FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Zeljko Kopic, prezentat oficial la Dinamo » Indirectă pentru Burcă? „Voi ajuta cel mai mare club al României să-și recapete ADN-ul”

Articol de , , - Publicat sambata, 02 decembrie 2023 09:59 / Actualizat sambata, 02 decembrie 2023 18:31

Dinamo și-a prezentat azi, de la ora 10:00, în cadrul unei conferințe de presă la Săftica, noul antrenor al echipei, pe croatul Zeljko Kopic (46 de ani). 

Noul antrenor croat al lui Dinamo se declară motivat în noua aventură și speră să replice în „Ștefan cel Mare” performanța reușită cu ciprioții de la Pafos, pe care i-a salvat de la retrogradare. Kopic apreciat faptul că Burcă a antrenat clubul în cel mai greu moment din istorie. 

Totodată, a spus că Dinamo trebuie să-și recapete ADN-ul, afirmație care pare să vină în continuarea celei făcute zilele trecute de Ovidiu Burcă. Fostul antrenor al „câinilor” spusese că acel Dinamo care băga spaimă în adversari a murit și că „a rescris codul genetic” al actualului club. 

Vrea răzbunare! Mesajul prin care Zeljko Kopic i-a cucerit pe secunzii români de la prima întâlnire
DINAMO
Vrea răzbunare! Mesajul prin care Zeljko Kopic i-a cucerit pe secunzii români de la prima întâlnire

VIDEO. Ce a declarat Zeljko Kopic la conferința de prezentare la Dinamo: „Sunt sigur că pot face aici ce am reușit la Pafos. Acest club trebuie să-și recapete ADN-ul”

  • Dinamo București e cel mai mare club din România, cu o istorie foarte importantă pentru fani, pentru societate, pentru întreaga țară.
  • Cel mai important pentru mine e să îmi pun amprenta asupra echipei cât mai repede posibil
  • Precedentul antrenor a fost la echipă în cel mai dificil moment din istorie
  • Acum e rândul meu să dau totul pentru a îmbunătăți echipa, pentru a aduce echipa la un alt nivel, pentru a implementa strategia pe care o vreau la Dinamo
  • Am urmărit fotbalul din România. Știu ce înseamnă Dinamo pentru fotbalul de aici, dar e diferit când vii aici și cunoști jucătorii, petreci timpul cu ei
  • Pentru mine, nu e vorba doar despre poziția în care se află Dinamo în clasament. E un privilegiu să mă aflu aici.
  • Am mai fost într-o situație asemănătoare în Cipru. Am luat Pafos de la retogradare și am dus-o la mijlocul clasamentului. Sunt sigur că pot face asta și aici, la Dinamo
  • Nu am vorbit deocamdată cu Ovidiu Burcă, dar voi încerca să iau legătura cu el. Respect eforturile pe care el și cei din club le-au depus într-o situație atât de grea
  • Nu apăruse nimic în presă până ieri despre venirea mea aici, dar am primit niște mesaje de la mai mulți jucători. Pot simți ce pot face pentru ca Dinamo să fie un club de succes din nou
  • E greu de spus dacă vom obține puncte la meciul cu Sepsi, trebuie să văd care este situația la echipă. Mă aștept totuși ca jucătorii să dea totul pe teren
  • Cel mai important lucru din acest moment e să fiu puternic din punct de vedere mental, pentru a vedea cum pot schimba lucrurile
  • Dacă nu ai încredere, nu poți fi antrenor. Cred că am făcut lucruri bune în cariera mea și voi da totul pentru acest club. Nu sunt magician, dar fiecare fan al lui Dinamo trebuie să știe că cel mai impotant lucru în acest moment e ca echipa să rămână în prima ligă. De aceea mă aflu aici
  • E o provocare mare pentru mine. La fel a fost și la Dinamo Zagreb și Hajduk. Nu e ușor și de aceea lucrez în fotbal, pentru a activa la astfel de cluburi
  • Dinamo trebuie să-și recapete ADN-ul, iar oamenii din club știu ce înseamnă asta
  • Nu am vorbit încă despre transferuri, este destul timp la dispoziție să facem asta. Vreau să văd mai întâi cum se prezintă jucătorii. Cel mai important lucru în acest moment este clubul
  • Știu că Sepsi și-a schimbat și ea antrenorul. Înseamnă că trebuie să ne pregătim 100% în aceste două zile
  • Voi vedea cum se prezintă jucătorii și voi vedea ce sistem voi folosi. Mă pot adapta, dar vreau să văd dacă înțeleg ce le cer mai întâi”
  • Despre tragerea la sorți a grupelor Euro: „Știu că România are o istorie importantă în fotbal și încearcă să revină pe harta europeană a fotbalului odată cu această calificare la EURO. Croația are o echipă excelentă și vrea să se lupte pentru primele locuri
  • Și România, și Croația încearcă să joace tehnic”

Andrei Nicolescu, prezent și el la prezentarea lui Zeljko Kopic

La conferința de prezentare a participat și Andrei Nicolescu, administratorul oficial al clubului și acționar la Dinamo. În continuare, cele mai importante declarații. 

  • „O să încep prin a-i mulțumi lui Ovidiu Burcă pentru munca pe care a depus-o în acest an. Îi mulțumim pentru etica de muncă, profesionalismul, responsabilitatea pe care a adus-o în acest club.
  • Cred că a fost făcut un progres extraordinar, dar a venit timpul să trecem la nivelul următor.
  • Rezultatele nu l-au ajutat din păcate pe Ovidiu și a trebuit să ne reorientăm. Domnul Kopic este cea mai bună variantă în acest moment.
  • Recunoaștem că riscul pe care ni l-am asumat este că Zeljko nu cunoaște fotbalul românesc, dar performanța este performanță oriunde.
  • Cred că faptul că Mister a trecut pe la academia lui Dinamo Zagreb și la echipa mare este ceva foarte important
  • Noi am încercat să ne uităm la toate opțiunile posibile și am încercat să vedem care opțiune prezintă cel mai mic risc. Am căutat pe cineva care s-a dezvoltat personal și care știe ce înseamnă în interiorul unui club un proces care să te ducă la performanță
  • Faptul că nu știe campionatul României este cel mai mic risc în acest moment.
  • Mare parte din lista antrenorilor apăruți în presă era reală. În zona antrenorilor români există această cutumă ca antrenorul ales să aibă ADN de dinamovist
  • Alături de Gabi Glăvan am încercat să avem o comunicare cu Liviu Ciobotariu, dar nu s-a reușit.
  • Gabi Glăvan deja lucrează la o listă cu jucătorii pe care vrem să-i aducem. Vom discuta cu Mister pentru a vedea ce jucători ar vrea să vină la Dinamo în perioada următoare
  • Sper că se anunță o revoluție a rezultatelor la Dinamo, de aceea am și luat această decizie, de a schimba antrenorul
  • E normal ca la orice numire să fie reacții adverse. Trebuie să dovedim că am luat cea mai bună decizie în acest moment
  • Domnul Mircea Lucescu poate să vină la Dinamo pe orice poziție va vrea dânsul și cred că într-o zi va veni ca antrenor”

Va reuși Zeljko Kopic să o salveze pe Dinamo de la retrogradare?

DA
NU

Andrei Nicolescu s-a enervat la conferința de prezentare a lui Zeljko Kopic: „Haideți că o dăm în derizoriu”

La un moment dat, Andrei Nicolescu a fost întrebat de către un reporter cum s-a ajuns la varianta Zeljko Kopic. 

„Explicați-ne puțin cum s-a ajuns aici. Vi s-a prezentat o listă cu antrenorii, i-ați căutat pe Google, cum l-ați ales pe domnul Kopic?”, a fost întrebarea adresată de reporter, moment în care Andrei Nicolescu a răbufnit. 

„Haideți că o dăm în derizoriu. Dacă putem să vorbim despre căutarea pe Google a unui antrenor pentru Dinamo București e foarte greu să vă răspund la o asemenea întrebare într-un mod normal”, a fost răspunsul oficialului lui Dinamo. 

Reporterul a revenit: „Explicați pentru suporteri!”, iar Nicolescu a adăugat: „Am explicat deja pentru suporteri în limitele detaliilor pe care le putem da și am spus că a fost un proces în care am luat decizia bazându-ne pe faptul că vrem să luăm cel mai mic risc în situația în care suntem”. 

Zeljko Kopic, noul antrenor al lui Dinamo

Marți, 28 noiembrie, clubul din „Ștefan cel Mare” a anunțat despărțirea de Ovidiu Burcă (43 de ani), tehnicianul care a readus-o pe Dinamo în prima ligă după o pauză de un sezon. 

„Câinii roșii” au negociat, pe rând, cu mai mulți antrenori, printre care Florin Bratu, Ionuț Badea, Liviu Ciobotariu sau Robert Prosinecki, dar alesul șefilor clubului a fost Zeljko Kopic, un antrenor croat care a antrenat-o ultima oară pe Botev Plovdiv, formație bulgară, de unde a plecat în decembrie 2022. 

Obiectul lui Zeljko Kopic pe banca lui Dinamo va fi salvarea de la retrogradare. Croatul a semnat un contract valabil până la finalul sezonului cu bucureștenii, înțelegere care poate fi prelungită pe încă un sezon dacă va evita retrogradarea. 

Zeljko Kopic are un CV impresionant în fotbalul croat

Željko a rămas cel mai longeviv antrenor al formației Slaven Belupo în istoria de 110 ani a clubului și a ajuns în finala Cupei Croației în sezonul 2015-2016, una dintre cele mai mari performanțe din istoria clubului.

Apoi a continuat la Hajduk Split în sezonul 2017-2018, pe care a dus-o, la rându-i, în finala Cupei. În 2018 a preluat Pafos, în prima ligă din Cipru, unde a fost foarte apreciat, câștigând un premiu de ‘’Coach of the Month’’ și a reușit victorii mari împotriva unor cluburi mari, precum Apoel, Omonia sau AEK.

La întoarcerea în Croația, a devenit director de Academie la Dinamo Zagreb, una dintre cele mai productive școli de fotbal din întreaga lume. 

În decembrie 2021, a fost ales la cârma clubului Dinamo Zagreb, unde a obținut 7 victorii consecutive în HNL Croația și a obținut remarcabila victorie împotriva celor de la West Ham, prima a unui club croat împotriva unui club englez pe terenul britanicilor din istorie!

De asemenea, a învins Sevilla în fazele eliminatorii Europa League. La finalul acelui sezon, Dinamo Zagreb a câștigat campionatul Croației.

Citește și: 

Schimbare majoră de strategie la Dinamo » Numirea lui Zeljko Kopic, din alt unghi: ce înseamnă venirea croatului

Zeljko Kopic, anunțat oficial de Dinamo. GSP are prima fotografie cu croatul în România

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (20)
rocky3
rocky3  •  02 Decembrie 2023, 13:08
Postat de Controlezvantul pe 02 Decembrie 2023, 11:14

Chiar și moartă de 20 de ani,e peste tot ce înseamnă fotbal in România și va fi întotdeauna

Cine, Gigi? Sau Valentin fiul dictatorului?:)))

securinamo89
securinamo89  •  02 Decembrie 2023, 12:30
Postat de rocky3 pe 02 Decembrie 2023, 11:02

Steaua e moartă și îngropată de 20 de ani!

Dinamo original ultimul titlu în 92.

popescu222
popescu222  •  02 Decembrie 2023, 11:47

Vad ca unii fani sar deja cu critica - nu e dinamovist, nu stie fotbalul romanesc, n-a avut rezultate etc. Asta e alegerea managerilor si eu zic ca trebuie sa o acceptam si sa il sustinem pe croat o perioada, pana vedem daca reuseste sa schimbe ceva. Mie unuia chiar imi inspira incredere croatul, iar la situatia in care se afla Dinamo acum nu cred ca e cazul sa stam cu coada pe sus.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează