FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

VIDEO Prezent în Ghencea, Anghel Iordănescu a „pledat” pentru cauza Stelei: „Hagi, Rotaru și Rapid ce au făcut?”

Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 07:57 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 09:58

Anghel Iordănescu (72 de ani), fost selecționer, fotbalist și antrenor la Steaua, a „pledat” după victoria cu Dinamo, 2-0, pentru modificarea Legii Sportului, care le-ar permite roș-albaștrilor să urce în Liga 1.

Anghel Iordănescu a asistat în Ghencea la derby-ul din play-off-ul ligii secunde, apoi a discutat aproape 10 minute cu reporterii prezenți la fața locului despre posibilitatea ca Steaua să promoveze, în cazul în care modificările propuse de cei 3 parlamentari PSD, în frunte cu Vasile Dîncu, ar fi adoptate.

Vasile Dîncu, rezervat după CSA Steaua - Dinamo: „Dacă se schimbă Legea Sportului? Nu este simplu”
CSA STEAUA
Vasile Dîncu, rezervat după CSA Steaua - Dinamo: „Dacă se schimbă Legea Sportului? Nu este simplu”

Anghel Iordănescu: „De ce să împiedicăm Steaua să joace în prima divizie?”

„Cred că principalul criteriu al promovării rămâne meritul sportiv, ceea ce se întâmplă pe teren. Dacă câștigă campionatul, de ce să o împiedicăm să joace în prima divizie?

Fără bani, și aici nu vorbesc de Steaua, Dinamo sau fotbal, sportul nostru va dispărea. Nu vreau să se înțeleagă că aș vrea să ne întoarcem în comunism. Nu, dar banii publici pot ajuta pe moment, să dea un imbold. De ce să nu ne folosim de această Lege a Sportului?

În momentul de față, sunt cluburi care folosesc banii publici. Mă refer la echipele sponsorizate de primării, de consilii județene. Ăia nu sunt bani publici?”, a afirmat Iordănescu inițial.

Anghel Iordănescu: „Hagi, Rotaru și Rapid ce au făcut?”

Întrebat dacă este normal ca banii publici să fie direcționați doar către anumite cluburi, Iordănescu s-a legat de câteva dintre numele importante din SuperLigă:

„Nu este corect, dar din câte știu eu, sunt doar 3-4 echipe care au patron. Mă refer la Hagi, Neluțu Varga, Gigi Becali, Rotaru. Și aceste cluburi ar putea fi ajutate, dacă va fi nevoie, cu bani de la buget.

Dacă întrunesc anumite criterii în momente delicate, poate fi folosită primăria. Cum de altfel, a și fost folosită. Haideți să fim cinstiți.

Chiar și Gică Hagi, pe care îl admir pentru tot ce a făcut și câți bani a băgat acolo. Din câte am auzit, atunci când se numea Viitorul echipa, a avut o anumită susținere din partea primăriei din Constanța. Craiova lui Rotaru, la început de drum, a folosit bani publici de la primăria Craiova, din informațiile mele. Îmi cer scuze dacă greșesc.

Din câte știu, și Rapidul s-a folosit, ca să ajungă în Divizia A, de banii publici. Primăria Sectorului 1 a ajutat Rapidul.

Atunci de ce să lăsăm să moară sportul? Handbalul, baschetul, voleiul sunt sporturi care au nevoie de bani, de această lege. Plus că va apărea această transparență, se va ști clar. Și Gigi Becali dacă ar ajunge într-un impas, dacă o primărie din sectorul în care este ar dori să-l ajute și s-ar îndeplini condițiile, să o facă”.

Anghel Iordănescu: „Nicio șansă să promoveze din acest sezon”

Deși susține cauza Stelei, Anghel Iordănescu nu crede că „militarii” vor avea drept de promovare încă din acest sezon, ci în cel mai bun caz din 2024:

„Eu le doresc din tot sufletul să intre în acest sezon, dar nu e nicio șansă. Chiar dacă legea intră în dezbatere prin procedură de urgență, nu cred că pot fi sărite anumite etape”.

Ce a spus Anghel Iordănescu despre meciul CSA Steaua - Dinamo 2-0:

Pentru noi, pentru ceea ce reprezintă cele două echipe, este totuși un derby. E adevărat, un derby de Divizia B. Poate că nu a fost la înălțimea așteptărilor, dar atmosfera a fost superbă. Două echipe pline de tradiție, de istorie și de performanțe.

Victoria este meritată, chiar dacă jocul Stelei nu a impresionat. Le-a adus 3 puncte și consolidează poziția pe care și-o doresc cei de la Steaua.

La cum arată în momentul de față, nu știu dacă ar rezista în SuperLigă. Dar, ajutată prin Legea Sportului, dându-i un impuls, cred că dacă intră în prima ligă, după 3 luni își va găsi și sponsori și patron, și nu va mai folosi banii MApN. 

Tot despre CSA Steaua - Dinamo: 

Ce s-a întâmplat în Ghencea, după victoria Stelei cu Dinamo: injurii greu de reprodus + Ce i-au făcut dinamoviștii gafeurului Oncescu

Ovidiu Burcă, DEVASTATOR după derby: „Ce s-a întâmplat e strigător la cer! Steaua profită de o lege-fantomă, statul e cel mai prost manager!”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (12)
polistul68
polistul68  •  19 Aprilie 2023, 16:54

In loc sa bage banii in educatie si sanatate...platim salarii de mii de euro la 'fotbalisti' care isi bat joc de sportul asta.....da, sunt de acord ca statul sa sustina un centru de excelenta, unde sa fie antrenati cei mai buni tineri fotbalisti....dar pt o echipa de club....niciunde in Europa nu cred ca mai exista cluburi care sa fie sponsorizate de stat....

Misu1950
Misu1950  •  19 Aprilie 2023, 16:51

Pacat ca "generalul de hartie" nu citeste aceasta gazeta si comentariile la articolele despre el! Mai zilele trecute i-am explicat cum e cu banii de la primari si cu cei din bugetul statului si cred ca si daca citea nu intelegea nimic! El are pata pusa pe Steaua si nu mai vede nimic altceva!

istet10
istet10  •  19 Aprilie 2023, 13:41
Postat de oase92 pe 19 Aprilie 2023, 12:15

”La cum arată în momentul de față, nu știu dacă ar rezista în SuperLigă. Dar, ajutată prin Legea Sportului, dându-i un impuls, cred că dacă intră în prima ligă, după 3 luni își va găsi și sponsori și patron, și nu va mai folosi banii MApN”. Bună glumă! Noul sponsor și patron va asculta de comenzile unor experți (gen Talpan), va băga banii și va asista, pasiv, la modul în care sunt cheltuiți banii lui de către cohorta de profitori din conducerea CSA Steaua, secția de fotbal. Implicarea ministerului va fi, deci, minimală ca sponsorizare și maximală ca management. Nu rămâne decât să acceptăm treptat, pas cu pas, metehnele și abuzurile din epoca de tristă amintire. Dacă acum reprezentanții CSA Steaua nu respectă o lege (legată de dreptul de utilizare a unei baze sportive publice de către o entitate juridică privată) vă dați seama ce vor face sub acoperirea legii Dâncu? Și atunci să vezi performanțe ”uluitoare” ale echipei ”militare” și umilire a cluburilor private. Trăiască și înflorească scumpa noastră patrie Republica Socialistă România!

Patron? te aude Talpan, bre! Pai sa-si gaseasca , acum o asociere! Cine ii impiedica? Talpan cumva?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează