FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Pițurcă nu știe cât va mai rezista CSA Steaua: „Dacă nu fac nimic, înseamnă că nu vor”

Pentru Victor Pițurcă, ,ce se întâmplă la CSA Steaua e un mister
Pentru Victor Pițurcă, ,ce se întâmplă la CSA Steaua e un mister

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 16:40 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 18:21

Victor Pițurcă este dezamăgit de ceea ce se întâmplă la Steaua cu echipa de fotbal, la fel ca și colegii săi de generație.

"Le-am zis colegilor că vom fi refuzați"

Gigi Becali, pregătit să cumpere marca „Steaua”: „O iau și se termină bâlciul, asta e împăcarea!”
PALMARES
Gigi Becali, pregătit să cumpere marca „Steaua”: „O iau și se termină bâlciul, asta e împăcarea!”

Fostul atacant al echipei care aducea în Ghencea Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei spune că "nu știu ce se petrece acolo, cine pune piedici ca echipa să nu-și schimbe forma de organizare și să poată promova. Probabil cei care conduc nu-și doresc asta, nu știu".

Pițurcă nu a avut nicio discuție cu cei care pot decide destinul echipei, ci numai cu foștii săi coechipieri: "Ne-am strâns să vorbim despre ce s-ar putea face, să încercăm să ajutăm, dar eu le-am spus băieților că orice am propune, vom fi refuzați. Diplomatic, frumos, elegant, dar vom fi refuzați. Cei care conduc, politicul, Ministerul Apărării, că nici nu știu cine sunt, ei trebuie să facă acest pas. 

Dar dacă nu fac nimic, înseamnă că nu vor. Noi n-am ajuns să vorbim cu nimeni. Sincer, nu știu cât vor mai rezista așa. Au trecut deja trei ani, probabil urmează și al patrulea tot în această stare. Și e păcat, fiindcă este vorba despre un brand foarte important din fotbalul românesc".

"Academia e speranța mea"

Victor Pițurcă apreciază însă progresele făcute de Academia celor de la Steaua, condusă de George Ogăraru. "George a făcut o treabă foarte bună acolo, administrativ și fotbalistic. Echipele au crescut, joacă acum la elită, sunt în play-off. Academia este speranța mea! 

Am auzit însă că au mai apărut ceva disensiuni între Ogăraru și Iovan sau Bumbescu. Nu e normal, o să vorbesc cu George.  Acei jucători care au câștigat Cupa Campionilor Europeni trebuie respectați, iar experiența lor valorificată. Nu-mi place să aud despre discuții de acest gen în familia Stelei".

Fostul selecționer și-ar dori ca "Academia să înceapă să și producă. Au jucători buni, mulți sunt pe la loturile naționale, dar încă nu vând nimic pe bani. Și totul pornește de la bani. Dar și aici depinde de ce își doresc cei care conduc Steaua. Dacă ar vinde jucători de un milion de euro pe sezon, să zicem, ar trebui reinvestiți tot în Academie cel puțin 700.000-800.000 de euro, fiindcă echipa mare tot nu are drept de promovare. 

Probabil că va veni un ministru, un secretar de stat, cineva care să ia taurul de coarne și echipa să devină profesionistă. Eu tot mai sper".

"Oprița și-a făcut treaba, își apără și el postul, meseria"

Referindu-se la numărul destul de mare de jucători străini care ajung să joace la seniorii Stelei, deși echipa nu are drept de promovare, Victor Pițurcă a precizat că "nu e chiar anormal, fiindcă îl înțeleg pe Daniel Oprița. El își apără postul, meseria, vrea să fie mereu acolo, sus. 

El a reușit ceva fantastic, doi ani a obținut promovarea pe teren. Nu e vina lui că echipa nu a putut să urce în prima ligă. Și dacă n-ar fi sus în clasament, suporterii ar fi și mai nemulțumiți, i-ar cere demisia. De aceea îl înțeleg că vrea să aibă o echipă cât mai bună".

Tehnicianul a mai spus că "ar fi altceva dacă s-ar face o strategie. Lui Oprița să i se ceară să promoveze jucători din Academie vreo 2-3 ani, apoi echipa să aibă drept de promovare și să lupte la obiective mari. Dar cine să facă această strategie, că eu nu știu?!”. 

"Două condiții: echipa să poată promova și să lupte la obiective mari de la început”

E unul dintre visurile lui Victor Pițurcă să ajungă să antreneze iar Steaua. Dar recunoaște că n-ar veni în orice condiții.

"Ca să vin ar trebui ca echipa să aibă drept de promovare și investitori puternici în spate. Fiindcă Steaua e un brand și mi se pare firesc ca din primul an de Liga 1 să se bată la titlu, la cupe europene. N-aș veni să stau pe la mijlocul clasamentului, sau să fac referate dacă vreau să ud terenul, cum se întâmplă acum. Nu, așa nu merge, fotbalul trebuie să fie profesionist!".

Am mai vorbit cu comandantul clubului, dar așa, când mă mai duceam pe la meciurile Stelei. Ridica și el din umeri, nu știe ce va urma. Dar e și el la ordinul superiorilor, nu poate lua decizii în privința schimbării formei de organizare a clubului
Victor Pițurcă, fost selecționer

Reîncepe Liga 2! Programul primelor două etape din acest an
program
Reîncepe Liga 2! Programul primelor două etape din acest an
„Unii au zis Steaua, alții FCSB și s-a asimilat” » Marius Lăcătuș, deranjat că „militarii” nu sunt în topul celor mai iubite echipe
SONDAJ
„Unii au zis Steaua, alții FCSB și s-a asimilat” » Marius Lăcătuș, deranjat că „militarii” nu sunt în topul celor mai iubite echipe

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
thirtheen
thirtheen  •  16 Februarie 2024, 20:56

Acolo la CSA cred ca se sifoneaza bani la greu...normal ca vor low profile.

adybumbescu
adybumbescu  •  16 Februarie 2024, 20:02

Deci.......ce buget este adoptat din 2017 incoace la CSA Steaua.....ce buget este acum la club in liga a doua.....cum se pot justifica aceste cheltuieli.....ce venituri inregistreaza sectia de fotbal in fiecare sezon din 2017 in prezent.....cine si ce functii ocupa in cadrul CSA.......rolul fiecaruia si scopul functiei exercitate.....BANI PUBLICI....Scop@!????.......nu e de mirare ca dom Ciolacu nu a fost multumit de rezultatele controalelor efectuate de corpul de control.....in privinta RISIPEI din cadrul CSA din 2017 incoace.....mai si administreaza un stadion de Champions league pentru o echipa in liga a doua......SCOPUL.....SE SUBINTELEGE DRAGILOR.....

marin8
marin8  •  16 Februarie 2024, 18:44
Postat de rav410wrc pe 16 Februarie 2024, 18:12

Bre nea Piti, bugetarii astia de la MApN, tot ateapta si asteapta, sa mai ciubucareasca ceva, de la nea JJ ... Ei, la mintea lor de spagari ciubucari, inca se mira cum draq de ciobanu' face spitale, biserici, cartiere de case, pe de-a moaca, pt oameni pe care nici nu-i cunoaste, iar lor, alora cu multi epoleti, care taie frunze la caini, pt Armata Romana, nu le ofera/propune nimik nimik !?! Da' pana cand, ca azi maine au 45 de ani si tre' sa iasa la pensie si tot n-au pus inca mana pe ciolanu' de la nea JJ !? Doamne Fereste-ne de vreo miscare militara cu rusnacii, ca vor iesi astia in pensie de boala, de la 35 de ani, de n-are sa mai ramana unu' singur care sa taie frunze la caini la Cazarma 3618 !! ;)))

foarte corect domnule!...pai, de cand a inceput razboiul la vecini, 13 000 de militari s-au trecut in rezerva!!! ... si inclin sa cred ca sunt inapti pe timp de razboi la 40 de ani...!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează