FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Străinul de la Dinamo le transmite un mesaj suporterilor: „Dacă ajungem în play-off, 100% promovăm”

Dani Iglesias este așteptat să fie motorul echipei într-o primăvară ce poate fi decisivă în drumul spre Liga 1. Foto: Cristi Preda (GSP)
Dani Iglesias este așteptat să fie motorul echipei într-o primăvară ce poate fi decisivă în drumul spre Liga 1. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 19 decembrie 2022 13:40 / Actualizat luni, 19 decembrie 2022 13:40

Dani Iglesias (27 de ani), decarul lui Dinamo, le transmite un mesaj suporterilor dinamoviști, după ce Pablo Cortacero și managementul iberic au lăsat prăpăd în urmă: „Nu înseamnă că spaniolii sunt oameni răi sau păcălesc pe alții!”.

- Dani, de ce ai ales Dinamo?
- Știam că ajung în cea mai proastă perioadă din istoria clubului. Dar acest detaliu doar m-a motivat, este un challenge pentru mine, pentru oricare dintre colegii mei. Păcat că am pornit foarte prost sezonul, am pierdut multe meciuri, puncte, situație care acum s-a întors ca un bumerang contra echipei. Bine că ne-am revenit pe final de sezon și suntem în fața unei calificări importante în play-off.

- Ai auzit și faptul că înaintea ta, au fost niște spanioli care au înșelat Dinamo?
- Da, am auzit că unii spanioli și-au bătut joc de Dinamo și au făcut lucruri rele. Dar asta nu înseamnă că spaniolii sunt oameni răi sau păcălesc pe alții! Este urât când auzi de astfel de lucruri, fie în fotbal, fie în viața de zi cu zi. Pun o etichetă negativă unei țări, unor oameni care nu merită.

1este cifra golurilor reușite de iberic în tricoul roș-albilor

- Tu îl știai pe Pablo Cortacero?
- Numele lui mi-a ajuns la urechi, dar nu-l cunosc personal. Și nici nu știu să vă spun ceva despre el. Am auzit de el, de Melero, ca nume, apoi am citit că au fost implicați în achiziția clubului Dinamo.

Sunt foarte fericit în România, aceasta și datorită faptului că avem mulți fani care vibrează pentru Dinamo. În plus, mi se pare ceva fantastic că ne însoțesc, în număr mare, și la deplasări de 500 de kilometri. Îmi place mult comunitatea Dinamo. 

- Dani Iglesias, mijlocaș Dinamo

Dani Iglesias: „Sper să continuu și din iunie la Dinamo” 

- Dacă prindeți play-off-ul, rămâneți în lupta pentru promovare. Dacă nu... Continuă tu, te rog!
- Eu zic că sunt șanse mari să jucăm în play-off, în această ediție. Vorbesc doar pentru viitorul apropiat, întrucât eu am contract doar până în luna iunie, sper că îmi voi extinde angajamentul fiindcă mă simt foarte bine și în România, și la Dinamo. OK, nu depinde doar de noi să fim în play-off, dar avem încredere, știm ce putem, cred că vom izbândi. Dacă vom învinge în toate cele trei etape rămase din sezonul regulat, vom fi în play-off. Acum, în vacanță, ne odihnim, apoi vom reveni mai puternici pentru marile bătălii.

2 selecțiiare Iglesias la selecționata U17 a Spaniei

- Pe ce te bazezi?
- Dacă vom juca precum în ultimele meciuri ale lui 2022, avem șanse să promovăm. Dar mai vorbim de luna viitoare. Dinamo chiar merită să fie pe loc de play-off, să joace acolo, nu vorbesc doar despre renumele clubului, ci despre prezent.

Am citit despre istoria derby-urilor, am priceput, zic eu, un pic, dar apoi m-am blocat fiindcă era considerat cel mai important meci cu FCSB, în Liga 1, apoi s-a scris că e derby și cel cu CSA Steaua din Liga 2! Oricum, frumoasă atmosfera. Aștept să văd ce va fi și cu FCSB în Liga 1. 

- Dani Iglesias, mijlocaș Dinamo

Dani Iglesias: „Este cel mai bun stil pentru mine”

- Ce-ți place aici?
- Îmi place mentalitatea. Nu știu dacă este peste tot la fel, dar îmi place ceea ce facem cu antrenorul nostru. Mă refer la jocul cu mingea, combinații, pase, nu un joc urât, de așteptare. Facem un fotbal deschis, pozitiv, mă simt confortabil în echipa Dinamo. Este cel mai bun stil pentru mine. Sunt echipe care joacă minge lungă sau mai închis, chiar și dintre echipele din Top 6, dar noi avem un stil foarte bun pentru liga secundă.

- Ești fotbalist de număr 10, recunoscut pentru calitățile din teren. Cum este omul Dani Iglesias?
- Sunt un familist. Îmi place să petrec mult timp alături de familie, de prieteni. Sunt un băiat umil, smerit. Nu îmi place să mă afișez, să ies în restaurante, în baruri, în cluburi. Nici când eram tânăr nu frecventam astfel de locuri. Prefer acum, alături de soția mea, Ainara, și de băiețelul nostru, Erik, să ieșim în parcuri sau la locuri de joacă pentru cel mic. Sunt un om muncitor și îmi place să pun determinare în tot ceea ce fac zi de zi.

Străinul de la Dinamo le transmite un mesaj suporterilor: „Dacă ajungem în play-off, 100% promovăm”
Dani Iglesias alături de familie

Dani Iglesias: „Galeria oferă imaginea unui club european”

- S-a tot vorbit de simbioza echipă-suporteri, mai ales că gruparea trăiește foarte mult din contribuțiile financiare ale fanilor. Tu cum resimți această relație?
- Cred că suporterii lui Dinamo sunt minunați. Cei mai buni. Și în Slovacia, unde am jucat până să sosesc în România, erau galerii, dar nu se poate compara cu Dinamo. Galeria oferă imaginea unui club important la nivel european, nu doar pentru țara voastră. Vreau să le mulțumesc fanilor cu această ocazie, ne susțin peste tot, mereu sunt cu noi.

Nu știu care este situația cu clubul, cu planul de insolvență, noi, jucătorii, ne vedem de treabă și trebuie să învingem. Doar asta știu acum. Și sperăm că va fi bine. 

- Dani Iglesias, mijlocaș Dinamo

- Ce-ți dorești de la 2023?
- Sănătate pentru mine și cei dragi, apoi să promovăm în Liga 1. 100 la sută, putem! Dacă vom începe bine la reluarea sezonului și ajungem în play-off, sunt 100 la sută convins că vom promova.

M-am uitat la multe meciuri și din Liga 1 românească. Am văzut că Farul și CFR joacă foarte bine. Mi-a plăcut Alibec, dar și alți băieți. Sunt echipe compacte, care joacă un fotbal de grup foarte bun. 

- Dani Iglesias, mijlocaș Dinamo

VIDEO. Paul Codrea despre situația de la Dinamo: „Ce să mai zic despre ei?”

Citește și:

Diaspora întoarce spatele naționalei! Boloca și Coubiș, atrași de mirajul Squadrei Azzurra

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (11)
Vasi86
Vasi86  •  20 Decembrie 2022, 16:02

Ar fi "frumos" sa promovam si sa intram in faliment, ar fi cireasa de pe tort, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  20 Decembrie 2022, 10:15
Postat de creeperno807 pe 19 Decembrie 2022, 22:45

Trebuie ca investitorii sa preia actiunile si sa se ocupe de plati. Nu sunt sanse foarte mari sa fie implementat un nou plan de reorganizare pana la data limita

Sa le cumpere taica. Nu sa le preia. Ca la dinamovisti vad ca asta este modul de operarea. Sa nu plateasca.

Dezinformare
Dezinformare  •  20 Decembrie 2022, 10:13
Postat de rocky3 pe 19 Decembrie 2022, 15:18

Forza Dinamo! Și sărbători fericite tuturor dinamovistilor!

Desfintare placuta!!(:(:(:

Vezi toate comentariile (11)
Comentează