FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

VOCILE GAZETEI Derby-ul Dinamo - FCSB 0-3, comentat LIVE pe GSP.ro de Dan Udrea, Eduard Apostol și Viorel Tudorache

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 ianuarie 2022 18:31 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2022 22:26

Derby-ul Dinamo - FCSB 0-3 a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (reporter GSP), Eduard Apostol (reporter GSP) și Viorel Tudorache (reporter GSP). Mai jos poți citi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză și de la final.

Final: Dinamo - FCSB 0-3

Dan Udrea: Fotbalul nu e știință exactă, dar nu e nici pură întâmplare. FCSB a câștigat pentru că are măcar doi FOTBALIȘTI de mare perspectivă, cu un talent imens: Octavian Popescu și Ianis Stoica. Rădoi ar trebui să dea explicații publice pentru cum de a putut să-l ocolească pe Tavi Popescu, dar să-l ia pe Enes Sali. E neverosimil așa ceva! 

Dinamo, în schimb, n-are nici un fotbalist, doar pseudo-jucători. Sau deja retrași, dar fără ca ei să realizeze. Un exemplu din ultima categorie: Torje! Chiar amuzant cum a luftat și apoi cum s-a împiedicat, ambele faze în prima repriză. Când nu știi să te retragi la timp, fotbalul râde de tine! 

PS: Când un meci are peste 65 de faulturi și aruncări de la margine, atunci poate fi orice, dar nu un derby!

Eduard Apostol: Dinamo a început prost, a continuat și mai prost, a terminat foarte prost ceea ce poate fi ultimul derby din Liga 1. Consecința unor ani întregi de management catastrofal, falsitate, prostie etc este echipa de acum, cu cea mai slabă apărare, al doilea cel mai slab atac. Când face instrucție cu tine Mioveniul și te umilește Clinceniul, iar tu pierzi în amicalul cu Popești Leordeni în săptămâna derby-ului, ce pretenții să mai ai de la niște purtători de siglă cu doi câini roșii?! Miau, miau, miau!

Baby-FCSB a avut parte de un meci lejer în fața unui rival împiedicat, îndoliat, nici măcar o secundă nu s-a pus problema învingătoarei. Probabil, nici dacă-i lăsau pe ”câini” să dea gol, adversarii nu erau în stare. Roș-albaștrii fac 9-0 în cele două meciuri de campionat cu Dinamo, singura echipă care chiar poate pune presiune pe CFR Cluj. 

Viorel Tudorache: Rămasă în 10 oameni, Dinamo a fost victimă sigură în partea secundă. Cu o clasă peste și cu un nivel superior de pregătire fizică, jucătorii lui Toni Petrea i-au pasat până i-au lăsat fără benzină pe rivali. Una peste alta, roș-albaștrii s-au impus în joc de glezne și i-au lăsat pe dinamoviști în suferința lor, pe loc retrogradabil, la 10 puncte de locul de baraj.

La pauză: Dinamo - FCSB 0-1

Dan Udrea: Faza golului ne oferă două concluzii: 
1. Cei care spun că Octavian Popescu dă goluri din întâmplare ar trebui să-și pună serioase semne de întrebare, dacă au măcar cunoștințe minime despre acest sport. 
2. Dacă Dinamo are deficit imens de valoare față de FCSB, dar ia gol pe contraatac în minutul 2, atunci înseamnă că în Ștefan cel Mare nu e o problemă doar cu nivelul jucătorilor, ci și cu cel al antrenorului. 

Eliminarea lui Răuță, două “galbene” în 5-6 minute, nu ne oferă nici o concluzie nouă. A fost mediocru și submediocru toată cariera lui!

Eduard Apostol: Cromatic, ”câinii” trag la doliu. Dinamo nu joacă rău, nu joacă nici bine, dar e și prăpăstioasă, și fără noroc, și fără valoare. Degeaba vrea Stoican și-i ia cu lugu-lugu pe jucători, când cel mai bun om, Torje, luftează în loc să înscrie, iar Răuță - 2 ”galbene” în 6 minute - nu are nimic din ADN-ul unui căpitan. 

Mentalitatea de (pseudo)fiară a închizătorului e mulțimea vidă aplicată în teren! Încă un episod al blestemului din ”Ștefan cel Mare”, Ivanov e KO la câteva minute de la apariția pe teren, inconștient, după un duel aprig cu Olaru. FCSB trăiește din nou din glezna și avântul lui Octavian Popescu, iar dacă antrenorul (sau patronul, sau neprevăzutul) nu va crea un moment dramatic, imprevizibil, poate rezolva și derby-ul ăsta cu minim de efort.

Viorel Tudorache: Planurile curajoase pe care Flavius Stoican le-a exersat toată săptămâna premergătoare derby-ului s-au năruit după doar 89 de secunde. FCSB s-a instalat repede la cârma jocului, printr-un gol senzațional marcat de puștiul-teribil Tavi Popescu, la capătul unui contraatac năucitor. Al 10-lea gol încasat de Dinamo pe contră. 

Soarta meciului s-a cam jucat în minutul 35, când Torje a luftat din fața porții și a ratat egalarea, iar Răuță a fost eliminat pentru un fault dur la Tavi Popescu. În mod normal, roș-albaștrii n-ar trebui să aibă mari probleme în repriza secundă.

Înainte de Dinamo - FCSB: la ce să ne așteptăm

Dan Udrea: Dinamo are o cotă în jur de 8,50 pentru a câștiga. Are aceleași șanse cum avea FC Koln să o învingă pe Bayern Munchen și a fost 0-4 sau cum era creditată Venezuela în fața Argntinei, scor final 3-1 pentru „Pume”. La fel, Muntenegru în fața Franței, la actualul CE de handbal masculin și a fost victorie pentru fancezi la 9 goluri, dar și Sinner cu Nadal, anul trecut la Roland Garros: 3-0 pentru iberic. 

În fine, la ultimul CM de rugby, Argentina avea cotă 9,00 să o învingă pe Anglia: a pierdut la 30 de puncte!!! Cotele nu joacă, dar ele sunt oglinda perfectă a diferenței de valoare. Dacă nu va interveni ceva ieșit din comun, Dinamo n-are cum să câștige. Fiindcă atât de jos a ajuns, încât singurul atu pe care îl are e starea proastă a gazonului.

Eduard Apostol: Ultimul cartuș. Ultimul derby? Ultima șansă de a mai începe remontada sau de a rămâne cu șanse la titlu. Până la ultima picătură, că de vorbe/propagandă/non-valoare ne-am săturat. Dinamo nu pierde, FCSB nu câștigă. 

Viorel Tudorache: Întotdeauna s-a spus că în Eternul Derby nu contează locurile din clasament și că niciodată nu există o favorită certă. Unii cred că se va întâmpla la fel și în această seară, deși între Dinamo și FCSB n-a mai existat o diferență atât de mare, 13 locuri și 36 de puncte! Ar fi un miracol dacă trupa încropită de Stoican în doar 24 de zile, cu jucători care încă nu știu cum să se strige pe teren, ar reuși să răstoarne calculele bookmakerilor.

Vezi și alte știri despre derby-ul Dinamo - FCSB: 

A fost instrucție în „Ștefan cel Mare” » Dinamo - FCSB 0-9 la general în acest sezon!
dinamo - fcsb 0-3
A fost instrucție în „Ștefan cel Mare” » Dinamo - FCSB 0-9 la general în acest sezon!
Meci istoric: Ultimul Dinamo - FCSB pe bătrânul stadion din „Ștefan cel Mare” » Cifrele din Derby de România
DINAMO
Meci istoric: Ultimul Dinamo - FCSB pe bătrânul stadion din „Ștefan cel Mare” » Cifrele din Derby de România

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (37)
sile007
sile007  •  31 Ianuarie 2022, 11:44
Postat de elgabri pe 31 Ianuarie 2022, 09:21

Apropo "gazetarilor" echipa stapanului are culorile galben rosu si albastru asta ca sa stiti si v oi dar de la inteligenta si impartialitatea voastra te poti astepta la orice .

Nu conteaza culorile si nici cine este stapan, conteaza continuitatea pe plan sportiv, conteaza ca FCSB( Steaua) are in spate milioane de fani, conteaza ca cine finanteaza clubul face investitii cu cap, jucatori tineri, crescuti cu grija, nu fosti jucatori( majoritatea straini) adusi gratis crescuti pe la echipe de top dar trasi pe linie moarta care accepta sa joace moca. Pentru voi numaratoarea s-a oprit la 9, vi-am oprit-o noi, stelistii: 1,2,3,4,5,6,7,8,9!!!

paolo17
paolo17  •  31 Ianuarie 2022, 09:26
Postat de elgabri pe 31 Ianuarie 2022, 01:38

Cantati la palat ca nu avem maruntis !

6-0, 3-0! Unii mai respesctuosi ar lua o pauza mica. Macar pana la viitoarea infrangere. Nu e greu, cateva zile.

elgabri
elgabri  •  31 Ianuarie 2022, 09:21

Apropo "gazetarilor" echipa stapanului are culorile galben rosu si albastru asta ca sa stiti si v oi dar de la inteligenta si impartialitatea voastra te poti astepta la orice .

Vezi toate comentariile (37)
Comentează