FOTBAL  »  LIGA 2  »  INCIDENT

EXCLUSIV După 5 beri, Tamaș n-a primit pâine și a făcut scandal în cantonament » Antrenorul n-a acceptat, iar conducerea trebuie să aleagă între ei

Erik Lincar (44 de ani), antrenorul nou-instalat al Chiajnei, a ajuns într-un conflict cu „veteranul” lotului, Gabriel Tamaș (39 de ani).
Erik Lincar (44 de ani), antrenorul nou-instalat al Chiajnei, a ajuns într-un conflict cu „veteranul” lotului, Gabriel Tamaș (39 de ani).

Articol de , , - Publicat marti, 18 iulie 2023 22:24 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 02:56

Erik Lincar (44 de ani), antrenorul nou-instalat al Chiajnei, a ajuns într-un conflict cu „veteranul” lotului, Gabriel Tamaș (39 de ani). În cantonamentul din Brașov, staff-ul tehnic le-a permis jucătorilor să bea câte o bere într-una dintre seri. Gabi a băut mai multe și a făcut scandal fiindcă el și colegii lui nu primeau pâine la masă.

Tamaș continuă să provoace conflicte și acum, când se apropie de 40 de ani. Cel mai nou „client” al lui: Erik Lincar. Antrenorul care a promovat-o pe U Cluj în vara anului trecut a fost instalat la Chiajna în vara aceasta și are același obiectiv, s-o urce și pe Concordia în „A”. Deocamdată, tehnicianul are de rezolvat „problema Tamaș”. Ce s-a mai întâmplat?

Mutu îl vrea pe Tamas, dar l-a iritat pe patron cu oferta făcută: „A scăzut foarte mult în ochii mei”
INTERES
Mutu îl vrea pe Tamas, dar l-a iritat pe patron cu oferta făcută: „A scăzut foarte mult în ochii mei”

În cantonamentul din Brașov, după un meci amical, staff-ul tehnic le-a permis jucătorilor să bea câte o bere. „Gabi a băut mai multe, vreo cinci, dar au mai fost și alții care au băut câte trei”, povestesc surse din echipă.

După ce a „ras” berile, Tamaș s-a enervat fiindcă nu primea și pâine. „Antrenorii au interzis pâinea la masă fiindcă sunt mai mulți jucători cu kilograme în plus”, explică aceleași surse.

Tamaș și Lincar, conflict în cantonament

Nu doar Gabi voia pâine, dar el a făcut scandalul cel mai mare. Lincar nu se afla în cantonament în momentul acela, „victimele” lui Tamaș au fost asistenții lui Erik.

Antrenorul a transmis conducerii că nu poate lucra cu Tamaș în acest mod, fiindcă el a stabilit niște reguli, niște principii de la care nu acceptă să se abată. După ce scandalul a fost consumat, Gabi le-a transmis oficialilor că el e dispus să renunțe la contractul pe care tocmai l-a semnat: „Dacă vi se pare că am făcut ceva atât de grav, asta e, plec eu!".

Președintele Cristi Tănase va merge în cantonament pentru a încerca să încheie un armistițiu și să-i convingă pe Lincar și pe Tamaș să colaboreze în continuare, convins fiind că prezența în echipă a fostului internațional constituie un avantaj important în lupta pentru promovare. Dacă Erik va alege să renunțe el, ar însemna să plece de la Chiajna înainte să fi condus echipa în vreun meci oficial. 

Nimeni nu-l potolește

Tamaș a ajuns la Chiajna după ce fusese dat afară de la Petrolul. Evoluțiile lui de la Ploiești erau excelente, el contribuise semnificativ la un început de sezon foarte bun al nou-promovatei. Doar că l-a sunat pe antrenorul Nae Constantin și l-a înjurat, apoi i-a amenințat și pe suporteri că vine el cu câțiva amici și-i calmează. 

Dat afară de acolo, Gabi a vrut să semneze tot aproape de București și a ales-o, în mod surprinzător, pe Chiajna, din liga a doua. Înainte să meargă la Petrolul, Tamaș jucase foarte bine și pentru FC Voluntari, de unde plecase supărat fiindcă nu era plătit la timp. Și acolo intrase într-un conflict, cu președintele Bălănescu.

E finalul carierei?

Posibila plecare de la Chiajna ar putea să însemne sfârșitul carierei lui Gabriel Tamaș. El va împlini 40 de ani în noiembrie. A jucat de 67 de ori în echipa națională, pentru care a marcat trei goluri. 

El a fost om de bază în naționala care a participat la Euro 2008, turneul în care "tricolorii" au remizat în grupă cu Franța, 0-0, și cu Italia, 1-1, vicecampioana mondială și campioana. Apoi au pierdut ultima partidă, 0-2 cu Olanda, și au fost eliminați. În afara prezențelor din Liga 1, Tamaș a mai evoluat în primele ligi din: Turcia, Rusia, Anglia, Spania, Franța, Israel.

VIDEO. Gabi Tamaș povestește cum a jucat beat într-un meci oficial: „Dacă știi să-ți dozezi energia, reziști tot meciul”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Bombă la Universitatea Craiova! Rotaru se desparte de al treilea nume important din club

FCSB pregătește două echipe pentru Dinamo și CSKA 1948 Sofia! Olaru a făcut RMN și a aflat diagnosticul + Care e situația lui Florinel Coman

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (23)
AdiOvi
AdiOvi  •  20 Iulie 2023, 05:08
Postat de Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE pe 19 Iulie 2023, 11:00

n-are berea treaba cu painea. Tamas s-a enervat pe buna dreptate ca "domn' profesor" e *** care atunci cand are de pus 3 jucatori la slabit, nu are in indeajuns testosteron in el incat sa le zica in fata "bai, X , Y si Z, sunteti grasi, la slabit". in loc , pune tot lotul la regim. Asta e manevra tipica de manager de 2 lei, o gasesti si la stat si in corporatii, si uite ca si in sport. Oamenii fara personalitate si fara valoare nu au curaj niciodata sa isi asume deciziile

Ce ți-a făcut gramatica omule, de o poceṣti in halul ăsta??

Eu.Sa.Fiu.Sanatos
Eu.Sa.Fiu.Sanatos  •  19 Iulie 2023, 14:41

daca se retrag tamas si prodanca, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcsb_clar_e_steaua
fcsb_clar_e_steaua  •  19 Iulie 2023, 14:00

Îmbăta-m-aș!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează