FOTBAL  »  LIGA 3  »  RAPID

Bani mulți, scandal mare » Rapid își prezintă oficial noul acționar, dar atmosfera e încinsă în Giulești din cauza războiului Niculae - Burcă

În luna mai, Daniel Niculae era alături de Rapidul care sărbătorea promovarea și câștigarea Cupei României faza pe București. La scurt timp după, discordia l-a scos în decor pe Nico // FOTO: Cristi Preda
În luna mai, Daniel Niculae era alături de Rapidul care sărbătorea promovarea și câștigarea Cupei României faza pe București. La scurt timp după, discordia l-a scos în decor pe Nico // FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat vineri, 24 august 2018 08:48

Azi va fi prezentat oficial noul acționar principal al Rapidului, Victor Angelescu, manager al unei societăți de audit. Echipa are cel mai mare buget din ”C”, un milion de euro, dar suporterii înjură conducerea din cauza dispariției din club a lui Daniel Niculae. 

Rapid are cea mai ușoară serie, din care ar trebui să promoveze ușor. Plus un lot prea bun pentru Liga a 3-a. Și buget ca pentru "B". Atmosfera din Giulești nu e relaxată nici măcar în condițiile astea.

La prezentarea lotului, cu ocazia unui amical cu Bacău câștigat cu 9-2, suporterii l-au înjurat pe Ovidiu Burcă, acționar al clubului și cofondator al noii grupări care a preluat numele Rapid.

Îi deschide ușa, el nu se întoarce

Galeria îi reproșează lui Ovidiu pierderea lui Daniel Niculae. Atacantul a plecat în vara asta, după ce fusese golgeterul Ligii a 4-a. Ca să rămână, ceruse să dispară Burcă și avocatul Andrei Nicolescu, doi oficiali cu care nu mai accepta să colaboreze.

Primarul Dan Tudorache, de la sectorul 1, e patronul neoficial al clubului și a ales să continue cu Burcă și cu Nicolescu, deci nu cu Niculae. Suporterii se răzbună acum pe Ovidiu, devenit dușman al ultrașilor giuleșteni deși el conduce clubul în momentul de față, chiar dacă nu deține vreo funcție executivă.

Burcă mai încearcă să detensioneze atmosfera. "Ușa e în continuare deschisă pentru Daniel Niculae la Rapid. Nu pricep de ce ar trebui să plecăm eu și Nicolescu ca să revină el! Eu am pornit proiectul noului Rapid, sunt printre fondatori!", a spus fostul fundaș la TV DigiSport.

În realitate, șansele de împăcare sunt zero! Niculae nu va face compromisul de a se întoarce, în condițiile de acum. El a mers atât de departe cu protestul față de conducerea din Giulești încât s-a certat cu Daniel Pancu, idolul lui ca jucător, cu care avea o relație strânsă de amiciție. I-a cerut lui Pancu să-l urmeze, să părăsească și el clubul.

Pentru că Daniel a ales să continue ca director tehnic, Nico nu-i mai vorbește. Iar suporterii îl susțin în continuare pe Niculae. Nu împotriva lui Pancu, dar împotriva lui Burcă și a lui Nicolescu, oameni apropiați de primarul Tudorache.

Noul șef are 34 de ani

Rapid îl va prezenta azi pe noul acționar principal, Victor Angelescu. Acesta are 34 de ani și e manager al unei companii cu obiect de activitate recuperarea de creanțe. "E o societate din Cehia, cu active de 4 miliarde de euro", susține Burcă. Angelescu a primit 40 la sută din acțiuni, pentru care nu a plătit nimic, le-a căpătat gratis.


*Victor Angelescu

În schimbul pachetului, a promis că va asigura, timp de zece ani, jumătate din bugetul necesar pentru fiecare sezon în parte, restul banilor urmând să provină din alte surse. Acționari, în afara lui Angelescu, mai sunt Ovidiu Burcă și o asociație. Bugetul anunțat pentru acest sezon e de un milion de euro, cel mai mare din istoria Ligii a 3-a. Mai mare și decât al majorității formațiilor din "B"!

1.000.000 €a fost bugetul pe care l-a avut fiecare dintre Hermannstadt și Dunărea Călărași, formațiile care au promovat din "B" în "A" la finalul sezonului trecut. Rapid are la fel de mulți bani în Liga a 3-a

Concurează singuri

Giuleștenii au fost repartizați în seria a 2-a din "C", în cea mai ușoară competiție, fără vreun adversar care să-și propună în mod clar promovarea.

"Satelitul" FCSB, Unirea Slobozia, Axiopolis Cernavodă, Progresul Spartac sunt printre adversare. Ultimele trei s-au clasat în sezonul trecut după Farul, care a promovat din seria aceasta. Rapid va juca și împotriva CS Făurei, echipa lui Bănel Nicoliță, nou-promovată din "D". 

Lot numai cu vedete

Rapid a mai realizat câteva transferuri, pe lângă numele cunoscute pe care le avea deja în lot. Cea mai tare lovitură: Matulevicius, internațional lituanian fost la Pandurii și la FC Botoșani. Are 29 de ani, 36 de meciuri și 5 goluri în națională. În Liga 1 a adunat 30 de goluri. El îl va înlocui în atac pe Daniel Niculae.

A mai fost adus și Robinho, un mijlocaș ofensiv brazilian de 22 de ani pe care giuleștenii îl văd revelația stagiunii, fost junior la Gremio, la Santos și la Flamengo. "Va fi idol pe Giulești!", a garantat Pancu pentru Robinho. Antrenor a rămas Constantin Schumacher, confirmat după sezonul trecut.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
102031457272119
Radu Fifea  •  25 August 2018, 13:47

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  24 August 2018, 20:29
Postat de ray51 pe 24 August 2018, 16:41

Nu-l inteleg pe Daniel. In ce sens? Daca el nu suporta anumiti indivizi din conducerea echipei, Rapid trebuie sa 'moara'? Este o grava eroare de logica a lui Niculae.

Deacord cu tine. Și Nicolae a mai avut ieșiri de astea din decor. Este un fotbalist foarte bun , este foarte OK ca om , dar are o mare hibă , dacă nu-i convine lui ceva și nu se face cum vrea el își ia jucăriile și pleacă. Și ce dacă. Fanii rapidiști știu (sper să "știe") că nu o persoană indiferent care ar fi aia , este importantă. oamenii vin și pleacă. CLUBUL TREBUIE SĂ PRIMEZE. Clubul este important. pentru club și pentru GLORIA clubuluiu se luptă ( sau AR TREBUI să se lupte) toți .... și suporteri , și conducere , patron , femeie de serviciu , masori , antrenori , jucători... dacă Daniel Nicolae a plecat , treaba lui. Care-i problema? Ce trebuie acum să fie ceartă... disensiuni... reproșuri... pentru CE??? pentru că a plecat Nico??? Ei ce să-ți povestesc!!! hai că asta-i bună.

standart
standart  •  24 August 2018, 19:35

Cum adica: " a primit 40% pentru ca a promis..."? *** sau ce e acolo?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează