FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELGIA - ROMÂNIA 2-0

Cronică de Sergiu Alexandru (Koln) Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM

Andrei Burcă în Belgia - România 2-0, foto: Imago +38   FOTO
Andrei Burcă în Belgia - România 2-0, foto: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 22 iunie 2024 23:51 / Actualizat duminica, 23 iunie 2024 10:44

Belgia a trezit România la realitate în al doilea meci de la EURO 2024 și a învins-o, 2-0, temperând entuziasmul „tricolor”.

Naționala lui Edi Iordănescu nu a putut rezista unui adversar mult mai puternic, care a dus un ritm susținut pe toată durata meciului. România rămâne cu 3 puncte în grupă și încă are șanse la calificarea în „optimi”. Toate calculele privind calificarea sunt aici.

Cronică de Sergiu Alexandru (Koln), după Belgia - România 2-0: Trezirea la realitatea dură! Belgia ne-a arătat cum stă treaba cu fotbalul mare

Se spera la o seară de gală pentru fotbalul românesc. O victorie ducea România sigur în „optimi”, un egal, cu un picior și jumătate în runda următoare. Dar nu a fost să fie.

Belgia și-a arătat adevărata față, cea pe care în meciul cu Slovacia a ținut-o ascunsă. Cu Kevin De Bruyne în rol de dirijor, cu Doku neobosit și cu Lukaku, care a jucat perfect cu spatele la poartă, echipa lui Domenico Tedesco a controlat meciul de la început la final.

Belgia - România, golul „dracilor roșii” / foto: Cristi Preda
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO

Start de coșmar: Tielemans ne execută rapid!

Într-o atmosferă spectaculoasă creată de cei aproape 30.000 de fani români, meciul a început șocant pentru „tricolori”. Nicușor Bancu a pierdut mingea la 40 de metri de poartă, pe construcție, iar belgienii au profitat imediat.

Au mutat balonul pe partea opusă la Doku, care a trimis mingea în careu. Acolo a preluat-o Lukaku, cu spatele la poartă, și l-a servit excelent pe Tielemans. Nemarcat, acesta a tras perfect de la 20 metri și l-a învins pe Niță.

Era minutul 2 și deja era 1-0. Scenariul ideal pentru Belgia.

Ce șansă pentru Radu Drăgușin!

Imediat după gol, România putea să egaleze. În minutul 4, Drăgușin a reluat cu capul, dar Casteels a plonjat și a respins în corner, de sub bară.

Apoi, belgienii au pus stăpânire pe joc și doar paradele lui Niță în minutele 17 și 30 au făcut ca scorul să nu ia proporții. Pe final de primă repriză, România a crescut puțin ritmul, dar șutul lui Man a fost reținut de Casteels, iar lui Drăguș i-au lipsit câțiva centimetri să împingă mingea în plasă. S-a intrat la cabine cu o diferență minimă de scor, dar destul de mare în joc.

Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO

Foc după pauză, dar stins repede

De la cabine, „tricolorii” au ieșit în vână. Mai întâi Man a șutat de la 18 metri, dar mingea a fost reținută de portar, apoi Mihăilă a scăpat spre poarta belgienilor, dar a șutat slab, peste poartă, de la 14 metri.

Apoi, elanul s-a tăiat repede. Au urmat câteva ratări ale belgienilor De Bruyne și Lukaku. Apoi „tricolorii” au fost ținuți în joc de VAR, care a anulat golul lui Lukaku (65) pentru ofsaid.

Dennis Man, ce ocazie!

În minutul 68, România a avut cea mai mare ocazie a sa. Dennis Man a scăpat singur spre poartă, dar l-a luat la țintă pe Casteels, din 7 metri!

Pe final, meciul a curs liniștit. Belgienii nu au mai forțat în atac. Dar tot au marcat. În timp ce România, care i-a aruncat în luptă pe Ianis Hagi, Olaru sau Alibec, nu a mai avut forța să pună în pericol poarta lui Casteels, Belgia a făcut 2-0 în minutul 80.

Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM
Lukaku a făcut un meci mult mai bun împotriva României

După o degajare lungă a portarului, mingea i-a depășit pe toți și a ajuns la De Bruyne. Drăgușin nu l-a putut opri, iar starul de la City a îndeplinit o formalitate. Și a risipit orice urmă de emoții.

S-a terminat 2-0 pentru Belgia, iar România încă nu sărbătorește calificarea în „optimi”, ci se trezește la realitate. Urmează un meci tare de tot cu Slovacia, care speră și ea la calificare.

Situația în timp real în grupa României

FINAL » Belgia – România 2-0

  • FINAL de meci la Koln, Belgia se impune în fața României, 2-0.
  • Min.90+2: Drăgușin își încearcă norocul de la distanță, ne mulțumim cu un corner.
  • Min.90+1: Din păcate, tot Belgia e prezentă ca un „ghimpe” în coastele naționalei noastre. Sorescu se repliază și respinge din fața lui De Bruyne.
  • Partida e prelungită cu patru minute! Putem forța golul de onoare. Între timp, a intrat și Sorescu, în locul lui Rațiu.
  • Min.89: Niță, din nou salvator în fața lui Lukaku. A câta intervenție, oare? „Veteranul” din poarta naționalei blochează cu piciorul, de la rădăcina barei, „torpila” neobositului Lukaku.
  • Min.86: Belgia nu renunță la ofensivă, deși e la adăpostul celor două goluri de pe tabelă. Apărarea naționalei și-a pierdut din luciditate, respingem cu greu atacurile „diavolilor” belgieni.
  • Min.85: Denis Alibec, prea lent, nu reușește să fructifice un atac tăios al naționalei noastre.
  • Min.82: Reușita lui De Bruyne le-a tăiat „aripile” alor noștri, care sunt aproape să mai încaseze un gol. Burcă intervine în ultimul moment și respinge din fața porții. 
  • Min.80: De data aceasta, e gol!  Belgienii își majorează avantajul, marchează prin De Bruyne cu zece minute înainte de final. Defensiva noastră l-a scăpat din vedere pe mijlocașul lui City, care s-a „descotorosit” de Drăgușin și l-a învins pe Niță.  
  • Min.75: Scene de-a dreptul emoționante cu un sfert de oră înainte de fluierul final! Fanii „tricolorilor” cântă „Deșteaptă-te, române!”, iar întreaga arenă răsună cu simfonia pornită din piepturile fanilor români. Ne-a fost dor de astfel de momente! 
  • Min.74: Răzvan Marin își încearcă norocul de la distanță, mingea nu prinde cadrul porții, dar îi „energizează” pe cei aproape 30.000 de oameni prezenți în tribunele stadionului din Koln. 
  • Min.72: Ritm de-a dreptul amețitor în repriza a doua. Se joacă pe contre vijelioase, cu România ridicându-se la înălțimea ocaziei în partea secundă. Ne-a lipsit doar golul!
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO
  • Min.68: NUUU! Cea mai mare ocazie a României, irosită de Dennis Man! Singur cu portarul, fotbalistul de la Parma șutează cu dreptul, dar e blocat de Casteels. Ar fi fost prea frumos!
  • Min.58: Dublă schimbare în naționala României: intră Ianis Hagi și Darius Olaru, părăsesc gazonul Mihăilă și Marius Marin. 
  • Min.66: Lukaku vrea să-și ia revanșa pentru golul anulat, șutează în forță, dar Niță respinge în lateral. 
  • Min.64: Ce ocazie pentru România! Dennis Man întârzie la întâlnirea cu balonul și nu reușește să intercepteze, deși se afla într-o poziție excelentă.
  • Min.63: Gol anulat al Belgiei! Fusese un contraatac-școală al naționalei „dracilor roșii”, cu Lukaku angajat ideal și o finalizare nemiloasă a atacantului. Bucuria belgienilor durează puțin, golul nu e validat!
  • Min.58: Belgienii își arată periculozitatea la o fază fixă bătută inteligent de băieții lui Tedesco, Niță e atent și reține mingea. 
  • Min.57: Scăpăm ca prin urechile acului la o fază în care apărarea noastră a fost descoperită, depășită numeric. De Bruyne a pasat mult prea tare pentru Lukaku, iar poarta lui Niță rămâne intactă.  
  • Min:57: Valentin Mihăilă rămâne în teren, Edi Iordănescu simte că e cel mai periculos om al reprizei. Fotbalistul de la Parma încearcă un șut de la distanță, dar balonul se duce în peluză. 
  • Min.55: De Bruyne își continuă „meciul” cu Florin Niță, portarul României reține șutul violent expediat de belgian. 
  • Min.51: E rândul lui De Bruyne să amenințe poarta „tricolorilor”. Vedeta de la Manchester City caută o execuție rafinată, la colțul lung, mingea ocolește stâlpul din stânga al porții lui Niță. 
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO
  • Min.50: Belgienii au avut nevoie de cinci minute pentru a se apropia mai periculos de poarta României în această repriză. Atacul lor nu are cine știe ce intensitate, centrarea e imprecisă, iar România o poate lua de la capăt cu atacurile.
  • Min:48: Mihăăăăilăăăă! Contraatac fulgerător al „tricolorilor”,  Mihăilă speculează o bâlbă a belgienilor, îi lasă în urmă pe fundașii care încercau să-l blocheze, dar șutează peste poartă! Început promițător de repriză pentru ai noștri!
  • Min.46: „Tricolorii” par energizați odată cu ieșirea de la cabine, iar prima ocazie a reprizei ne aparține. Dennis Man apasă pe „trăgaci” de la peste 20 de metri, șutează violent, în brațele lui Casteels 
  • Min.46: A început repriza secundă! Avem la dispoziție 45 de minute pentru a „repara” impresia lăsată în prima parte. 
  • Pauză la Koln! Belgia o conduce pe România, 1-0, la capătul unei reprize controlate în totalitate de selecționata lui Tedesco! „Tricolorii” au început meciul modest, primind gol încă din minutul 2. Am contat rareori în ofensivă, iar ocaziile cele mai însemnate le-au aparținut tot belgienilor. Paradele lui Florin Niță și intervențiile hotărâte ale oamenilor din defensivă au evitat ca scorul să capete proporții. 

  • Cele mai spectaculoase imagini ale primei reprize au fost surprinse pe cameră de Cristi Preda, experimentatul fotoreporter al Gazetei Sporturilor. Mai jos, o galerie foto cu principalele momente ale primei reprize: duelurile încrâncenate cu vedetele belgienilor, bucuria de la golul „dracilor roșii”, reacțiile pline de expresivitate ale lui Edi Iordănescu și luptele defensivei noastre cu „tancul” Lukaku. 
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO
  • Min.45: Centrarea expediată în urma cornerului îl găsește pe Andrei Burcă, dar reluarea cu capul a stoperului nostru se duce peste poartă.
  • Min.45: Ne apropiem de pauză. Beneficiem de un corner, întâmpinat cu urale de peluza plină-ochi din spatele porții lui Casteels.
  • Min.42: De minute bune, România nu există în ofensivă! Tot Belgia e echipa mai periculoasă, e rândul lui De Bruyne să ne aducă fiori reci pe șira spinării. Șutul superstarului de la Manchester City se duce pe centrul porții și e prins fără probleme de Niță.  
  • Min.41: Mai devreme Bancu, acum Drăgușin! Stoperul lui Tottenham își arată clasa, intervine într-o fracțiune de secundă și evită complicațiile la faza-fulger declanșată de „dracii roșii”. 
  • Min.38: Cât de bine se repliază Nicușor Bancu! Fotbalistul Universității Craiova se ține scai de Lukebakio și respinge în corner, la o fază ce-ar fi putut deveni periculoasă pentru apărarea noastră.
  • Min.37: Românii din tribune prind glas la incursiunea lui Dennis Man: extrema Parmei pătrunde în stilu-i caracteristic, dar șutul său la colțul scurt e reținut fără probleme de Casteels.
  • Min.32: Același Lukebakio ne provoacă mari probleme în defensivă, dar șutul extremei se duce peste poarta lui Niță. 
  • Min:30: Belgienii, la un pas de 2-0 după momente bune de joc în care mingea i-a fost ascunsă naționalei noastre.  Doku șutează din unghi, dar Niță plonjează din nou spectaculos și evită golul. 
  • Min.28: Aparițiile României în careul Belgiei sunt, mai degrabă, o raritate. Pierdem majoritatea duelurilor la jumătatea terenului, iar atacurile Belgiei ne îngheață sângele în vene. 
  • Min.23: Valentin Mihăilă încearcă să fructifice un contraatac marcă-înregistrată al naționalei României, dar, cu toată viteza pe care o dezvoltă în fața fundașilor belgieni, nu-și mai găsește pașii și e în cele din urmă blocat la marginea careului. Fotbalistul Parmei acuză că ar fi fost faultat, călcat pe mână de un adversar, dar „centralul” Marciniak lasă jocul să continue. 
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO
  • Min.21: Mihăilă, șters până acum, își încearcă norocul de la distanță, dar mingea nu prinde cadrul porții.
  • Min.21: Suntem din nou periculoși prin Radu Drăgușin, dar defensiva Belgiei respinge în corner. Stoperul naționalei e căutat de colegi la fazele fixe, înălțimea sa e un atu.
  • Min.17: Încă o șansă mare pentru belgieni, suntem salvați de Niță! Lukebakio are timp suficient să-și pregătească șutul, dar goalkeeper-ul României plonjează și respinge în corner. 
  • Min.18: Nu ne revenim! Din nou înghesuiți, scăpăm fără gol primit la șutul lui Vertonghen, care se aduce alături.  
  • Min.13: Am tremurat la ocazia lui Lukaku! Decarul Belgiei s-a „descotorosit” cu multă lejeritate de Burcă, dar Bancu l-a incomodat exact când atacantul de 31 de ani se pregătea să trimită în plasă. 
  • Min.11: Belgienii încearcă un copy-paste după faza de la gol, Tielemans ajunge din nou în postura de finalizator, dar mingea e repsinsă de barajul nostru defensiv. România se clatină, belgienii arată cu totul altceva față de partida cu slovacii. 
  • Min.8: Tot belgienii sunt mai prezenți, mai preciși și mai amenințățori în jumătatea noastră. N-am mai contat în plan ofensiv după apariția lui Radu Drăgușin de mai devreme. 
  • Min.4: Ce ocazie ratăm! Marius Marin livrează o centare de mare calitate, care-l găsește ideal în careu pe Drăgușin. Apărut la finalizare, fundașul lui Tottenham se înalță superb și reia cu capul, dar Casteels plonjează spectaculos și respinge în corner, de sub bară.
  • Min.3: Încercăm un răspuns rapid, dar contraatacul nostru își pierde din intensitate. Drăguș întârzie momentul centrării, ne mulțumim cu un corner.
Belgia - România, golul „dracilor roșii” / foto: Cristi Preda
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO
  • Min.2: GOL Belgia! Start extraordinar de meci pentru belgieni, care s-au instalat în jumătatea noastră încă din primele secunde ale partidei. Lukaku a pivotat excelent în fața apărătorilor noștri, i-a așezat mingea lui Tielemans, care n-a iertat de la 16 metri. Ușor mascat, Niță a intervenit târziu și n-a putut evita golul.
  • Min.1: Start în confruntarea de la Koln! Belgienii beneficiază de lovitura de start.
  • Cele două naționale ies în acest moment pe teren. Ne pregătim de intonarea celor două imnuri. „Deșteaptă-te, române!” e primul, intonat cu pasiune de aproximativ 30.000 de români și de cei 11 „tricolori” din teren. Emoționante imaginile oferite de Florin Niță, cu lacrimi în ochi în timpul momentului solemn. Copleșit de emoții a fost și selecționerul Edi Iordănescu.
  • Ne mai despart 10 minute de startul partidei! Atmosfera din stadion e spectaculoasă, românii cântă din toți plămânii pentru națională!

FOTO. „Tricolorii” însuflețesc stadionul! Imagini tari din interiorul arenei din Koln

Fanii României, înainte de meciul cu Belgia / Sursă foto: Imago Images
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO

Belgia – România, echipe de start

Belgia: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Tielemans, Onana - Lukebakio, De Bruyne, Doku - Lukaku
Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx
Absent: Witsel (Accidentat)
Selecționer: Domenico Tedesco

Echipa de start a României: Fl. Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Coman Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Selecționer: Edward Iordănescu

UPDATE 21:45 | Bucureștiul e conectat la România - Belgia: imagini spectaculoase susprinse de reporterii GSP pe Calea Victoriei

UPDATE 21:31 | Copiii, îndrăgostiți de naționala lui Edi Iordănescu. Fotoreporterul GSP a surprins cadre geniale din stadion

O certitudine: „Generația de suflet” a lui Edi Iordănescu are din ce în ce mai mulți adepți în rândul tinerilor. Cristi Preda, experimentatul fotoreporter al Gazetei Sporturilor, a surprins câteva cadre de excepție din stadion, cu zeci de copii îmbrăcați din cap până în picioare în galben, entuziasmați înainte de meci, cu diverse mesaje care mai de care mai inventive pentru favoriți. 

Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM
Tinerii suporteri români, înainte de meciul cu Belgia / foto: Cristi Preda (GSP)

UPDATE 21:22 | Suporterii români încep să preia controlul în stadion!

Bucurie fără margini în stadion în momentul în care „tricolorii” au ieșit pe gazon. Peste 20.000 de suporteri români se află deocamdată în arenă, fotbaliștii lui Edi Iordănescu fiind ovaționați la scenă deschisă la ieșirea la încălzire. Conform estimărilor poliției, sunt așteptați în jur de 30.000 de suporteri români la ora de start a partidei.

Verdict la GSP Live: „Burcă și Drăgușin îl pot bloca pe Lukaku”

GSP Live, emisiunea specială dedicată meciurilor naționalei de la EURO 2024, a revenit cu o ediție de marcă. Trei nume cu greutate din fotbalul românesc, Raul Rusescu, Leo Grozavu și Dan Alexa, au prefațat partida cu Belgia, analizând primul „11” utilizat de Iordănescu, precum și felul în care pot fi anihilate vedetele belgienilor.

Dan Alexa e convins că Burcă și Drăgușin vor reuși să blocheze cu brio un atacant de calibrul lui Lukaku: 

„Drăgușin și Burcă au predat lecții cu Ucraina, nu au fost surprinși în niciun moment. Și-au câștigat duelurile, sunt un cuplu omogen deja. Se observă că se simt, comunică și au stare de spirit. Cred că îl pot bloca pe Lukaku.”, a spus „Chirurgul”, în studioul Gazetei Sporturilor.

Suntem într-o situație în care nimic nu este decis. Nu am văzut nici la Generația de Aur asemenea jocuri, nu mă așteptam, dar să rămânem echilibrați. Celelalte două se anunță foarte dificile. Întâlnim o selecționată a Belgiei, pe cât de rănită, pe atât de motivată. Cred că îi putem contracara.

- Leo Grozavu, la GSP Live

UPDATE 20:54 | Echipa belgienilor în meciul de totul sau nimic

Selecționerul Domenico Tedesco, aflat în fața unui meci în care belgienii n-au altă variantă decât victoria,  mizează pe o formulă din care nu lipsesc vedetele De Bruyne, Lukaku și Youri  Tielemans. Primul „11” al „dracilor roșii”: Casteels - Castagne, Faes, Debast, Carrasco - Mangala, Onana - Trossard, De Bruyne, Doku - Lukaku

UPDATE 20:43 | Avem echipa de start a României: Mihăilă e titular!

Edi Iordănescu a anunțat în urmă cu scurt timp echipa de start a „tricolorilor”: e aceeași anunțată de Gazeta în ziua meciului, cu Valentin Mihăilă preferat în detrimentul lui Florinel Coman.

Formula aleasă de Iordănescu: Fl. Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă

Belgia - România, atmosfera de la stadion: imagini surprinse pe străzi

Românii se îndreaptă spre stadion / FOTO: GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
+35 FOTO

UPDATE 20:32 | Marciniak și românii

Szymon Marciniak, „centralul” polonez care va oficia partida, s-a întreținut pe gazon cu Bogdan Racovițan și Deian Sorescu. Pe ambii îi cunoaște din campionatul Poloniei. Momentele s-au petrecut cu aproximativ 90 de minute înainte de startul partidei. 

Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM
Marciniak, alături de Racovițan și Sorescu

UPDATE 20:27 | „Tricolorii” au ajuns la stadion. Edi Iordănescu, discuție tête-à-tête cu Valentin Mihăilă

„Tricolorii” au ajuns la stadion, unde, peste o oră și jumătate, vor avea testul suprem cu Belgia! Autocarul României și-a făcut apariția la arena din Koln în urmă cu scurt timp. Delegația „tricoloră” a intrat în stadion și a mers direct la inspecția gazonului. Acolo unde Edi Iordănescu a purtat o discuție cu Valentin Mihăilă.

Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM
Discuția dintre selecționer și Mihăilă

UPDATE 20:18 | Show românesc la Koln, „Zidul Galben” își intră în drepturi

Pe tabela stadionului au apărut imagini cu autocarul României care vine spre stadion. Fanii au „erupt” și-au început să aplaude și să scandeze „România, România”. Două mașini de poliție și un elicopter sunt pe urmele „tricolorilor”. Belgienii au ieșit la inspecția terenului fluierați copios de românii prezenți în tribunele arenei din Koln.

Românii se îndreaptă spre stadion / FOTO: GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
+35 FOTO

UPDATE 20:14 | Gata cu berea și cârnații! Fanii intră în stadion!

Suporterii celor două echipe încep să intre în tribune, după reprize de cârnați și bere! „România, România, România!”, au scandat fanii noștri. Huiduiți de cei belgieni, dar scandările românilor au acoperit fluierăturile. La ora 20:10 autocarul echipei naționale a Belgiei a ajuns la stadion. la 20:20 este programată sosirea României.

UPDATE 20:12 | Senzațional: atmosferă de meci mare, românii și belgieni fac spectacol în afara arenei

Atmosferă de meci mare la România - Belgia. E din ce în ce mai multă agitație în jurul stadionului, grupurile de suporteri se îndreaptă spre stadion, iar zona devine un veritabil „furnicar”.  Fanii au uitat de rivalitate și implicit de miza partidei, glumesc între ei, discută, stau împreună la coadă pentru a-și cumpăra mâncare sau câte o bere. 

UPDATE 19:50 | George Țucudean îi încurajează pe „tricolori” la Koln

George Țucudean, fostul golgheter al României, multiplu campion în prima ligă, e alături de „tricolori” la Koln. În dialog cu GSP.ro, Țucu-Gol și-a spus pronosticul: „Batem 2-0! Să stăm aici cât mai mult. Orice meci, după grupe, e un bonus pentru noi”. 

Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM
George Țucudean, înainte de România - Belgia, fotografiat de jurnalistul GSP Andrei Crăițoiu

UPDATE 19:38 | Mii de belgieni au ajuns la stadion. Urmează și „zidul galben”!

Cu două ore și jumătate înainte de startul meciului, au sosit în jurul stadionului din Koln câteva mii de fani belgieni. În jurul orei 19, ora locală, ar trebui să sosească aici și grosul galeriei „tricolore”.

Suporterii Belgiei se îndreaptă în număr mare spre stadion / Sursă foto: Imago Images
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
Belgia - România / foto: Imago Images
Belgia - România / FOTO: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)
+34 FOTO

UPDATE 19:11 | Suporterii români își fac apariția în jurul stadionului. Cresc emoțiile!

Suporterii „tricolorilor” nu mai au răbdare. Dar cine mai are? Emoțiile devin din ce în ce mai puternice pe măsură ce meciul se apropie. Fanii încep să-și facă apariția în număr tot mai mare la stadion, deși porțile de acces încă nu s-au deschis. Supoterii noștri și cei ai Belgiei așteaptă să intre în arenă.

Suporterii români, înainte de Belgia - România / foto: Gazeta Sporturilior
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
Suporterii României la stadion, înaintea meciului cu Belgia / Foto: Cristi Preda GSP
+35 FOTO

UPDATE 18:09 | GSP a intrat în stadion: gazonul e „masă de biliard”

Reporterii Gazetei iau „pulsul” în interiorul areneui. Totul e pregătit, iar gazonul stadionului din Koln se prezintă în condiții ireproșabile. Mai sunt 4 ore până la startul meciului, iar organizatorii vor să se asigure că totul e perfect. S-au făcut probe de sunet, iar mai multe persoane șterg fiecare scaun de praf. Nu doar la oficială, ci și la peluze.

Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM

UPDATE 17:48 | Federalii au ieșit la plimbare prin Koln

Oficialii Federației Române de Fotbal, dar și membrii Comitetului Executiv, au ieșit la plimbare pe străduțele din centrul Kolnului. Valeriu Argăseală e cel mai solicitat pentru poze. Recunoscut de unii suporteri nemți a fost Vlad Munteanu. Fostul mijlocaș a jucat în Germania la Energie Cottbus, Wolfsburg, Arminia Bielefeld și FSV Frankfurt. În schimb, Marius Niculae și Lucian Sânmărtean au ajuns la cornerul României din Tanzbrunnen, unde s-au întâlnit cu fanii români.

UPDATE 17:42 | Poliția e în alertă înainte de Belgia - România

Chiar dacă mai sunt multe ore până la startul meciului, poliția din Germania a intrat în dispozitiv. Sute de stewarzi și-au ocupat locurile, toate intrările în stadion sunt păzite de către forțe de ordine, iar elicopterele poliției federale au început să survoleze stadionul din Koln. Mai mult decât atât, forțele de ordine au intrat în stadion cu câini speciali pentru depistarea anumitor probleme. Inclusiv vestiarele celor două echipe au fost verificare de câini, dar și de echipe de geniști.

Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM
Suporterii României, la datorie pe străzile din Koln. În scurt timp, vor porni spre stadion / FOTO: Cristi Preda (GSP)

UPDATE 17:41 | Românii încep să ia cu asalt stadionul din Koln

Porțile stadionului sunt încă închise, dar, chiar și așa, sute de români au ajuns deja în fața arenei. „Pe unde intră băieții?”, „Oare avem vreo șansă să mai găsim bilete?” sunt doar câteva dintre întrebările puse de români. Pe stadion se fac ultimele repetiții, imnul României se aude din interior. Iar în tonetele cu mâncare pentru spectatori au început să se pregătească celebrii cârnați nemțești.

Belgia - România 2-0 » Ne peticim inimile! România a luptat cu dârzenie contra Belgiei, dar a fost răpusă de Tielemans și De Bruyne! Cum arată clasamentul ACUM
Imagine de la stadion în fața stadionului din Koln / Sursă foto: GSP

UPDATE 17:35 | Suporterii Belgiei sunt „la datorie”, fac spectacol pe străzile din Koln

Suporterii Belgiei și-au intrat deja în rol înaintea meciului cu România, programat în această seară, de la ora 22:00, la EURO 2024. Centrul Kolnului e împărțit în două în aceste momente. Români, pe de-o parte, formând din nou o „mare” galbenă la terasele din oraș, și belgieni, pe de altă parte, care au scos „artileria grea”: au aprins torțe și fumigene pe străzi!

Suporterii Belgiei au făcut spectacol înainte de Belgia - România / Sursă foto: Imago Images
Suporterii Belgiei au făcut spectacol înainte de Belgia - România / Sursă foto: Imago Images
Suporterii Belgiei au făcut spectacol înainte de Belgia - România / Sursă foto: Imago Images
Suporterii Belgiei au făcut spectacol înainte de Belgia - România / Sursă foto: Imago Images
Suporterii Belgiei au făcut spectacol înainte de Belgia - România / Sursă foto: Imago Images
+17 FOTO

UPDATE. 16:35 | Primii fani ai României au ajuns la stadion

Cu 5 ore și jumătate rămase până la startul meciului, primii fani și-au făcut deja apariția în fața stadionului din Koln. Aproximativ 200 de suporteri au ajuns la arenă.

UPDATE. 15:15 | Naționala României nu a programat nicio activitate înaintea meciului cu Belgia

Cazați la Radisson Blu din Koln, jucătorii echipei naționale nu au progamată nicio activitate în afara meciului. Inclusiv tradiționala plimbare de pe vremuri nu va avea loc, selecționerul preferând ca jucătorii să rămână în hotel.

După micul-dejun fotbaliștii au avut o mică discuție cu staff-ul echipei, apoi odihnă. Cu o oră înainte de plecarea spre stadion vor avea parte de o mică gustare și cafea, iar Edi Iordănescu va anunța primul 11 pentru meciul cu Belgia.

„Ajutați” de două mașini de poliție, autocarul echipei naționale va pleca spre stadionul din Koln, unde conform protocolului UEFA sunt obligați să ajungă cu o oră și 40 de minute înaintea fluierului de start. Inspecția terenului, apoi echiparea pentru meci, mesajul final al lui Iordănescu și meciul poate începe.

UPDATE ORA 11:40 | „Invazie” belgiană

O jurnalistă belgiană din Louven susține că suporterii belgieni vor fi probabil majoritari la Koln, doarece sunt doar două ore de mers pe autostradă din Belgia până la Koln.

Foarte mulți belgieni vor veni cu mașinile personale pentru un weekend la Koln. Pentru belgieni, un nou eșec ar fi o dramă totală, mai ales că au pierdut și primul meci, 0-1 cu Slovacia. Mulți suporteri ai belgienilor au rezervat bilete pentru primele două meciuri, crezând că favoriții vor „rezolva” rapid problema calificării.

UPDATE ORA 10:40 | Vreme apăsătoare la Koln înainte de Belgia – România

Vreme mohorâtă la Koln în primele ore ale dimineții, cerul întunecat și prognoza pe întreaga zi îi pun în gardă pe cei care aveau de gând să ia la pas orașul până la stadion. La 09:30 ora locală, în Koln ne întâmpină o ploaie măruntă, ușor de combătut.

Numai că există riscul ca în orice clipă să înceapă să „toarne” serios, așa cum s-a întâmplat vineri, cu reprize de ploaie puternică pe durata întregii zile.

Rămâne de văzut în ce măsură vremea va influența numărul de români de pe străzi și, totodată, jocul din această seară. Un eventual gazon îmbibat cu apă ar încurca jocul combinativ al belgienilor. Avantaj pentru „tricolori”?

Doar o schimbare în echipa de start a României

Selecționerul Edi Iordănescu va face o singură modificare în primul „11”: Valentin Mihăilă va fi titular, în locul lui Florinel Coman. Deși a fost mulțumit de randamentul pe care Florinel Coman l-a dat în meciul de la Munchen, Edi Iordănescu e decis să mizeze din primul minut pe Valentin Mihăilă.

Extrema de la Parma trebuia să fie în echipa de start și la meciul cu Ucraina, dar a acuzat o răceală și a intrat doar în ultima jumătate de oră. Acum, el este apt 100% și va fi titular.

Clasamentul live din grupa E

  • Primul criteriu de departajare este cel al meciurilor directe. Al doilea este reprezentat de golaverajul superior, urmat de cel al criteriului golurilor marcate.
  • Dacă și după ce s-au aplicat cele 3 criterii, în cazul în care există o egalitate între 3 echipe, două dintre ele nu pot fi departajate, se reia procesul doar cu cele două formații. AICI detalii pe larg despre criteriile de departajare la EURO 2024

VIDEO. Totul despre Belgia – România, al doilea meci al „tricolorilor” la EURO 2024

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (329)
Independentul
Independentul  •  26 Iunie 2024, 21:25

Raman la parerea ca Ianis este un jucator mediocru, Dar la pamporee si la porta voce e primul

Imyournightmare
Imyournightmare  •  24 Iunie 2024, 20:31
Postat de Hitech pe 23 Iunie 2024, 09:26

Mă băiatule, nu a fost vina lui Mihăilă că ăia au marcat printr-o degajare de la portar.

ma refer la primul gol si la al doilea gol anulat.

Imyournightmare
Imyournightmare  •  24 Iunie 2024, 20:30
Postat de Catalynn_21 pe 22 Iunie 2024, 23:50

Noroc cu Olaru! :-))))))) Altfel îți mulțumim ție și lui Randumb pt pronosticuri, voi ați distrus până și speranța echipei FRF! :-)))))

Romania s-a calificat in optimi bai ***. ha haha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (329)
Comentează