FOTBAL  »  LIGA 3  »  STADION

FOTO A venit Hotărârea de Guvern » Începe construcția stadionului de 167 de milioane de euro din România

Așa va arăta noul stadion din Timișoara +24   FOTO
Așa va arăta noul stadion din Timișoara

Articol de - Publicat joi, 25 aprilie 2024 11:47 / Actualizat joi, 25 aprilie 2024 13:22

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea stadionului din Timișoara, care va avea 30.000 de locuri.

Totul e oficial, a venit Hotărârea de Guvern. Următorul pas e începerea lucrărilor la stadionul care va fi construit pe locul pe care se află arena „Dan Păltinișanu”.

FOTO. Așa va arăta noul stadion din Timișoara

+20 FOTO

Hotărâre de Guvern: „verde” pentru stadionul din Timișoara

„Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii «Construire Stadion cu capacitate de 30.000 locuri, Str. Ștefan Covaci nr. 1, municipiul Timișoara, județul Timiș», realizat prin Compania Naţională de Investiţii «C.N.I.» - S.A., prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Finanțarea obiectivului de investiţii prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale județul Timiș, precum și din alte surse de finanţare legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, prin Compania Națională de Investiții «C.N.I.» – S.A., răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”, se arată în Hotărârea de Guvern.

Șumudică a dezvăluit suma imensă încasată într-un interval de 15 luni: „Atât am produs”
ÎNCASĂRI
Șumudică a dezvăluit suma imensă încasată într-un interval de 15 luni: „Atât am produs”

Stadionul va costa 836,9 milioane de lei (167,3 milioane de euro) și va avea o capacitate de 30.000 de locuri, urmând a fi al doilea din țară, după Arena Națională.

Timișoara va avea două stadioane noi

Pe lângă stadionul de 30.000 de locuri, o altă arena va „răsări” în Timișoara, de 10.000 de locuri. Costel Pantilimon, Iosif Rotariu și Paul Codrea au pus mâna pe lopată pe 4 martie, într-o zi specială pentru sportul bănățean.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că lucrările vor costa 115 milioane de lei, echivalentul a 23,1 milioane de euro, bani asigurați din bugetul local. Lucrările ar trebui să dureze 27 de luni, deci să fie gata undeva în vara lui 2026.

+7 FOTO

VIDEO. Iosif Rotariu vrea să readucă Poli Timișoara în Liga 1: „Toată lumea mă întreabă asta”

Citește și:

Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
FARUL - RAPID
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
În Liga 2, ca în Serie A » Promovarea în Superliga nu putea fi celebrată în vestiar decât pe refrenul momentului în fotbal
PROMOVARE
În Liga 2, ca în Serie A » Promovarea în Superliga nu putea fi celebrată în vestiar decât pe refrenul momentului în fotbal

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (19)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  26 Aprilie 2024, 22:38
Postat de hannah.robinson pe 25 Aprilie 2024, 19:36

Ești varză…

Asa e cind nu iti vin rublele de la Moscova

tristan
tristan  •  26 Aprilie 2024, 09:29
Postat de hannah.robinson pe 25 Aprilie 2024, 12:49

La cele le trebuie ăstora stadioane nu pot să înțeleg, ei n-au fost în stare să facă o poartă de intrare în oraș care să nu omoare oameni dar vor stadioane… cu bani de la București evident …

Da la Voluntari ce le trebuie și echipa și stadion in L1?Toate de la bugetul de stat.Pt 15 spectatori? Dar la Botoșani?Aia nu au drumurile prin județ toate reparate? Dar la Craiova lui Mititelu?A lipsit cuiva circul lui ,cat timp nu a fost in L1?

racetrack
racetrack  •  25 Aprilie 2024, 19:42
Postat de hannah.robinson pe 25 Aprilie 2024, 14:42

De ce?

Pentru ca Timisoara este al treilea oras al Romaniei, dupa Bucuresti si Cluj. Normal ar fi sa avem echipe macar din orasele mari care sa participe in campionat, nu FC Voluntari sau 2 echipe din Craiova, si o spun cu tot respectul pentru orasul Craiova dar nu isi permit doua echipe bune. Una - categoric. Un campionat sanatos ar fi unul in care ai 3 echipe din Bucuresti, si apoi cate una din Cluj, Timisoara, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Brasov, Arad, Oradea, Suceava sau Botosani, Bacau, Ploiesti. Cateva dintre ele pot sa mai pice ocazional in a doua liga ca sa mai vina si din Pitesti, Sf Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrita, Alba Iulia, eventual si alte resedinte de judet, dar normal ar fi ca toate orasele importante din tara sa aiba echipa fie in prima liga, sau macar din cand in cand in prima liga, si in special orasele cu forta financiara sa fie acolo sus si ele, asa cum e Clujul acum.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează