FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

Vocile Gazetei » Derby-ul CFR Cluj - FCSB, comentat live pe GSP de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Cristian Geambașu

CFR Cluj - FCSB, analizat live de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Cristian Geambașu
CFR Cluj - FCSB, analizat live de Cătălin Țepelin, Ovidiu Ioanițoaia și Cristian Geambașu

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 decembrie 2020 22:40 / Actualizat luni, 14 decembrie 2020 05:58

Derby-ul CFR Cluj - FCSB, scor 2-0, a fost comentat live pe GSP.ro de Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos puteți citi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

Final: CFR Cluj - FCSB 2-0

Cătălin Țepelin: Clujenii s-au eliberat de presiunea unui antrenor cu fitilul mereu scurt, dar și-au păstrat jocul calculat-cinic, care pare a fi intrat pe veci în ADN-ul echipei. Așa au dat peste cap - e drept, cu ajutorul generos al lui Kovacs - o trupă mai pe val decât ei. FCSB a fost șampanie de la mijloc în sus și bere răsuflată în apărare. Toate lucrurile promițătoare făcute de gașca ofensivă U23 au fost sabotate de această defensivă căpiată. Dacă îți pui la nesfârșit baza într-o linie Crețu - Cristea - Miron - Briceag, titlul va rămâne doar o schiță în creion.”

Ovidiu Ioanițoaia: „Condus pe tabelă, liderul a insistat, a pus presiune. A forțat o egalare pe care, ținând cont de cursul jocului și de numeroasele sale ratări (bară Man), ar fi meritat-o cu prisosință. Nu numai că n-a reușit s-o obțină, dar a încasat, ghinionist, și golul 2, marcat de Costache la singura ocazie a formației gazdă. Astfel, dincolo de faza controversată din minutul 1, în varianta unora penalty, în varianta altora nu, echilibrul și experiența au avut câștig de cauză în fața talentului și a tinereții. Iar lupta pentru titlu se întețește.”

Cristian Geambașu: „Un pic altceva în repriza secundă. Joc mai aproape de ideea de derby. La FCSB, intrarea lui Florinel Coman l-a activat și pe Man, așa că marile ocazii la poarta lui Bălgrădean au apărut chiar din ghetele celor două tinere vedete ale liderului. Bălgrădean a răspuns cu clasă.

Bucureștenii atacau, egalarea părea iminentă. Mai ales că CFR gâfâia obosită. Obosită, nu terminată. Nu indiferentă la greșelile fundașilor antrenați de Petrea. Iar Costache, acel Costache care mai ușor ratează decât marchează, nu a refuzat cadoul și a înscris cu complicitatea lui Cristea și Crețu, care s-au invitat reciproc. 2-0 pentru CRF cu Edi pe bancă și cu Petrescu în reflexele campionilor”

La pauză: CFR Cluj - FCSB 1-0

Cătălin Țepelin: De parcă nu vorbisem destul despre arbitri în ultimele zile, Istvan Kovacs s-a băgat și el în față. În primele două minute a ratat un galben spre roșu la Susici și un penalty la Camora, destul cât să-i frustreze pe cei de la FCSB și să încingă aiurea meciul. Care s-a transformat apoi într-un concert de tibii trosnite și coate-n cap. Nu pariez că se va juca 11 la 11 până la final. Dar aș paria pe mai mult fotbal în repriza a doua”

Ovidiu Ioanițoaia: „La capătul unei jumătăți de oră de «șah etern», CFR a deschis scorul de la punctul cu var. Deac a transformat penalty-ul primit după ce Miron, neglijent, l-a faultat în aer pe Vojtus. O fază controversată s-a petrecut chiar în minutul 1, când bucureștenii au cerut 11 metri pentru henț la Camora. Înainte de a vedea reluări din mai multe unghiuri, ezit să mă pronunț. Prima impresie e că nu mâna lui Camora a lovit mingea, ci mingea a căzut pe brațul căpitanului clujean. Aș vrea să revăd faza cu pricina”

Cristian Geambașu: „Fotbal sărac la derbyul dintre CFR și FCSB. Încă o dată pomul lăudat este gool! Sărăcie tehnică, prudență, greșeli personale. Istvan Kovacs a intervenit decisiv în dispută, pentru că nu a dat penalty la hențul lui Camora, dar nu a ezitat să sancționeze faultul rudimentar al grăsuțului Miron, care l-a busculat în careu pe Vojtus. Deac a transformat și obligă junimea fecesebistă la o replică mai consistentă în repriza secundă”

Înainte de CFR Cluj - FCSB: la ce să ne așteptăm

Cătălin Țepelin: „FCSB varianta toamnă-iarnă 2020 nu pare să știe jocul la ciupeală, deci va ataca. Iar CFR, ca să rămână în cărți la vârf, nu poate trage de un egal. Teoretic, ar trebui să iasă ceva spumos. Practic, ultimele directe au fost zgârcite în goluri, așa că mai tăiem din așteptări. Măcar să fie un șah cu artificii.”

Ovidiu Ioanițoaia: Meci foarte important pentru ambele echipe. CFR trebuie să nu piardă plasa liderului, iar FCSB, deși fără Fl. Tănase și cu Fl. Coman rezervă, să-și consolideze locul 1. Să confirme că e anul ei și că e în stare să învingă pe terenul pe care n-a mai câștigat din 2014. Partidă deosebită și pentru Edi Iordănescu, obligat să demonstreze că poate șterge amintirea lui Dan Petrescu din Gruia. Pe scurt, se anunță un meci promițător, neapărat de văzut”

Cristian Geambașu: „Nu este timp de pansat rănile. CFR are respectul suporterilor care își declară lipsa de respect pentru arbitrajele asigurate de UEFA. Edi Iordănescu îi are pe bancă pe Manea, Păun, Chipciu, Hoban, Pereira, Itu, Latovlevici. Întrebare. Pe cine a trimis atunci în teren? În atac, Soares între Deac și Djokovic. În apărare, noul antrenor merge totuși pe formula verificată. Susici, Burcă, Vinicius, Camora. Sobrietate, siguranță.

Dincolo, la FCSB, avem tinerețea. Darius Olaru, Moruțan, Man, Octavian Popescu. După niște ani, FCSB vine la Cluj din postura de lider al clasamentului și chiar de favorită. Helmuth Duckadam spune înainte de meci că banca de rezerve a CFR-ului va înclina balanța. Poți să îl contrazici pe eroul de la Sevilla? Poți, printre altele ăsta e farmecul fotbalului”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (32)
criss25
criss25  •  13 Decembrie 2020, 22:04
Postat de florar pe 13 Decembrie 2020, 21:59

Să i spună cineva șefului că și dacă mingea lovea mâna tot henț este pentru că mingea vine de la distanță...fundașul putea sa se protejeze dar el și-a creat avantaj...

Isi retragea mana nu si-a deschis sa obtina avantaj, dar unii nu intelegeti fenomenul doar comentati...

florar
florar  •  13 Decembrie 2020, 21:59

Să i spună cineva șefului că și dacă mingea lovea mâna tot henț este pentru că mingea vine de la distanță...fundașul putea sa se protejeze dar el și-a creat avantaj...

sorinache
sorinache  •  13 Decembrie 2020, 23:56
Postat de florar pe 13 Decembrie 2020, 23:50

Bai băiatule....mingea a venit de la 30 de metri! Balaj ceferistul spune că arbitrul putea să de-a penalty și putea sa nu dea doar dacă mingea era atinsă de Cristea și tot Balaj spune că nu se vede pe imagine dar el bănuiește o atingere a lui Cristea!!! Că să înțelegi îți mai spun o exprimare de a lui Crăciunescu...Moruțan a spart ceasul lui Comora!!!!

Ce legătură are că mingea vine de la 30 m3 Regulamentul spune că e henț dacă se lovește mingea cu intenție. Intenția înseamnă, tot la regulament, daca mana se duce spre minge. Camora încearcă să retragă mana din direcția mingii nu duce mana spre minge. Asta a văzut arbitrul. Restul sunt prostii spuse la tv în funcție de interese.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează