FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

EXCLUSIV Ladislau Boloni critică decizia luată de CSA Steaua: „De ce să retragi tricoul lui Lăcătuș? Nu văd rostul! Nu am auzit așa ceva în lume”

Ladislau Boloni (68 de ani), unul dintre liderii marii echipe a Stelei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986, este la București pentru inaugurarea noului stadion din Ghencea
Ladislau Boloni (68 de ani), unul dintre liderii marii echipe a Stelei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986, este la București pentru inaugurarea noului stadion din Ghencea

Articol de - Publicat marti, 06 iulie 2021 17:26 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 18:56

Ladislau Boloni (68 de ani), unul dintre liderii marii echipe a Stelei care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986, este la București pentru inaugurarea noului stadion din Ghencea și pentru a sărbători alături de foștii coechipieri 35 de ani de la triumful istoric de la Sevilla.

  • Meciul dintre CSA Steaua și OFK Belgrad, care va marca inaugurarea noului stadion din Ghencea, este programat miercuri, 7 iulie, de la ora 19:00. 

- Domnule Boloni, din nou alături de foștii colegi și de fanii Stelei. Ce sentimente vă încearcă?
- Puțină nostalgie. Nu am văzut noul stadion, dar sunt ferm convins că s-a realizat ceva frumos, demn de o mare istorie. Sperăm ca pe noul stadion să fie realizate noi performanțe. Sigur, în sufletul nostru vechiul stadion va rămâne mereu.

- Care este cea mai puternică amintire care vă leagă de stadionul Steaua?
- E greu să aleg doar una, deoarece acolo am realizat niște vise memorabile. Toată lumea se gândește la meciurile din campania aceea la finalul căreia am câștigat Cupa Campionilor Europeni. Sigur, a fost vârful vârfurilor. Eu nu pot să uit atmosfera pe care o creau fanii. Și acum aud vuietul tribunelor, care nouă de dădeau aripi, iar adversarilor le turna plumb în picioare. Poate pare poetic ceea ce spus, dar nu pot să uit dragostea cu care eram înconjurați de oameni la meciuri și la antrenamente. Nu înțelegeam noi prea mult atunci, dar cu timpul am înțeles că sentimentele acelea ne țineau în viață.

„Meciul cu Anderlecht, cel mai bun din istoria Stelei"

- Un meci, un gol special, pe Ghencea?
- Nu am un gol special. Poate unul, pentru că a fost rarisim, marcat cu piciorul drept. Un șut "năprasnic" de la vreo 13 metri, care abia, abia a ajuns în poartă. Cred că într-un meci cu Corvinul. Știu că m-am întors spre tribună, spre Valentin Ceaușescu, și i-am arătat piciorul. E singurul gol pe care l-am marcat cu dreptul.

- Ce meci din campania în care ați cucerit CCE l-ați pune în frunte?
- Toate au avut povestea lor. Cu Vejle am vrut neapărat să facem primul pas, apoi a fost meciul cu Honved Budapesta, unul extrem de special pentru mine. Sigur, meciul cu Anderlecht, câștigat cu 3-0, din semifinale, cred că a fost cel mai bun din istoria Stelei.

- Vă reîntâlniți cu prietenul Valentin Ceaușescu...
- Nu cred că va veni la stadion, dar mă voi întâlni cu el. Știu că am să întâlnesc același prieten deosebit, prieten pe care am avut onoarea să-l primesc o dată la mine acasă în Franța.

„Nu văd rostul retragerii tricoului lui Lăcătuș"

- Tricoul lui Marius Lăcătuș, cu numărul 7, va fi retras, după modelul lui Cruyff, de la Ajax. Îi transmiteți vreun mesaj lui Lăcă?
- O să-l trag de ureche când mă întâlnesc cu el. A fost un sportiv extraordinar, imens. Un sufletist extraordinar, simplu, cu plusuri și minusuri. Adoram, iubeam obrăznicia lui, chiar încurajam obrăznicia lui cât puteam. Un băiat nemaipomenit. Retragerea tricoului poate fi un gest simbolic, dar nu am mai auzit așa ceva în lume. Nici nu știu dacă e logic sau nu. Pe mine mă interesează băiatul, omul, prietenul Marius Lăcătuș. N-am auzit să fie retrase tricoul lui Pele, al lui Cantona sau al lui Hagi. Nu văd rostul. Cel mai important este ca respectul suporterilor să rămână permanent față de Lăcă.

VIDEO Ladislau Boloni despre conflictul FCSB - CSA Steaua

Citește și alte știri despre CSA Steaua: 

EXCLUSIV „Mi-a venit să plâng. Parcă e un alt sfârșit” » Marius Lăcătuș, prima reacție după ce Clubul Armatei a decis să-i retragă tricoul

Cine transmite Steaua - OFK Belgrad la TV, meciul de inaugurare al noului stadion din Ghencea

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (22)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  08 Iulie 2021, 01:11

Nr. lui Maradona a fost retras de la Napoli.

gilos
gilos  •  07 Iulie 2021, 17:29
Postat de steaua.inseamna.csa pe 06 Iulie 2021, 19:08

In legătura cu “retragerea” oricărui tricou 1-11 la o echipa de fotbal am fost și rămân in continuare la părerea ca e contraproductiva. Știu ca Ajax a retras tricoul lui Cruyff și Milan pe al lui Maldini, jucatori desigur uriași și care relativ la istoria celor doua cluburi nu reprezintă nici pe departe ce înseamnă Lăcătuș pt Steaua, deci dacă era cineva care merita o astfel de onoare acesta nu putea fi decât Marius, respect!

Tricoul lui Cruyff avea nr.14, Ajax are in continuare tricouri 1-11

gilos
gilos  •  07 Iulie 2021, 17:22

In locul lui Lacatus as refuza acesasta asa-zisa "onoare". Cred ca ar fi mult mai util pentru echipa sa pastreze acest numar si sa-l ofere unui tanar ambitios si talentat. Ce bucurie si motivatie mai mare poti sa-i dai unui tanar stelist cand ii dai tricoul cu nr. 5 al lui Tudorel Stoica, cu nr. 7 al lui Laca, 8-ul lui Ilie Dumitrescu si Anghel Iordanescu, 10-le lui Lita Dumitru si Gabi Balint....etc... Altfel, retrageti-le pe toate, de la 1 la 22, pt ca toti au fost eroii de la Sevilla( nu numai Lacatus !! ) si dati-le numere de troleibuz

Vezi toate comentariile (22)
Comentează