FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELGIA - ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN KOLN Selecționerul Belgiei, reverență în fața României: „Pff...” » A lăudat 3 „tricolori”: „Jucători buni”

Domenico Tedesco // foto: Guliver/gettyimages +46   FOTO
Domenico Tedesco // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 21 iunie 2024 21:31 / Actualizat vineri, 21 iunie 2024 23:54

Domenico Tedesco, 38 de ani, selecționerul Belgiei, a prefațat partida de sâmbătă seara, ora 22:00, contra României. În dialog cu reporterul GSP, italianul a numit motivele pentru care consideră că „tricolorii” sunt dificil de învins.

România - Ucraina 3-0 și Belgia - Slovacia 0-1 au fost rezultatele primei runde din grupa E. Urmează Belgia - România, sâmbătă seara, la Koln, un meci în care „dracii roșii” au o singură opțiune, victoria, având în vedere debutul cu stângul la acest turneu final.

La conferința de presă premergătoare partidei, selecționerul Domenico Tedesco a enumerat câțiva jucători români care l-au impresionat și a vorbit în termeni laudativi despre naționala pregătită de Edward Iordănescu.

Domenico Tedesco, selecționerul Belgiei, în dialog cu GSP: „Au primit doar 5 goluri în preliminarii. Pff, deloc multe!”

Totodată, în dialog cu reporterul GSP, a numit motivele pentru care o consideră pe România a fi atât de greu de învins.

„Principalele motive pentru seria lor de invincibilitate sunt că pot suferi, chiar pot suferi cu adevărat ca echipă, se apără jos, nu se plâng, nu le pasă dacă o fac, nu își asumă multe riscuri, joacă multe mingi lungi și sunt buni pe mingea a doua.

Au capacitatea de a câștiga a doua minge și dacă joci așa scazi riscul de a primi goluri.

Cred că au primit doar 5 goluri în preliminarii... sunt... pff, deloc multe. Astea sunt motivele. Și te pot răni la fazele fixe, Stanciu are execuții bune. Sunt mereu gata să înscrie 1-2 goluri și este suficient, pentru că nici nu primesc multe goluri. Acestea aș spune că sunt motivele pentru seria lor fără eșec”, a afirmat selecționerul Belgiei.

Domenico Tedesco: „Am urmărit 8 meciuri ale României. Au jucători buni: Stanciu, Drăguș, aripa din dreapta, Man”

„România este o echipă bună, cred că și cei care nu o știau până săptămâna asta s-au convins. Dacă ați urmărit meciul, ați văzut că nu este ușor să o învingi pe Ucraina cu 3-0. Dar eram conștienți de asta, am văzut 8 meciuri ale României și nu au pierdut deloc în calificări.

Au învins Elveția acasă, într-un meci în care ambele echipe au vrut victoria. Elveția a dat totul, dar nu a putut câștiga.

Frică? Nu ne este frică de nimeni, ar fi un semn negativ, dar avem un mare respect pentru toți adversarii, mai ales pentru România, cu care vom juca mâine.

Au jucători buni, Stanciu, care a jucat la Anderlecht, Drăguș, pe care-l știm de la Liege, am văzut și aripa din banda dreaptă, Man, cu viteză bună, au jucători buni la mijloc și fundași buni. Dar toate echipele care sunt aici sunt dintr-un motiv”, a mai spus Tedesco.

Tedesco: „Am jucat cu adevărat bine cu Slovacia, sunt convins!”

Înfrângerea de la debut, 0-1 cu Slovacia, nu l-a alarmat foarte tare pe Tedesco. El s-a declarat și acum, precum la conferința de presă care a urmat acelui meci, încântat de prestația elevilor lui:

„Primul meci nu a schimbat multe, trebuie să analizăm meciul indiferent de rezultat și după ce am făcut-o am rămas cu impresii bune. Ce v-am spus la conferința din Frankfurt nu s-a schimbat.

Am reurmărit meciul de câteva ori și sunt convins că am jucat bine, cu adevărat bine. Nu doar în a doua repriză, dar și în prima. Dacă am fi înscris în prima parte, mai ales că am avut două ocazii mari în primele 5 minute, totul ar fi fost mai ușor”.

Selecționerul Belgiei, reverență în fața României: „Pff...” » A lăudat 3 „tricolori”: „Jucători buni”
Domenico Tedesco, în Belgia - Slovacia // foto: Guliver/gettyimages

Alte idei ale lui Domenico Tedesco înainte de Belgia - România:

Vorbesc mereu cu Lukaku, este unul dintre jucătorii de bază și este important ce gândește. Îi cer opinia, schimbăm păreri și informații. Vorbim mereu, nu doar acum, după ocaziile ratate. Are încredere, are nevoie doar să înscrie un gol. A făcut-o de două ori cu Slovacia, dar din păcate nu au fost validate. Oricum, poate face mai mult. Normal că am vrea ca din 6 ocazii mari să înscrie 6 goluri, dar asta nu este o așteptare realistă.

Dacă aș fi vrut un rezultat anume la Slovacia - Ucraina? Asta ar însemna că aș începe să fac calcule. Nu, pentru mine nu este important. Mai avem două meciuri de jucat, trebuie să ne facem temele și vom vedea. Am văzut doar prima repriză astăzi, în a doua am fost în tren, am avut o conexiune proastă și nu am putut urmări partida
- Domenico Tedesco

VIDEO. BELGIA - ROMÂNIA » Edi Iordănescu: "Nu vor fi multe schimbări. Va fi un consum foarte mare de energie"

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (13)
aaxel03
aaxel03  •  22 Iunie 2024, 08:59

Absolut gretzoasa presa romaneasca in astea cateva zile de la meciul cu Ukraina, au batut recordu la limbi si la prostie, bine ca s-a facut sambata si ne linisteste Belgia, indeparteaza urmele limbilor.

Maradonatu1
Maradonatu1  •  22 Iunie 2024, 08:37

Hai să facem egal cu belgienii! Vă rugăm!

nefertem
nefertem  •  22 Iunie 2024, 06:51

Nu intelege asta nimic. Coman, Puscas si fiu' lu' tac'su sunt cei mai buni, de fapt.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează