FOTBAL  »  NATIONALA  »  SLOVACIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Titularul naționalei, analiză „la sânge” a Slovaciei: „Cheia este la noi”

Andrei Burcă, în dreapta, numărul 15 // foto: Guliver/gettyimages +38   FOTO
Andrei Burcă, în dreapta, numărul 15 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , , , - Publicat miercuri, 26 iunie 2024 10:01 / Actualizat miercuri, 26 iunie 2024 10:13

Andrei Burcă (31 de ani), fundaș central titular la echipa națională a României, a prefațat duelul de astăzi cu Slovacia, ora 19:00, decisiv pentru calificarea în optimile Euro 2024.

Pentru România, calculele sunt simple. Cel puțin o remiză cu Slovacia îi califică în optimile Campionatului European, unde ar ajunge și dacă pierde împotriva slovacilor la o diferență de maximum 4 goluri, cu condiția ca Belgia să o învingă pe Ucraina.

Andrei Burcă speră la un parcurs cât mai lung în Germania și se arată încrezător în forțele lui și ale colegilor, deși vorbește la superlativ despre adversara de astăzi.

Andrei Burcă: „Slovacii au trasee și principii foarte clare, încercăm și noi să le implementăm”

„I-am urmărit pe slovaci, sunt o echipă foarte bine organizată, au trasee și principii foarte clare, pe care încercăm și noi să le implementăm. Se vede că lucrează anumite lucruri de foarte mult timp.

Sunt o echipă arțăgoasă, chiar și cu valori individuale, dar noi avem drumul nostru, trebuie să ne demonstrăm nouă că putem face performanță, că ne putem depăși limitele și să învățăm din această experiență. Sper să continuăm cât mai mult timp în Germania”, a afirmat Burcă la conferința de presă.

Andrei Burcă, înainte de Slovacia - România: „Avem minusuri, sunt lucruri de care nu am avut parte”

„Avem o partidă dificilă și trebuie să performăm, să fim pregătiți pentru ea. Așa cum au spus Mister și colegii, suntem Generația de Suflet. Oamenii apreciază sufletul pe care-l punem și principiile noastre.

De aici trebuie să plecăm, ca viitoarele generații să aibă o bază solidă, pe ea să poți construi mai departe. Dacă joci o dată într-un fel, apoi în altul... nu, am setat niște principii de când a venit Mister, niște valori și cu ele intrăm pe teren, nu ne abatem de la ele.

Apoi, din punct de vedere tactic, tehnic, vom vedea care este diferența între noi și adversar. Am recunoscut după meciul cu Belgia: ei sunt numărul 3 mondial, atât am putut în fața lor. Dar sunt foarte multe lucruri de care noi nu am avut parte, minusuri.

De exemplu, absența de la Campionatele Europene, s-a simțit. Sper ca viitoarele generații să învețe de la noi, să aibă o bază pentru a crește foarte mult pe viitor. Sunt băieți tineri și vreau ca această experiență să-i ajute pe viitor, să facă mândri și fericiți milioane de români”, a adăugat fundașul central, coleg cu Radu Drăgușin în ax.

I-am analizat foarte bine pe slovaci în aceste zile, știm cum joacă, ce fel de presing pregătesc, cum stau tactic. Suntem pregătiți, dar în același timp cheia jocului este la noi. Au jucători buni, sunt un grup, o echipă muncită, dar noi ne bazăm pe valorile și principiile noastre, intrăm la fiecare partidă cu identitatea noastră.

- Andrei Burcă, fundaș central România

Citește și:

Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
Superliga
Decizie neprevăzută la Rapid » Liderul galeriei și-a anunțat retragerea
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Nationala
„Să mă ierte că spun asta!” » Ladislau Boloni, verdict despre prestația lui Ianis Hagi la EURO 2024: „Chiar dacă e băiatul lui Gică...”
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman
Nationala
Olanda schimbă strategia pentru meciul cu România » Decizia luată de Koeman

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează