FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Conflict la CFR! Atac dur la adresa lui Andrea Mandorlini: „Mi-a spus ceva și a făcut altceva. De ce sunt aici?”

Yevhen Konoplyanka a jucat 4 minute la 4-3 cu U Cluj Foto: Imago
Yevhen Konoplyanka a jucat 4 minute la 4-3 cu U Cluj Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 14 decembrie 2023 18:00 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 20:02

Yevhen Konoplyanka, 34 de ani, internaționalul ucrainean de la CFR Cluj, a dat vina pe Andrea Mandorlini pentru că a jucat doar 39 de minute în 4 meciuri până acum. L-a acuzat pe antrenor că i-a spus că va schimba tactica pentru a-l integra și pe el, ceea ce nu a făcut. Și i-a reproșat că „nu m-a folosit nici când eram în formă la antrenament”.

Yevhen Konoplyanka, 87 de selecții și 21 de goluri la naționala Ucrainei, o aripă cunoscută în Europa, ex-Sevilla, Schalke și Shakhtar, s-a transferat la CFR Cluj pe 25 iulie, dar nu s-a impus deloc la echipă.

În patru luni și jumătate, a apărut doar în patru meciuri, niciodată titular, 39 de minute în 3 partide în Liga 1 și un sfert de oră în calificările Conference League.

Yevhen Konoplyanka, conflict cu Mandorlini la CFR Cluj

Ucraineanul e supărat pe tehnicianul Andrea Mandorlini, răbufnind într-un interviu pentru presa din țara sa.

Scandalul sunetelor sexuale de la tragerea la sorți continuă! Probleme grave de securitate la Euro » Cine îi va păzi pe „tricolori
EURO 2024
Scandalul sunetelor sexuale de la tragerea la sorți continuă! Probleme grave de securitate la Euro » Cine îi va păzi pe „tricolori" la turneul final

Întrebat de Sport.ua care e cauza eșecului său la CFR, Konoplyanka a răspuns: „Cauza e comportamentul antrenorului, pe care nu-l înțeleg astăzi".

Jucătorul a explicat: „Înainte să vin la echipă, l-am sunat pentru a fi sigur că are nevoie de mine, pentru că mi s-a spus de la club că vor să mă vadă. Am discutat cu el la telefon, mi-a zis că mă așteaptă. Am aflat ce tactică folosește, fiindcă știam că îi place să joace 3-5-2, ceea ce însemna că aș putea evolua doar atacant, însă nu e ușor să joci atacant la 34 de ani. A adăugat totuși că plănuiește să schimbe în 4-3-3, fapt care schimba totul. În schimb, de când am sosit la club, nu a apelat deloc la mine, nici măcar acum. De ce?".

Yevhen Konoplyanka: „N-am venit pentru bani, doar să joc și să câștig trofee"

Konoplyanka nu s-a oprit. „Am decis ca, după o lună la echipă, să-l întreb de ce nu m-a folosit, din moment ce eram în formă bună la antrenament. Nici după aceea nu am jucat deloc ca titular. Mi-a explicat doar că nu a modificat sistemul și era dificil să-mi găsească un loc".

În fața acestui răspuns, ucraineanul a reacționat: „Atunci de ce sunt aici?". Konoplyanka a tunat: „N-am venit pentru bani, doar să joc și să câștig trofee". A continuat: „Antrenorul n-a putut să-mi răspundă. Mi-a zis numai că și pentru el a fost greu să ia decizii".

Yevhen Konoplyanka: „Nu îmi văd viitorul aici cu acest antrenor"

A încheiat: „Nu am înțeles ce voia să-mi transmită cu acest răspuns, însă e clar că nu sunt fericit într-o asemenea situație. I-am spus agentului să anunțe clubul că nu îmi văd viitorul aici cu acest antrenor".

Citește și: 

Agentul lui Radu Drăgușin e în Italia. Anunță: „Un transfer acum nu i-ar pune în pericol locul la Euro. Și e o posibilitate în ianuarie. În Premier League”
ECHIPA NAȚIONALĂ
Agentul lui Radu Drăgușin e în Italia. Anunță: „Un transfer acum nu i-ar pune în pericol locul la Euro. Și e o posibilitate în ianuarie. În Premier League”
Spaimă la naționala Belgiei! Un jucător important s-a accidentat și ar putea rata duelul cu România de la Euro 2024
EURO 2024
Spaimă la naționala Belgiei! Un jucător important s-a accidentat și ar putea rata duelul cu România de la Euro 2024

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  15 Decembrie 2023, 09:14

Ar trebui sa i se mai dea niște șanse de a juca ,ori ,ori și atunci vorba aceea Se va face de rușine sau nu ,sa vedem și noi spectatorii !? Nu cred ca riscam nimic deoarece nu avem asa vedete care sant titulari cerți! Nu va juca mai slab ca ; Cveck ,Kresici ,Mogoș, Deac ,Camora ,Otele de expl. Chiar dacă unii joaca pe alt post ,se pot găsi formule de echipa !

armand
armand  •  14 Decembrie 2023, 20:08

Ca idee, ar fi interesanta o incrucisare de idei Zamfir-Mandorlini in legatura cu subiectul Konoplyanka. Pana la urma , cine a dorit, insistat, aducerea lui la CFR. Am mari indoieli ca Mandorlini, italianul vrea echipa tanara iar profilul ucraineanului nu se apropie de ce vrea la CFR.

lucian007
lucian007  •  14 Decembrie 2023, 19:54

Si unul si celalalt sunt deja expirati!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează