FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

Alegeri DDB cu scandal! Dinamoviștii se acuză între ei: „Înregistrează convorbiri” vs. „Nu sunt spion, nu am lucrat la SRI, cum o fac apropiați ai angajaților de la Dinamo”

Articol de - Publicat joi, 11 august 2022 12:00 / Actualizat joi, 11 august 2022 13:06

Mai sunt 5 zile până la alegerile din DDB, iar campania electorală se încinge. Fanii dinamoviști se ceartă între ei pe rețelele de socializare.

  • Adrian Sterpu (53 de ani), fost președinte DDB Spania, și Eduard Ziriakus-Galan (49 de ani), membru DDB Brașov, sunt cei doi candidați pentru funcția de președinte al Programului „Doar Dinamo București", program care ține echipa în viață prin cotizațiile celor aproape 15.000 de membri.

Adrian Sterpu s-a simțit lezat de prezentarea făcută pe Facebook de DDB Italia, miercuri noapte, 11 august, și își amenință colegii cu plângere pentru calomnie si defăimare. 

Cei de la DDB Italia consideră că Adrian Sterpu este candidatul preferat de Nicolae Badea, că a fost cel mai aprig susținător al lui Cortacero și al celorlalți spanioli care au pus clubul pe butuci sau că nu s-a implicat în acțiunile DDB de cumpărare de bilete virtuale.

Potrivit DDB Italia, „foarte multă lume se plânge, că orice convorbire telefonică mai importantă purtată cu dumnealui este înregistrată, fără ca interlocutorul să fie avertizat în legătură cu acest lucru. Înregistrările au fost date și mai departe și mulți dinamoviști au fost amenințați că discuțiile cu ei pot fi folosite".

Alegeri DDB cu scandal! Dinamoviștii se acuză între ei: „Înregistrează convorbiri” vs. „Nu sunt spion, nu am lucrat la SRI, cum o fac apropiați ai angajaților de la Dinamo”
DDB Italia îl acuză pe Adrian Sterpu

 În schimb, Eduard Ziriakus-Galan este apreciat de cei din DDB Italia: „Lucrează în echipă. Probabil este cea mai importantă calitate pentru a conduce un proiect ca ProgramDDB".

Alegeri DDB cu scandal! Dinamoviștii se acuză între ei: „Înregistrează convorbiri” vs. „Nu sunt spion, nu am lucrat la SRI, cum o fac apropiați ai angajaților de la Dinamo”
Cum îl prezintă DDB Italia pe Eduard Galan

Adrian Sterpu, despre Cortacero: „Am fost și eu păcălit în toată această poveste"

În replică, Adrian Sterpu a postat următorul mesaj pe pagina de personală de Facebook.

„Am văzut astăzi o postare pe pagina de facebook a DDB Italia, despre persoana mea, la care simt nevoia să răspund. Cel care a scris acel text este Robert Thomas, persoană apropiată de conducerea programului DDB, entitate care, pentru început, ar trebui să fie imparțială în ceea ce privește alegerile.

În al doilea rând, ar trebui să se informeze corect pentru a nu induce oamenii în eroare: în text se afirmă că «se pare că a lucrat la Microsoft doar câteva luni.» Aceasta este o minciuna, eu am lucrat la Microsoft aproximativ 4 ani.

În această campanie am spus că doresc o luptă corectă, cinstită, observ însă că tratamentul primit de candidați este unul total diferit.

Personal, mi-au fost cenzurate postări pe grupurile controlate de DDB. Apoi, se insinuează faptul că relația mea cu domnul Badea îmi creează avantaje în relația cu presa.

Eu am oferit interviul meu cel mai important de până acum unei platforme a suporterilor, numită DinamoMania, unde a fost publicat în exclusivitate programul meu electoral complet, tocmai pentru că îmi doresc implicarea tuturor suporterilor în Dinamo.

Eu discut cu domnii Badea, Dinu și Serdean pentru că ei sunt acționari ai clubului, iar dacă ajung președinte al programului DDB va trebui să interacționez cu ei datorită funcției.

Eu nu am primit niciun sprijin din partea presei, iar domnul Eduard Galan, contracandidatul meu, a refuzat să ofere interviuri presei în această perioadă și nu a publicat nicăieri programul său electoral. Ar putea căpăta cel puțin la fel de multă atenție ca mine dacă ar face asta, întrebarea este: de ce nu o face?

Imediat după asta, domnul Robert Thomas se exprimă cu privire la relația mea cu Pablo Cortacero din trecut. Domnule Thomas, vă reamintesc faptul că dumneavoastră personal, în numele programului DDB, mi-ați trimis datele de contact ale lui Pablo Cortacero. 

Nu doar asta, dar eu am explicat de mai multe ori public faptul că am fost și eu păcălit în toată această poveste, atât în presa sportivă, la Gazeta Sporturilor, cât și în fața suporterilor, cu un interviu pe DinamoMania.

Dumneavoastră și conducerea programului DDB, în schimb, nu ați oferit niciodată explicații de niciun fel vizavi de cum ați dat de Cortacero, cui ați cerut ajutor, pentru a afla lucruri despre el, sau ce discuții ați purtat cu el, iar dumneavoastră aveați obligația să faceți asta pentru că reprezentanți suporterii lui Dinamo. Eu am oferit public, de mai multe ori, toate explicațiile care mi s-au cerut vizavi de acest subiect.

Mi se impută ca punct slab faptul că nu am cumpărat bilete virtuale. Țin să reamintesc faptul ca asociația DDB Spania, atunci când eu eram președinte, a donat o sumă importantă, de ordinul miilor de euro, pentru a reforma baza de la Săftica, din păcate asta nu apare ca un punct pozitiv, așa cum nu apare faptul că eu am obținut pentru Dinamo un amical cu Real Madrid, un meci foarte lucrativ pentru Dinamo dacă nu se puneau bețe în roate, și pentru desfășurarea căruia DDB nu a mișcat un deget pentru a ajuta. Așa am contribuit eu pentru Dinamo.

Alegeri DDB cu scandal! Dinamoviștii se acuză între ei: „Înregistrează convorbiri” vs. „Nu sunt spion, nu am lucrat la SRI, cum o fac apropiați ai angajaților de la Dinamo”
Adrian Sterpu, în stânga

De asemenea, aflu că «foarte multă lume se plânge că orice convorbire cu mine este înregistrată». Argumentele ad populum se folosesc pentru a induce în eroare sau pentru a atribui o părere individuală unui colectiv. Cine este această multă lume? Cine a intrebat-o? Presupun că este vorba de un paragraf în plus cu ceva negativ la adresa mea, cum a fost întregul text, orice cetățean are dreptul să își înregistreze convorbirile, dar este extrem de ușor să se comită o ilegalitate dacă se fac publice.

Eu nu sunt spion, nu am lucrat la SRI cum o fac apropiați ai angajaților lui Dinamo, și nu mă laud că monitorizez persoane cum s-a afirmat acum ceva timp la RadioDinamo1948.

De asemenea, trebuie să menționez că, de curând, telefonul meu a fost infectat cu un virus și anumite date mi-au fost furate, telefonul este în prezent în posesia poliției spaniole, sper doar că aceste înregistrări menționate de domnul Robert Thomas și procesul de monitorizare să nu fi fost amplificate de cineva din motive electorale.

În încheiere, doresc să afirm că am probe pentru toate afirmațiile făcute în acest text, dacă mi se cer, le voi prezenta public. Sper că domnul Robert Thomas poate face același lucru, îl ofer șansa să rectifice public cele scrise în acel text, în caz contrar, mă văd obligat să depun o plângere împotriva lui pentru calomnie si defăimare".

14.739 de membriicotizanți sunt astăzi, 11 august, în Programul DDB

Gazeta Sporturilor l-a contactat și pe Eduard Ziriakus-Galan, iar acesta a promis că va discuta cu ziarul în cursul zilei de astăzi.

Alegeri DDB cu scandal! Dinamoviștii se acuză între ei: „Înregistrează convorbiri” vs. „Nu sunt spion, nu am lucrat la SRI, cum o fac apropiați ai angajaților de la Dinamo”
Eduard Ziriakus-Galan FOTO: Facebook DDB Italia

Alegerile DDB au loc pe 16 august 2022

Membrii programului socios se pregătesc pentru alegerea noului președinte al DDB. Mandatul lui Cristian Hîldan, început în 2018, a fost valabil doar pentru primii 2 ani ai proiectului, dar, din cauza pandemiei, scrutinul care era programat în 2020 a tot fost amânat. Astfel, noile alegeri vor avea loc pe 16 august 2022.

Cine votează la alegerile DDB? Drept de vot au toți cei care sunt acționari DDB, Elite DDB de 1 an plin (12 luni consecutive) sau care au plătită contribuția pe un an în avans. Pot vota doar persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani înainte cu cel puțin o zi de alegeri. 

Președintele DDB poate fi demis și vor fi organizate alegeri anticipate, dacă timp de 1 lună se strâng 75% din totalul de Acționari DDB, Elita DDB semnează Cererea de Demitere cu tot cu motive postată de membri nemulțumiți, în aplicația DDB.

VIDEO Ion Țiriac l-a abordat pe prim-ministrul Ciucă: „Domnu' general, vedeți cum faceți și cu Dinamo”

Citește și:

Scandal la Dinamo » Chipul lui Cătălin Hîldan a dispărut de pe tricouri! Suporterii și fratele „Unicului Căpitan” au luat foc

Răzvan Zăvăleanu lămurește situația incertă de la Dinamo: cum merg discuțiile cu Murad + răspunde acuzațiilor venite dinspre fani

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (16)
garywise
garywise  •  12 August 2022, 14:52
Postat de catalin.palcu pe 11 August 2022, 22:04

care e declaratia noastra?? e o declaratie data de toti dinamovistii? si mai las-o pe aia cu vitan barzesti ca nu mai avem nicio treaba cu Negoita de vreo 4 ani. da tu stii una si buna, ca o placa defecta de pick-up

pai trebuie cumva sa o diferentiez de dinamo din liga a 3-a si de echipa lui badea. asa ca vitan barzesti este clar.

istet10
istet10  •  11 August 2022, 22:57
Postat de creeperno807 pe 11 August 2022, 22:37

Bafta Dragos! Dinamo trebuie sa aiba legaturi mai puternice cu Real Madrid, astfel incat sa poata sa domine fotbalul romanesc ca in vremurile bune

Sa domine ? Daca ar putea sa domine pe Metaloglobus. Daca Dinamo nu se scutura de asti cu ddb-ul nici un om serios nu va investi vreun sfant acolo.

creeperno807
creeperno807  •  11 August 2022, 22:37

Bafta Dragos! Dinamo trebuie sa aiba legaturi mai puternice cu Real Madrid, astfel incat sa poata sa domine fotbalul romanesc ca in vremurile bune

Vezi toate comentariile (16)
Comentează