FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

CSA Steaua, decizie istorică la inaugurarea stadionului: retrage numărul lui Marius Lăcătuș

CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru la roș-albaștri de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, când noul Ghencea va fi inaugurat cu amicalul contra celor de la OFK Belgrad. +15   FOTO
CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru la roș-albaștri de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, când noul Ghencea va fi inaugurat cu amicalul contra celor de la OFK Belgrad.

Articol de - Publicat luni, 05 iulie 2021 20:21 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 09:10

CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru la roș-albaștri de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, de la 19:15, când noul stadion din Ghencea va fi inaugurat cu amicalul contra celor de la OFK Belgrad.

„Ne-am dorit să fie o surpriză atât pentru Marius Lăcătuș, cât și pentru toți steliștii, deși sunt conștient că era greu de dus acest gând la bun sfârșit, tinând cont că momentul a necesitat pregătire și repetiții. Acum, că s-a aflat, da, e adevărat, Steaua va retrage numărul 7!

Credem că oamenii valoroși merită aprecierea noastră cât timp sunt în viață. Am trăit acest moment în Olanda, iar exemplul a fost chiar Johan Cruyff. Am ținut cont de dorința suporterilor steliști care și-au dorit foarte mult această retragere în semn de dragoste și respect pentru Lăcătuș”, a declarat George Ogăraru, managerul „militarilor”, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Playsport anunțase azi că numărul 7 va fi retras la inaugurarea noului stadion Steaua. Astfel, mijlocașul Florin Răsdan (20 de ani) este ultimul jucător care a purtat numărul 7 pe tricou la Steaua. 

Marius Lăcătuș, o glorie a Stelei

Lăcătuş este, de departe, fotbalistul cel mai reprezentativ din istoria roş-albaştrilor. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion din 23 cucerite în 64 de ani de "militari", 7 Cupe al României din cele 20 pe care le au în palmares steliştii.

+11 FOTO

În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.

În afara carierei de jucător, Lăcătuş are şi trei mandate de antrenor pe banca FCSB-ului, dar fără să cucerească nici un trofeu. Cel mai aproape a fost în 2008, cînd a ratat titlul la doar un punct distanţă faţă de CFR Cluj. Între 2017 și 2019, a antrenat la CSA Steaua București, de unde a plecat după ratarea promovării în Liga 3.

AICI ai o prezentare în 35 de puncte a carierei celui care a fost şi va râmâne unic în fotbalul românesc!

Cine are cel mai mare merit pentru rezultatele Stelei '86? Marius Lăcătuș, răspuns surprinzător

Citește mai multe știri despre CSA Steaua:

Sorin Paraschiv nu înțelege decizia Curții de Apel, în disputa CSA - FCSB: „Medalia e acasă, să văd cui i-o predau”

Un fost fotbalist de la CSA Steaua, investiții la Bursă și în cryptomonede: „Dacă nu ești educat financiar, poți pierde banii foarte repede”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (52)
iosif_
iosif_  •  05 Iulie 2021, 20:58

Pentru Tudorel Stoica nimic? Măcar să fie așteptat la stadion cu pâine cu spirt, iar pentru Alin ăla micul o halbă cu vodkă

whiteredarad
whiteredarad  •  06 Iulie 2021, 09:56

Este un act prostesc. Nu poti retrage un numar si nici un nume. Orice om se identifica cu o perioada,.. cea in care si-a facut Gloria. Adica militarii ( ce urat suna...la o Armata NATO...sa aiba o echipa profesionista de....fotbal)... ne spun ca in loc de nr 7, intre 6 si 8 ...poate aparea nr 99,... e o aiureala, o echipa are 11 jucatori, , iar lotul trebuie numerotat in ordine. Pai ce Real Madrid ,...la citi jucatori celebri a avut....cite numere trebuia sa...retraga ?. E o masura proasta, populista ...gandita dintr-o minte..." de militar"

copylu4steaua
copylu4steaua  •  06 Iulie 2021, 07:43

Mi se pare o decizie tampita. Meritele nu i se pot lua stim cu totii cate trofee are cu Steaua si ce a facut pentru Steaua. Hai sa retraga si nr 1 ca a fost al lui Duckadam care a aparat 4 penalty uri la Sevilla, nr 2 al lui Iovan ca a fost capitanul de la Sevilla, nr 3 al lui Balamuc ca a fost primul care a atins trofeul in 86, nr 5 al lui Tudorel Stoica capitanul din campania de vis din 86, nr 6 al lui Belodedici ca a fost primul care a castigat 2 cupe ale campionilor, nr 8 al lui Miti Majearu, nr 9 al lui Piturca pentru ca a dar goluri cu Anderlecht, nr 10 purtat de Balint marcator si el la Sevilla si apoi de Hagi care a dat golul din supercupa. Si ca Bumbescu si Boloni sa nu se supere, gaseste Talpan noi motive sa retraga si nr 4 si 11.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează