FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Era marea speranță a lui Dinamo, acum a ajuns în Liga 3 » Fotbalistul, la momentul adevărului: „Mi-aș dori să fiu lângă ei, să-i ajut să promoveze”

Mihai Neicuțescu (al doilea din stânga), alături de câțiva dintre tinerii de ieri și de azi ai lui Dinamo / FOTO: Cristi Preda (GSP) +22   FOTO
Mihai Neicuțescu (al doilea din stânga), alături de câțiva dintre tinerii de ieri și de azi ai lui Dinamo / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2023 17:12 / Actualizat marti, 02 mai 2023 20:14

Fostul „câine” Mihai Neicuțescu, de la care dinamoviștii așteptau să ajungă următorul atacant pursânge din Ștefan cel Mare, încearcă să se reinventeze tocmai în Liga 3. La 24 de ani, unul dintre oamenii cu care Dinamo începea reconstrucția acum câțiva ani a ajuns să joace pentru CSM Ceahlăul Piatra Neamț. 

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Neicuțescu vorbește deschis despre greșelile trecutului, despre trecerea de la derby-urile primei ligi la noua realitate din Liga 3, dar și despre situația marii iubiri, Dinamo, de care s-a despărți definitiv la începutul lui 2022, după o experiență dulce-amăruie de peste cinci ani. 

- Salut, Mihai! Aș vrea să te întreb, în primul rând, cum ești în plan mental? Bănuiesc că nu-i tocmai ușor de gestionat situația ta actuală. Ai fost în Liga 1, om de bază într-o perioadă la Dinamo, acum ești în Liga 3. Cum ai gestionat trecerea asta? 
- Nu este ușoară trecerea în aproape doi ani și jumătate de la Liga 1 la Liga 3. Însă am venit pozitiv și hotărât, pentru că am fost adus de fostul staff cu care am lucrat la Buzău. Domnul Pustai mi-a oferit oportunitatea de a lucra în condiții foarte bune și am și pregătirea de care aveam nevoie, alături de domnul Liviu Rusu (n.r. - preparatorul fizic), cu care am lucrat prima dată la juniorii lui Dinamo și, ulterior, prima ligă.

- Cum e la Liga 3? Cum ți se pare nivelul?
- Nivelul? Nu pot spune că este unul foarte scăzut, dar e departe de ce îmi propun să fac pentru viitor. Însă anul acesta, având și oportunitatea promovării, cu șanse destul de reale, mă motivez suplimentar. 

„Nu se poate mai mult cu lotul ăsta” » A dat verdictul în privința lui Dinamo și-i numește pe salvatorii clubului: „El și suporterii au ținut echipa în viață”
DINAMO
„Nu se poate mai mult cu lotul ăsta” » A dat verdictul în privința lui Dinamo și-i numește pe salvatorii clubului: „El și suporterii au ținut echipa în viață”

Mihai Neicuțescu: „Mi-aș fi dorit să fiu lângă Dinamo acum, s-o ajut”

- Despre Dinamo ce spui? Când te uiți la lotul lor actual, simți că ai fi putut face față fără probleme?
- Cunosc lotul actual în mare parte, cu mulți dintre juniori am și jucat de-a lungul anilor, fie la prima echipă, fie de-a lungul junioratului. Lotul este unul bun, competitiv, după cum puteți vedea. Nimeni nu le dădea șanse de play-off. Acum au și șansa de a juca un baraj de promovare. Mi-aș fi dorit să fiu lângă ei pentru a-i ajuta sa ajungă înapoi in prima ligă. Am copilărit și am crescut acolo, am petrecut peste 15 ani în acel club, în orice moment mi-as dori să-i ajut .

- Cum ți se par evenimentele petrecute acolo după plecarea ta? Începând cu retrogradarea, apoi cu ce a urmat în Liga 2…
- Legat de retrogradare, consider că are și părți bune, dar si părți rele. Pentru mulți dintre jucătorii actuali, Liga 2 poate însemna o evoluție importantă în carierele lor, la nivel de seniori. Însă după cum știți, în viață exista si urcușuri, si coborâșuri, dar asta nu înseamnă că [retrogradarea] este un capăt de lume. Eu am încredere că, în cel mai scurt timp, echipa va ajunge înapoi pe prima scenă. 

- La Buzău de ce nu ai rămas? 
- Sincer, nici eu nu știu adevăratul motiv.

Imagini cu Mihai Neicuțescu în tricoul lui Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
Imagini cu Mihai Neicuțescu în tricoul lui Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
Imagini cu Mihai Neicuțescu în tricoul lui Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
Imagini cu Mihai Neicuțescu în tricoul lui Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
+18 FOTO

Neicuțescu: „Există momente în care trebuie să iei cele mai bune decizii, eu nu am făcut-o”

- Sunt curios dacă ție ai să îți reproșezi ceva anume. Te întreb fiindcă ai fost considerat mult timp o mare speranță a lui Dinamo… Poate ceva legat de modul în care te-ai pregătit, de modul în care ai tratat unele situații, de viața ta extrasportivă?
- Întotdeauna în viață este loc de mai mult și mai bine și cred că orice om își dorește să-și atingă potențialul maxim și poate chiar mai mult de atât. Am trecut printr-o operație, urmată de pandemie, iar perioada în care am stat pe bară a fost una destul de lungă. Există momente în viață când trebuie să iei cele mai bune decizii și poate în acel moment nu am făcut-o, dar am învățat din asta. Consider că în acest moment, chiar dacă am mai făcut un pas înapoi în ceea ce privește liga, pot spune că am învățat câte ceva și-mi pot atinge iar potențialul maxim.

„Condiții incomparabile cu Viitorul, dar s-a auzit de noi la foarte multe grupe”

- Apropo, ai fost în lotul cu care Dinamo a devenit campioană în Liga Elitelor, în 2017. Se împlinesc șase ani de la acel moment acum, în iunie. Crezi că acea generație și-a atins adevăratul potențial? 
- Incomparabile condițiile celor de la Viitorul cu cele ale juniorilor de la Dinamo. Și, totuși, s-a auzit de noi la foarte multe grupe. Până să plec definitiv de la Dinamo, au fost 6-7 ani în care grupele noastre au jucat finale pe țară sau cel puțin semifinale. Putem număra pe degete anii în care Dinamo nu a avut juniori în fazele superioare ale competiției. 

- N-ați obținut, totuși, prea puțin, comparativ cu generațiile de la Viitorul Constanța, de exemplu?
- Totuși, academia domnului Hagi asta a promovat, pe asta a pus accent. Pentru asta a investit atâția bani. Tot respectul pentru ce face dânsul acolo, uitați-vă la rezultatele și jucătorii vânduți de dânsul în ultimii 3-4 ani.

- Ce planuri ai cu cariera ta în perioada următoare? Îți dorești o relansare, țintești la revenirea în prima ligă?
- Cu siguranță că îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să ating nivelul primei ligi, dar totul va depinde de mine. Cum am spus și mai devreme, voi face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple într-un timp cât mai scurt.

Imagini cu Mihai Neicuțescu în tricoul lui Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
Imagini cu Mihai Neicuțescu în tricoul lui Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
Imagini cu Mihai Neicuțescu în tricoul lui Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
Imagini cu Mihai Neicuțescu în tricoul lui Dinamo / Sursă foto: Arhivă GSP
+18 FOTO

27 de meciuriși două goluri a bifat Mihai Neicuțescu la prima echipă a lui Dinamo, în toate competițiile

VIDEO Bogdan Lobonț, contrariat de situația titularului de la Dinamo: „Am văzut un articol... Unde vreți să prindă experiență?”

Citește și alte știri despre Dinamo:

7 detalii de la FC Buzău - Dinamo 2-2 » Unde era Dujmovic după meci, la 12 noaptea, gazdele „au jucat murdar” cu aspersoarele + gestul special al lui Burcă

EXCLUSIV Dinamo, drum liber spre prima ligă? O rivală nu știe dacă va avea dreptul să joace în Superliga

VIDEO Președintele lui Dinamo, discurs de neînțeles: „Am un semnal de alarmă de tras” » Rumoare în studio: „Ați înțeles ceva?”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (5)
dacia_berlina
dacia_berlina  •  02 Mai 2023, 23:44

Acum 3 ani Negoita vroia sa il vanda cu 100 de mii pe euro pe Neicutescu. Prunea s-a opus. Pana la urma, Neicutescu a plecat gratis si a ajuns sa joace in divizia a 3-a. A pierdut si Dinamo si poate si Neicutescu.

creeperno807
creeperno807  •  02 Mai 2023, 22:37

N-ai cu ce sa mai ajuti!

14abcdefgh14
14abcdefgh14  •  02 Mai 2023, 21:41

Ceahlaul are sanse reale de promovare, depind doar de ei. Au un antrenor foarte bun, de liga 1, cativa jucatori cu nume, cativa tineri talentati si din cate am vazut acum ii ajuta mult si fanii. Dar poate nu ar strica un articol despre "meciurile fratesti", ca sa nu le spun blaturi, pe care le fac Foresta Suceava si Bucovina Radauti. Se gandesc sucevenii ca daca dau peste ei in finala barajului se intoarce favoarea. Lumea vede, inclusiv suporterii Forstei fac haz de necaz pe pagina de Facebook a clubului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează