FOTBAL  »  LIGA 2  »  STEAUA BUCUREȘTI

Ce știe în plus Pițurcă? Reacție misterioasă în direct: „Veți vedea, Steaua nu va aparține în totalitate de Ministerul Apărării! Nu domnul Talpan decide ce se va întâmpla cu echipa!”

Victor Pițurcă / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Victor Pițurcă / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 18:53 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 21:22

Victor Pițurcă, fostul mare atacant al Stelei, a comentat pe larg informația de impact a momentului în fotbalul românesc: mișcarea politică făcută de Vasile Dâncu pentru a facilita promovarea clubului Armatei în prima ligă, precum și vestea că „militarii” au cale liberă spre Liga 1 dacă Legea Sportului se modifică.

CONTEXT:

  • Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, și colegi de-ai săi din PSD au propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări aduse Legii educației fizice și sportului.
  • Conform actualei Legi a Sportului, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon decât dacă își schimbă forma de organizare. Fie ca asociație non-profit, fie ca societate comercială pe acțiuni. Cealaltă variantă este să obțină modificarea legii și cluburile de drept public să poată fi considerate profesioniste.
  • Schimbările propuse de politicienii PSD pot să aducă dreptul de promovare al celor de la CSA Steaua chiar la finalul acestui sezon, după cum a precizat FRF pentru Gazeta Sporturilor

„N-am susținut neapărat acest proiect. Eu am susținut Steaua! Dispărând din prima ligă, mi-am dorit foarte mult ca acest brand să revină în prim planul fotbalului românesc. Am considerat că fotbalul ar avea doar de câștigat.

Am avut o întâlnire cu foștii colegi, cu suporterii, cu oamenii politici, am avut o discuție și am avut promisiuni că se va întâmpla acest lucru. Iată că, mai repede decât mă așteptam, se fac eforturi pentru schimbarea legii. 

Pe această cale, vrea să-i mulțumesc domnului Dâncu. În care, sincer, nu am crezut, pentru că mi s-a părut că nu face nimic pentru acest club în perioada în care era ministru. Dar probabil că n-a avut timp atunci. Fotbalul românesc va avea de câștigat de pe urma acestei legi”, a spus Pițurcă, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Un expert politic, analiză pe inițiativa care o ajută pe CSA Steaua: „Dacă proiectul e asumat de coaliție, legea va fi promulgată cel târziu în luna mai. Însă am văzut ceva ciudat în document
CSA STEAUA
Un expert politic, analiză pe inițiativa care o ajută pe CSA Steaua: „Dacă proiectul e asumat de coaliție, legea va fi promulgată cel târziu în luna mai. Însă am văzut ceva ciudat în document"

Victor Pițurcă: „Nu văd de ce Steaua n-ar fi susținută de Ministerul Apărării Naționale”

„Pe planetă, există foarte multe lucruri de genul acesta (n.r. - echipe finanțate din bani publici). În campionatul României, mai multe de o treime din echipe sunt susținute de primării. Nu văd de ce Steaua n-ar fi susținută de Ministerul Apărării Naționale

Nu e un minister de forță, e MaPN! Dar repet: sunt echipe din prima ligă susținute de primării, care nici nu sunt susținute corect! Dacă s-ar face investigații, acele echipe ar avea de suferit!

De ce nu se face o măsură ca totul să fie legal? (...) Poate că din punct de vedere al actelor nu mai există o astfel de situație în lume, dar eu zic că aproape toate echipele din țările dezvoltate, cum se întâmplă prin Germania, sunt susținute de primării. Veți vedea, Steaua nu va aparține în totalitate de Ministerul Apărării! Nu domnul Talpan decide ce se va întâmpla cu Steaua. Eu cred că sunt oameni maturi, inteligenți, care vor lua măsurile cele mai bune pentru ca Steaua să revină unde am fost. 

Sigur, există și pericolul ca Steaua să nu mai fie cea de altădată! Toți suporterii care au plecat de lângă Steaua (n.r. - clubul din Liga 2) vor reveni doar dacă echipa va face performanță, nu?”, a mai spus Pițurcă. 

Din punctul meu de vedere, ar fi foarte corect ca Steaua să promoveze încă din acest an. Ar promova pe merit sportiv, a demonstrat că merită să fie acolo. Mi-aș dori să promoveze încă din acest an, dar e clar că nu se va putea, așa mi s-a spus. Ar fi fantastic să se poată promova încă de acum.

- Victor Pițurcă

Victor Pițurcă, întrebat dacă se gândește la un come-back: „Fac orice pentru Steaua!”

Pițurcă a fost întrebat de moderatorul Radu Naum dacă, în momentul în care Steaua va promova în Liga 1, va lua în calcul să ocupe o funcție în cadrul clubului. Tehnicianul n-a respins această variantă, fără a intra însă în prea multe detalii: 

„(...) Dacă va promova echipa, sute de mii de oameni vor veni alături de Steaua! Cei care vor reveni lângă Steaua sunt bineprimiți. Cei care vor să rămână alături de FCSB, foarte bine, trebuie respectată fiecare părere. Când oamenii vor afla că Steaua va promova, sunt convins că vor veni foarte mulți alături de acest club. Steaua trebuie să revină acolo unde a fost cândva. 

Dacă ar fi să revin într-o funcție? Nu știu. Vom vedea ce se va întâmpla, vom vedea ce-ți rezervă viitorul. Acum, aș putea spune: «Nu, de antrenat va fi mai greu!» Dar eu știu ce se poate întâmpla?! Pentru Steaua aș face orice. Atât eu, cât și colegii mei”.

VIDEO Gigi Becali anunță ce se va întâmpla cu FCSB: „Când mor, la revedere! O iau Talpan și Pițurcă”

Citește și alte știri despre Steaua București: 

EXCLUSIV „Steaua poate participa în Liga 1 din această vară!” » FRF, răspuns pentru GSP cu privire la propunerea de schimbare a Legii Sportului inițiată de Vasile Dîncu

Vasile Dîncu eliberează calea pentru promovarea Stelei! » Documentul cu modificările-cheie aduse Legii Sportului a fost trimis deja către Senat și Camera Deputaților

EXCLUSIV Un expert politic, analiză pe inițiativa care o ajută pe CSA Steaua: „Dacă proiectul e asumat de coaliție, legea va fi promulgată cel târziu în luna mai. Însă am văzut ceva ciudat în document"

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (66)
istet10
istet10  •  14 Aprilie 2023, 21:11
Postat de Catalynn_.._ pe 13 Aprilie 2023, 23:42

Respect Talpan, mulțumim ca ne-ai scăpat de cioban! :-))) Și de isteții fcsbisti! :-)))

Cu ce v-a scapat de cioban? Ca spuneai ca nu a exista nicio legatura. Cu exceptia faptului ca cumparase nocturna si altele pt stadiona. Ca VOI nu ati fost capabili sa le platiti. Tu esti consecvent doar in prostii?

John.Wick
John.Wick  •  14 Aprilie 2023, 20:38
Postat de Catalynn_.._ pe 13 Aprilie 2023, 23:40

Setilă, încearcă și cu puțină pâine! :-)))

Ți-o las ție, să strecori :)))

John.Wick
John.Wick  •  14 Aprilie 2023, 20:32
Postat de Catalynn_.._ pe 13 Aprilie 2023, 23:42

Respect Talpan, mulțumim ca ne-ai scăpat de cioban! :-))) Și de isteții fcsbisti! :-)))

V-a scăpat de trebe să dea 30.000 :))

Vezi toate comentariile (66)
Comentează