FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Așa ceva n-am trăit niciodată! Atmosferă FABULOASĂ creată de peste 35.000 de români pe Allianz Arena

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 16:13 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 16:35

Peste 35.000 de suporteri români au pus stăpânire pe Allianz Arena și-au transformat München în capitala României pentru o zi. O atmosferă fabuloasă, cum de mult echipa națională n-a mai avut! Un public colosal care a cântat cu două ore înainte de fluierul de start și a fost trup și suflet alături de jucătorii lui Edward Iordănescu.

„Ro-mâ-nia! Ro-mâ-nia! Ole, ole, ole!”. München, o zi de vară mult așteptată, de opt ani. 25 de grade, dar temperatura era mult mai mare. Emoțiile erau mult mai mari.

Copiii care merg astăzi pe stadioane nici nu știu când am fost pentru ultima dată la un Campionat European. Atunci când am plâns de emoție, când am dat cu pumnul în masă și când am oftat la o ratare care ne-ar fi putut face și mai fericiți.

Imagini surprinse pe stadion, la România - Ucraina FOTO: Andrei Crăițoiu (GSP)
Imagini surprinse pe stadion, la România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
+42 FOTO

Am cucerit Bavaria! Cu sufletul pentru România

E clar că viața e frumoasă, iar fotbalul ne dă o nouă lecție în fiecare zi. O lecție de civilizație, de iubire necondiționată pentru echipa națională, pentru tot ce reprezintă România.

Altfel nu am fi avut vămile blocate de sute de mașini care au plecat de acasă să tranziteze juma de zi Ungaria și Austria ca să ajungă în Germania. Altfel nu cuceream de la primele ore Marienplatz. Nu am fi pus stăpânire pe un stadion de 66.000 de locuri.

Și dacă nu ne păsa, atunci miile de steaguri ale României nu ar fi fost pe stadion, la debutul României la Euro 2024. Și chiar dacă echipa națională ne face rar fericiți, la Euro, în Germania, toți românii erau încrezători. Chiar dacă știau că nu-i de joacă cu niște codașe din Europa.

Imagini surprinse pe stadion, la România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
Imagini surprinse pe stadion, la România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
+42 FOTO

Invazie românească pe Allianz Arena

Cu două ore înainte de meci, autocarul echipei naționale a plecat spre stadion flancat de mașini de poliție și urmărit din elicopter. Ca-n filme! Și băieții au coborât cu dreptul. Au intrat direct în vacarmul creat de câteva mii bune de români care cuceriseră deja Allianz Arena.

Tricourile galbene ale României erau mai stridente decât ale vecinilor din Ucraina. Niță a ieșit primul la încălzire, iar Allianz Arena a erupt! „Ro-mâ-nia! Ro-mâ-nia! Ole, ole, ole!”.

Apoi a fost o adevărată nebunie când Stanciu, Drăgușin și Coman au pășit pe gazonul impecabil al nemților. Sectorul României plin până la refuz. Mii și mii de fani continua să vină și să ocupe alte și alte „teritorii”.

Maria Tănase a răsunat la München

Din 66.000 de locuri cât are Allianz Arena, mai bine de trei sferturi erau ocupate de români. Eram peste tot, chiar și printre cei din Ucraina. Mult mai gălăgioși! Mai prezenți! Mai devotați.

Și ne-am făcut încălzirea cu „Ciuleandra” Mariei Tănase, apoi tot stadionul a trecut pe „Cine sare, România!”. De mult n-am mai trăit o asemenea atmosferă, un așa spectacol. Fabulos, colosal! Ar trebui să folosim toate epitetele posibile pentru un meci de colecție, de gală, într-o atmosferă de vis.

Și-au ieșit echipele. Imnul Ucrainei a fost primul. Al doilea, al României. „Deșteaptă-te, române!” a răsunat din miile de piepturi ale românilor mai ceva ca niciodată.

Poate ca la Europeanul din 2008 când Chivu a oferit imagini memorabile. I-am bătut înainte să înceapă meciul! Iar atmosfera colosală a fost cu mult peste Germania - Scoția, meciul de deschidere al Europeanului.

Jos pălăria în fața tuturor românilor care au venit în Germania și din Germania pentru echipa națională!

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în „optimi”
Euro 2024
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în „optimi”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
eugenrc
eugenrc  •  18 Iunie 2024, 11:21

De data asta ai nostri chiar au jucat in 12! Jos palaria in fata a tot ce s-a intamplat la meciul Romania-Ucraina.

Husar.Vasile.Alexandru
Husar.Vasile.Alexandru  •  17 Iunie 2024, 17:08

România Euro 2024

Vezi toate comentariile (2)
Comentează