FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA, LA EURO 2024

„Tata Puiu” îl trimite pe Edi în misiune: „O să intru în conflict cu el, dar o spun. Are 7 luni la dispoziție să găsească 6 jucători”

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2023 19:18 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 18:13

Anghel Iordănescu (73 de ani), fost antrenor al naționalei României în 3 rânduri și tată al actualului selecționer, Edward, spune că fiul lui trebuie să găsească 5-6 jucători cu care să completeze nucleul actual al primei reprezentative.

Victoria cu Israel de sâmbătă seara, 2-1, a adus calificarea României la EURO 2024, primul turneu final la care „tricolorii” vor participa după o pauză de 8 ani.

În perspectiva turneului final de anul viitor, fostul selecționer Anghel Iordănescu spune că actualul antrenor al naționalei, fiul lui, Edi, trebuie să completeze lotul cu 5 sau 6 jucători care să creeze o concurență benefică.

E inamicul numărul 1 în presa din Israel, după înfrângerea cu România: „Ce rușine! Pe ce ne-am bazat?”
Israel - România 1-2
E inamicul numărul 1 în presa din Israel, după înfrângerea cu România: „Ce rușine! Pe ce ne-am bazat?”

Anghel Iordănescu l-a trimis în „misiune” pe Edi: „În cele 7 luni rămase trebuie să caute în permanență”

„Aș vrea, prin intermediul dumneavoastră, deși iar o să intru în conflict cu el, să-i spun că de abia de acum încolo, în cele 7 luni rămase până la turneul final, trebuie să caute în permanență și să aducă la echipa națională încă 5-6 jucători.

Trebuie să-i caute, să-i descopere și să-i redescopere, să-i inventeze sau să-i reinventeze. Este nevoie de acești jucători noi, care să contribuie la competiție în interiorul lotului”, a transmis Anghel Iordănescu la Liga Digi Sport.

Anghel Iordănescu, provocare pentru Edi: „Are nevoie să lege două calificări consecutive. Depinde și de FRF dacă va continua”

Totodată, „Tata Puiu” i-a lansat o provocare lui Edi, calificări consecutive la turnee finale, o sugestie că acesta ar trebui să continue pe banca naționalei, deși semnele sunt că ar dori să plece la finalul Europeanului din 2024.

„Selecționerul are nevoie să lege două calificări consecutive. Un selecționer trebuie să își asigure continuitatea și la nivel de jucători, și la nivel de calificări.

Nu știu dacă va continua, depinde și de Federație. Spun cinstit! Au fost multe discuții, mulți candidați. Mulți au refuzat, mulți aveau contract. S-a ajuns la această soluție. În fotbal trebuie să ne așteptăm la orice, orice e posibil. Nu se știe decât în urma rezultatelor. Acum, rezultatele l-au confirmat.

Cum se naște un succes. Ești bun, ai spate și nu ești sclav la un stăpân!
editorial
Cum se naște un succes. Ești bun, ai spate și nu ești sclav la un stăpân!

Răzvan Burleanu a avut o mână bună cu Edi. Jos pălăria în fața lui Burleanu că a reușit să îl protejeze! În plus, e un om care poate să asigure, la un anumit nivel, un arbitraj corect, care să ne asigure posibilitatea să jucăm corect. Ținând cont de funcțiile lui Burleanu la UEFA și FIFA, asta a făcut ca noi să avem arbitraje corecte”, a spus Iordănescu senior.

Lui George Pușcaș i s-a făcut o nedreptate prin ceea ce s-a scris și spus. A avut o anumită poziție, anumite manifestări, dar una peste alta cifrele vorbesc pentru el.

Să ai atâtea goluri marcate, să fii omul care vii de la o echipă unde nu joci și să faci o asemenea risipă de energie, să fii în fața porții când a trebuit și să marchezi într-un moment greu pentru echipa națională, să le răspunzi în așa fel celor de acasă, care nu mai credeau în el și nu-l mai vedeau titular... bravo lui!

- Anghel Iordănescu

VIDEO. Edi Iordănescu: „Echipa națională a scris istorie!”

Tot despre națională: 

„Ce bucurie să am eu?” » Gigi Becali a rămas cu un gust amar după calificarea la EURO

Calificarea României a spulberat concurența în audiențele TV

„Diamantul” fotbalului românesc face declarația momentului despre Ianis Hagi: „Cel mai complex jucător pe care l-am văzut! Am spus că va fi liderul naționalei”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (21)
istet10
istet10  •  20 Noiembrie 2023, 20:51
Postat de kxd2000 pe 20 Noiembrie 2023, 07:10

A câștigat cupa UEFA, a antrenat la Inter Milano…

A antrenat la Inter de nu a mai putut ... Cea mai jenanta perioada din cariera lui. Dupa momentul ala nu a mai vazut ca antrenor vestiarul unei echipe din lumea civilizata.

larisa_i
larisa_i  •  20 Noiembrie 2023, 16:02
Postat de kxd2000 pe 20 Noiembrie 2023, 07:10

A câștigat cupa UEFA, a antrenat la Inter Milano…

Da ce-a mai antrenat la Inter Milano! Ajungerea in sferturi la un CM valoreaza mai mult decat o cupa UEFA, o competitie de mana a doua.

emil1986
emil1986  •  20 Noiembrie 2023, 14:56
Postat de concret pe 19 Noiembrie 2023, 21:27

Iar te faci de ras, monument de prostie. Numele Iordanescu e sortit norocului si atat. Numele Lucescu inseamna performanta la toate nivelurile. E adevarat, Lucescu senior lasa totul in urma pentru bani, dar ca antrenor nu ai ce sa ii spui. In schimb tu esti un ditai prostul de care rade un forum intreg. Toti te stim cat esti de prost. Toti ne batem... de tine. Fara gloabele fecesebiste in teren, Romania a reusit sa castige cu Israel. Fcfcsb si patronul ei sunt *** fotbalului romanesc!

Mai div. B, prostănacului patentat, baga la dovleac: Familia Iordănescu are 5 calificări la turneele finale și un fert de finală la CM '94, în timp ce familia Lucescu are o singura calificare. Mai bine de atât nu pot să-ți desenez amărâtule, frustratule. Mai ai frați????

Vezi toate comentariile (21)
Comentează