FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA 1-1

Vocile Gazetei » Derby-ul FCSB - Universitatea Craiova 1-1, comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia, Cătălin Țepelin și Dan Udrea

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 februarie 2023 15:58 / Actualizat duminica, 19 februarie 2023 22:23

VOCILE GAZETEI. Derby-ul FCSB - CS Universitatea Craiova 1-1 a fost comentat live pe GSP.ro de Ovidiu Ioanițoaia (director GSP), Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP) și Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP). Mai jos găsești opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

FINAL: FCSB - Universitatea Craiova 1-1

Ovidiu Ioanițoaia:O egalare nesperată 

Repriza secundă a continuat în aceeași notă, cu FCSB mai sigură pe ea, liniștită la adăpostul avantajului luat încă din minutul 2. Evident mulțumită de scor, ea s-a retras, dar Craiova n-a arătat c-ar avea nici idei, nici resurse să întoarcă rezultatul. 

Meciul lăsa impresia că se îndreaptă spre o victorie logică a bucureștenilor, cei ce câștigaseră bătălia de la centrul terenului, când nou introdusul Koljici a reușit în prelungiri, cu ajutorul lui Târnovanu, o egalare nesperată. Meritată însă prin aceea că Universitatea nu s-a predat, ci a crezut în șansa ei chiar și când părea că aceasta a murit.”

Cătălin Țepelin:Așa arată nedreptatea în formă pură. Craiova a fost strivită 90 de minute mai întâi de forța FCSB-ului, apoi de propria neputință și de un Neagoe împietrit tactic, la fel cum puștii Iștfan ori Câmpanu par și ei împietriți într-o mediocritate profundă. Apoi norocul alb-albastru a îmbrăcat tricoul lui Târnovanu, a cărui gafă neverosimilă frânează seria FCSB-ului și îl va readuce pe Vlad printre titulari. Și uite așa se duc iar speranțele de titlu.”

Dan Udrea:Un rezultat nedrept și nu prea” 

Având 1-0 din minutul 1, FCSB a încercat să câștige cum nu știe să o facă: apărându-se. A refuzat să mai joace fotbal și a lăsat-o doar pe Craiova să construiască. 

Și a dus meciul în avantaj pe tabelă până în minutul 90. Când împotriva lui Târnovanu s-au întors toate paradele bune din acest sezon. Portarul a gafat inexplicabil la o fază la care  până și Universitatea a fost surprinsă că a marcat!

Cam nedrept și nu prea golul oaspeților. Când nu vrei să joci, faci schimbări proaste și lași adversarul să te înghesuie în propriul careu, atunci riști la orice atac să comiți o eroare fatală.”

La pauză: FCSB - Universitatea Craiova 1-0

Ovidiu Ioanițoaia: „După un început vijelios al bucureștenilor, cu Edjouma pe post de golgheter, meciul a continuat pe dos față de cum era de așteptat. Anticipam că, mai combinativă, FCSB va avea posesia și va domina. În timp ce Craiova se va axa pe contraatac, mizând în special pe sprinturile lui Andrei Ivan. N-a fost însă așa. S-a jucat între careuri, cursiv și de la egal la egal. FCSB mai dezinvoltă, iar Universitatea fără să acuze foarte tare șocul golului primit în minutul 2. În finalul reprizei, arbitrul Adrian Cojocaru a făcut exces de zel și l-a eliminat pe Ndong, numai că, spre norocul "centralului", VAR-ul a sesizat poziția de ofsaid a lui Miculescu și a întors decizia. Încă nu-i nimic tranșat.

Cătălin Țepelin: „FCSB și-a făcut viața ușoară și pentru că a jucat în 12 oameni. Mateiu a fost playmakerul surpriză al bucureștenilor. A verticalizat minunat pentru roș-albaștri încă din primele secunde, ajutând să se facă repede 1-0, apoi i-a mai pus de câteva ori pe contraatac. Dacă Ivan și Markovici nu vor mișca nici în repriza a doua nimic, Craiova n-are nicio șansă să scoată ceva în fața unei echipe solide, cu un Iulian Cristea impecabil și cu Edjouma entuziasmant.”

Dan Udrea: „Prima repriză s-a jucat cu un raport al jucătorilor de 12 la 10 în favoarea gazdelor. Mateiu a jucat la FCSB și a fost cel mai mare pricol pentru propria echipă. A creat cele două mari ocazii de gol ale roș-albaștrilor, din prima rezultând și singurul gol marcat. O repriză în care Târnovanu a murit de plictiseală”

VIDEO Golul de 1-0, marcat de Edjouma în  FCSB - Universitatea Craiova

Înainte de FCSB - Universitatea Craiova: la ce să ne așteptăm

Ovidiu Ioanițoaia:FCSB e echipa cea mai în formă, dar azi nu va beneficia de prezența căpitanului Olaru și a golgheterului Compagno. La rându-i, aflată în proces de restructurare, Universitatea tocmai a bătut-o pe campioană și speră s-o învingă și pe vicecampioană ca să recâștige teren în lupta pentru titlu. Chiar dacă îi lipsesc, accidentați, Bancu și Baiaram. În ciuda acestor absențe, meciul întrunește toate condițiile unui adevărat derby. Dovadă și numărul mare de spectatori, care ar trebui să-i oblige pe fotbaliști.”

Cătălin Țepelin:FCSB și CSU seamănă. Ambele adună multă incertitudine pe bancă, mulți tineri foarte buni în lot, mulți suporteri derutați, multă trufie istorică, multe milioane în bugete și multe pretenții din lojă. Și la sfârșit câștigă de obicei nemții Ligii 1, adică CFR-ul. Dar FCSB și Universitatea au încă multe cărți de jucat. Ce e bine e că, puse H2H, nu prea se îndeamnă la egaluri. O singură remiză în ultimele 20 de meciuri e o promisiune că am putea avea o seară agreabilă, cu fotbal, nu cu mărăcini.”

Dan Udrea: „Pentru ca un derby să promită spectacol are nevoie de fani mulți, gazon bun și arbitru de calitate. În tribune vor fi peste 20.000 de spectatori, terenul e realmente masă de snooker, iar arbitru VAR e Hațegan. În plus, vremea e perfectă, iar echipele vin dupa victorii. Concluzia: jucătorilor li s-au făcut toate poftele, acum avem pretenția să vedem fotbal de calitate.”

Echipe de start la FCSB - Craiova: 

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Cristea, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Oct. Popescu - Cordea, Miculescu, Fl. Coman
Rezerve:  An.Vlad, Crețu, Dawa, Haruț, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu
Antrenor: Mihai Pintilii

Universitatea Craiova: L. Popescu - Vătăjelu, Zajkov, R. Silva, Ndong - Mateiu, Al. Crețu - Cîmpanu, Ișfan, A. Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Mitrea, Găman, Sala, Roguljic, Rivaldinho, Koljic
Antrenor: Eugen Neagoe

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (80)
fratilitau
fratilitau  •  21 Februarie 2023, 20:30
Postat de fanu2 pe 21 Februarie 2023, 19:27

Si tu sa mai ai vreo legatura cu cinéva caté legaturi am eu cu Olga sau PSD. Sau orice partid din Craiova sau Ro. Sau sa mai iei atatia bani si servicii caté am avut eu vreodata de la ei. :)) Nu trebuie sa te superi si sa vorbesti urat incat sa te bareze astia de la GSP, ce promovezi aia primesti, mititelule.

Clonache, CSU a fost înființată pe o firmă din București în anul 2013. Primul antrenament la făcut pe baza FRF de la Mogoșoaia. Ai văzut cum au fost primiți pe Oblemenco la primul meci.....CSU este clona FC Universitatea Craiova, înființată din dorința Lov, care era în mare război cu Mititelu...să țineți cu o echipă înființată la București la comandă politică este împotriva spiritului FC Universitatea Craiova....

fanu2
fanu2  •  21 Februarie 2023, 19:27
Postat de fratilitau pe 21 Februarie 2023, 13:03

Atâți bani sa mai încasezi tu toată viața ta cît am luat eu de la Mititelu și Olguța..... ***

Si tu sa mai ai vreo legatura cu cinéva caté legaturi am eu cu Olga sau PSD. Sau orice partid din Craiova sau Ro. Sau sa mai iei atatia bani si servicii caté am avut eu vreodata de la ei. :)) Nu trebuie sa te superi si sa vorbesti urat incat sa te bareze astia de la GSP, ce promovezi aia primesti, mititelule.

fratilitau
fratilitau  •  21 Februarie 2023, 13:03
Postat de fanu2 pe 21 Februarie 2023, 09:24

Vezi ca ti-a spus (si)Mititelu sa-ti cauti servici, ça el nu va mai da bani. Dupa ce te-a dat Olguta afara de la spatii verzi ça erai lenes, betiv si scandalagiu-ca de aia ii porti ciuda-uite ca si brutarul iti da cu flit.

Atâți bani sa mai încasezi tu toată viața ta cît am luat eu de la Mititelu și Olguța..... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (80)
Comentează