FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ELVEȚIA

Ce a scris presa din Elveția după înfrângerea cu România » Ce „tricolor” au remarcat

FOTO: Cristi Preda +49   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 21 noiembrie 2023 23:23 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 02:04

România a dat lovitura pe Arena Națională. A învins Elveția, 1-0, în ultimul meci din preliminariile EURO 2024, și a terminat grupa pe locul 1.

  • Turneul final din Germania va avea loc între 14 iunie și 14 iulie
  • România va fi în urna a doua

Naționala lui Edi Iordănescu și-a îndeplinit misiunea pentru ultima partidă. În fața a 50.000 de fani, România a rezistat în fața presiunii elvețienilor și a dat lovitura, marcând imediat după startul reprizei a doua, prin Denis Alibec.

Ce a scris presa din Elveția după înfrângerea cu România

Elvețienii de la Blick au analizat prestația naționalei lui Murat Yakin și au tras concluziile.

„Spirala negativă în care s-a înscris naționala a continuat și în România”, au titrat elvețienii

Care au analizat cele două reprize.

„În prima repriză, elvețienii au avut posesia mai mult și au reușit mai multe pase. Dar niciuna dintre echipe nu și-a creat ocazii importante, astfel că scorul la pauză a fost 0-0. Prima repriză a fost caracterizată de multe dueluri. Ambele echipe s-au apărat foarte sus și au dat puține spații. Dacă Elveția vrea să câștige grupa, trebuie să joace mult mai consistent în repriza secundă”, au scris elvețienii la pauză.

„Elveția începe slab în repriza secundă. Iar în minutul 50, românii au luat avantajul meritat. Stanciu e liniștit la mijloc, de unde centrează. Moruțan pune cu capul mingea în mijlocul careului, iar Alibec trebuie doar să o împingă. Apărarea Elveției a fost pur și simplu inexistentă în această fază. 

Elveția a reușit apoi să reacționeze și a avut două ocazii importante, prin Okafor, în minutul 60, și Vargas, în minutul 62. Dar portarul român Moldovan a reușit să salveze strălucit în ambele faze. Elveția a pierdut, 0-1, iar România a câștigat grupa”, au concluzionat elvețienii.

Stanciu e liniștit la mijloc, de unde centrează. Moruțan pune cu capul mingea în mijlocul careului, iar Alibec trebuie doar să o împingă. Apărarea Elveției a fost pur și simplu inexistentă în această fază. 

- au scris elvețienii despre faza golului lui Alibec

+45 FOTO

Citește și: 

Ce nu s-a văzut la TV în România - Elveția » Mesajul transmis de crainic și „armata” prezentă în fața băncii lui Edi Iordănescu

„Uniți sub Tricolor”, mesaj acid către restul fanilor de la România - Elveția: „Stadionul trebuie umplut indiferent de adversare”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (5)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  22 Noiembrie 2023, 14:25

Cel mai bun , portarul Moldovan , cel mai slab Bancu , fundas stanga , in prima repriza , a fost bulevard pe partea lui ; ar mai fi unul foarte slab ( nu a avut prea mult timp de joc ) "Printul " ....A trebuit sa-i blocheze "narile" ... ce vreti ?! este "mic " , in crestere ...

mafa
mafa  •  22 Noiembrie 2023, 10:18

Pe cine a remarcat presa din Elvetia ??!!!!.

bajescu
bajescu  •  22 Noiembrie 2023, 09:47

Eh, au avut elvetienii mai multe ocazii decat cele doua indicate de ziaristi, dar am avut noroc, iar Moldovan a fost incredibil. Poate ca un rezultat de egalitate ar fi fost mai corect, dar…. sa ne bucuram pentru victorie.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează