacă poticnit, apărătorile de la tibiile fotbaliștilor își arată utilitatea. Salvarea spectacolului vine tot de la Ivan. Mai exact din duelul lui cu Boateng, început cu un dribling al ghanezului care i-a tras terenul de sub picioare, și a continuat cu faultul de divizie inferioară, pentru care Andrei ar fi meritat un cartonaș roșu. 

L-a și primit, doar că VAR-ul face din negru alb și din roșu galben. Că dacă Onea a luat galben, de ce ar fi luat altceva maestrul Ivan? E bine că avem uniformitatea deciziilor, păi, nu?”.

CFR Cluj - CSU Craiova. Înainte de meci: 

Dan Udrea: „Parcurgi primul «11» al Clujului și îți explici de ce echipa a ajuns în colaps: cel mai tehnic jucător din linia de mijloc e Fică. Pe vremuri, mijlocul era: Deac, Hoban, Djokovic, Culio. În plus, dacă Dan Petrescu a ajuns să aibă doi jucători U21 în primul «11», atunci chiar că e într-o criză profundă: și el, dar și echipa. Nu știu cât fotbal o să avem în acest CFR - CSU Craiova, dar sigur nu vom avea o altă comedie, cum a fost aseară, în Farul - Rapid”.

Ovidiu Ioanițoaia: „Învinse în etapa anterioară, ambele echipe vor căuta din răsputeri împăcarea cu suporterii. Fiecare dintre ele se va strădui cu atât mai tare cu cât meciul de azi poate însemna o ultimă șansă în lupta pentru titlu ori măcar pentru Europa. CFR contează din nou pe Camora și pe Burcă, în vreme ce Universitatea începe cu Ișfan titular în ofensivă și, surprinzător, cu Markovici și Baiaram pe bancă! De văzut”.

Cristian Geambașu: „«Dan Petrescu a făcut multe la clubul ăsta», a spus Dan Petrescu despre Dan Petrescu. E alarmă când un om vorbește la persoana a 3-a despre el însuși. Alarmă, nealarmă, revenirile lui Burcă și Camora nu pot schimba resemnarea din vocea antrenorului CFR-ului, aflat acum la 8 puncte distanță de Farul înaintea meciului cu Craiova. 

Spre deosebire de ardeleni, oltenii au vocația ratării obiectivelor, stare întreținută de finanțatorul care îi iartă la toate boacănele. Ivan turbincă este bineînțeles titular și împreună cu Koljic (care îi ia din nou fața lui Markovici) ar trebui să fie principalele pericole pentru poarta unui Scuffet tot mai nesigur în ultimele etape. Meci între două echipe dezumflate, a cărui intrigă e greu de crezut ca va fi salvată de miza asigurării unui loc de Conference League”.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (36)
nick7
nick7  •  08 Mai 2023, 10:43

nu stiu ce ar fi punctat cristian topescu daca azi era printre noi la afirmatii de genul... e bine ca cfr a pierdut titlul!!!! suntem penibili la tot ce inseamna sportul romanesc.....vine un asa zis "senior" cum se crede ioanitoaia, care stia acum vreo 15-20 de ani doar sa intrebe cat ai salariul, sa ne arae ca e corect ca o echipa pierde un trofeu!!!! sunt bagati mereu in seama un becali cu comentariile lui dementiale la adresa oricui, asta e un teodosie 2!!!, petrescu care vesnic sufera de ...contra, chiar si hagi care cum nu i se "potriveste" ceva, urla si da lectii!!! mai poate ati fi fost voi candva mari fotbalisti dar acum sunteti o rusine pentru o tara ce chiar voi o cereti civilizata!! nu propune oare nimeni ca partidele astea din play-off sa fie arbitrate mereu de hagi, petrescu, becali, mititelu, meme ori mai nou sucu, varga, rotaru???? dece ne-om mira ca nu avem fotbal????

parpalache
parpalache  •  08 Mai 2023, 08:40

Iar micul fcsb-ist Udrea?!Ne mai recita vreo poezie de la nen-su MM?!

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  08 Mai 2023, 00:10

Ne uitam degeaba la meciuri, pierdem timpul. E clar ca s-a dat ordin pe unitate sa castige Farul campionatul. Asa arbitraje, gen Fesnic la Rapid-Steaua si la Cfr-Craiova, nu s-au mai vazut de pe vremea Cooperativei...Offsideul la Ivan si totodata cartonasul rosu la acelasi jucator erau evidente...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează