FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Ce crede Cristian Tudor Popescu despre comentatorii de la Euro 2024 » Schimbarea majoră pe care a remarcat-o: „S-a petrecut peste noapte și nu am o explicație”

Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2024 00:00 / Actualizat luni, 24 iunie 2024 11:59

Cristian Tudor Popescu s-a pronunțat, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, pe marginea transformării pe care a sesizat-o la naționala României pe durata Europeanului. Gazetarul remarcă o schimbare a mentalității în rândul „tricolorilor”, însă au mai existat alte două detalii punctate de CTP: prestația comentatorilor de la PRO TV, pe care o consideră una reușită, precum și imaginile civilizate oferite de suporterii români prezenți în Germania, un alt plus, în viziunea sa.

Ca de fiecare dată la un turneu final, discuțiile despre stilurile și abordările oamenilor desemnați să asigure comentariul competiției au provocat păreri pro și contra în fenomen. EURO 2024 n-a făcut notă discordantă, însă CTP, care a mai taxat anul trecut maniera în care un meci al naționalei a fost relatat din cabină, le-a acordat un vot de încredere crainicilor de la trustul PRO.

Cristi Petre, o voce consacrată în special la turneele de tenis, și Ion Alexandru, redactor-șef eurosport.ro, sunt cei care au comentat meciul României cu Belgia. „Comentariile lor nu mai sunt absurd patriotice”, remarcă scriitorul.

CTP: „Comentariile celor de la televizor nu mai sunt absurd patriotice”

„Vreți să vă mai spun o schimbare? Totul se schimbă și e miraculos... Comentariile celor de la televizor nu mai sunt absurd patriotice.

Am și scris la un moment dat, nu mai știu la ce meci... Cei doi comentatori (n.r. - Emil Grădinescu și Costi Mocanu, la Israel - România) desfășurau un alt meci în comentariul lor decât ce era pe teren.

Părea că noi jucăm extraordinar, că suntem pe cai mari, că-i zdrobim pe adversari. Pe teren, dimpotrivă, se întâmpla contrariul! Asta considerau ei că e un comentariu patriotic, ca și cum cei din teren i-ar fi auzit și s-ar fi mobilizat. Atingând absurdul!

Or, acum am văzut, în meciul cu Belgia, comentarii bune... Sigur, în favoarea echipei naționale, dar apăsând pe aspectele pozitive ale jocului nostru și, în același timp, recunoscând superioritatea uneori netă, vizibilă, a echipei Belgiei. Iată și aici un progres îmbucurător!

Au avut o atitudine patriotic realistă, care e mult mai plăcut de ascultat și de privit decât ce auzisem până acum, pentru unul ca mine. Nu am o explicație pentru toate aceste îmbunătățiri apărute peste noapte, efectiv”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu, pentru GSP.ro.

Ce crede Cristian Tudor Popescu despre comentatorii de la Euro 2024 » Schimbarea majoră pe care a remarcat-o: „S-a petrecut peste noapte și nu am o explicație”
Cristian Tudor Popescu salută prestația comentatorilor de la Belgia - România

Andrei Grecu, Cristian Pintea, Ion Alexandru, Cristi Petre, Bogdan Nevel, Mihai Mironică și Mihai Crăciun fac parte din echipa de comentatori pe care PRO TV mizează la EURO 2024.

VIDEO „Deșteaptă-te, române!”, intonat de fanii naționalei înainte de meciul cu Belgia. Atmosferă de zile mari produsă de suporterii „tricolorilor”

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (20)
manx
manx  •  26 Iunie 2024, 00:05

Mironica la meciul Danemarka-Serbia. Intra un jucator în minutul 65 iar Mironica spune ca intra în ultimul sfert de ora. Tot Mironica: Egal perfect între Danemarka si Serbia...In loc sa spuna Slovenia...au mai fost câteva bile în acest meci. Buni comentatori.

randoom_briliantul
randoom_briliantul  •  24 Iunie 2024, 21:29
Postat de Pepiciordeplai pe 24 Iunie 2024, 11:36

Belgie e nr3 mondial cu super-jucatori. Felul cum a jucat echipa Romaniei in a2-a repriza a fost curajos. Am prieteni care ai vazut meciul din Franta, cu comentatori francezi care si ei au spus ca pentru nivelul nostru am jucat curajos, am incercat sa facem ceva. Comentatorii germani au remarcat la fel. Suntem, totusi, una dintre cele mai slab cotate nationale de fotbal de la Euro si am incercat sa dam gol, sa jucam, nu sa stam doar la primire. Ceea ce este de laudat.

corect

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  24 Iunie 2024, 12:40
Postat de arad4ever pe 24 Iunie 2024, 09:07

Mihai Mironică , unul din cei mai slabi si nepregatiti comentatori ever , si nici colegul lui de la meciul de ieri Scotia - Ungaria nu la ajutat. Obsedant a repetat in prima repriza , ca si in cazul unei infrangeri cu Slovacia, avem sanse mari si de pe locul 3 , fara a puncta ca locul 3 va fi al nostru DOAR in cazul unei infrageri a Ucrainei cu Belgia , in orice alt rezultat locul 4 e al nostru . La pauza cred ca ia soptit cineva eroarea in care este si cu juma de gura a corectat-o dupa pauza si nici nu a mai pomenit-o ulterior dandu-si seama de gafele facute in prima repriza . Pregati-va frate inainte de meciuri nu comentati fara a avea toate detaliile !

Pe langa asta, aseara a zis ca Elvetia nu a ajuns niciodata in fazele superioare ale unui Euro, ori...fara sa arunc macar vreun ochi spre google, stiam clar ca a ajuns cel putin o data, la Euro 2020, ca doar am fost in tribune la Elvetia Franta, cand elvetienii au si castigat. Mai mult decat atat, colegul sau de aseara, Bogdan Nevel, a spus ca Scotia a trecut de grupe la euro 96. Ulterior , dupa zeci de minute, s-au lamurit ca se află in eroare si au zis ca nu, Scotia nu s a calificat niciodata din faza grupelor. Nu isi fac absolut deloc temele, sunt extrem de superficiali.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează