FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Dorinel Munteanu a remarcat un „tricolor” în eșecul cu Belgia: „A fost formidabil!”

Dorinel Munteanu / FOTO: GSP.ro +39   FOTO
Dorinel Munteanu / FOTO: GSP.ro

Articol de - Publicat duminica, 23 iunie 2024 20:08 / Actualizat duminica, 23 iunie 2024 21:33

Dorinel Munteanu a urmărit cel de-al doilea meci al naționalei la Euro tot dintr-un cantonament, de data asta din Austria, de la Monichkirchen, acolo unde se află cu Oțelul în al doilea stagiu de pregătire din această vară.

Și fostul internațional rămâne optimist, în ciuda înfrângerii „tricolorilor” cu Belgia, scor 0-2. Explică și de ce: „Da, am pierdut, însă îmi place jocul României, îmi dă speranțe. De data asta n-a mai fost adversarul din primul tur.

I-am pus și noi în gardă cu victoria împotriva Ucrainei, ei pierduseră cu Slovacia, așa că, pe lângă că erau mult mai valoroși, au intrat și mult mai concentrați în teren. Acum am avut chiar adversari de top, puternici, rapizi, tehnici, care ne-au pus probleme mari în prima repriză".

Dorinel Munteanu, după România - Belgia

Dorinel a detaliat puțin jocul tactic, observând că „ei ne-au surprins puțin cu acel 3-4-3, cu construcția de la portar, cu devierile rapide și cu lejeritatea cu care au ajuns să aibă acțiuni frontale direct pe fundașii noștri. Care erau expuși, fiind prinși și cam departe de poartă.

Poate că presingul acela agresiv l-am făcut puțin prea sus de data asta, date fiind valoarea lor, viteza lor și au apărut acele breșe. Ne-a scos Niță, care a fost formidabil, dar după aceea și noi am avut ocazii mari, în care puteam marca. Dacă înscriam și noi la 1-0, e foarte posibil ca jocul să fi curs altfel.

Dar per total, mie mi-au plăcut atitudinea și organizarea echipei. Cu aceste principii păstrate și în partida cu Slovacia, eu sunt încrezător că mergem mai departe".

Dorinel Munteanu: „Ar fi o greșeală să intrăm și să jucăm la egal cu Slovacia”

Tehnicianul Oțelului a mai spus că „este o grupă nebună din cauză că noi am câștigat nesperat cu Ucraina, jucând foarte bine, iar Slovacia a furnizat și ea surpriza trecând de Belgia”.

A citit și el despre speculațiile privind o remiză de salon între România și Slovacia, care ar califica ambele echipe, dar crede că „ar fi o greșeală să intrăm cu gândul la un meci egal. Știu, au mai fost acele situații din trecut, precum meciul Germania - Austria din '82, dar fotbalul s-a schimbat mult de atunci.

Nu, noi ne putem califica pe jocul nostru, pe mâna noastră. Nici nu cred că echipa României știe să joace la un egal! Da, remiza le-ar califica pe amândouă, dar într-un meci de 90 de minute se pot întâmpla multe, se poate marca și din hazard, dintr-o execuție de excepție, la o fază fixă, în urma unei devieri.

Și ce faci, te expui penibilului, încercând să lași echipa adversă să egaleze?! Din punctul meu de vedere, e exclus să fie o înțelegere. Că se poate încheia acel meci la egalitate, da, e posibil. Dar nu în urma unei astfel de strategii. Nu, noi trebuie să jucăm ca până acum, cu gândul la victorie, la calificare. Și eu zic că jocul ne dă speranțe mari să realizăm asta".

Eu am avut multe remize cu Oțelul în campionat, dar nu fiindcă am jucat la egal. De multe ori am condus, dar apoi, pe o greșeală individuală sau de compartiment a echipei mele, pe o execuție specială a adversarului, am fost egalați. Dar nu am intrat niciodată cu gândul să facem o remiză.

Dincolo de rezultate, jocul nostru îmi dă speranțe, fiindcă este pe măsura obiectivului, trecerea de grupe. Trebuie să admitem că România arată bine la acest Euro. Și am văzut că băieții sunt cu capul pe umeri, concentrați. A fost Belgia, un adversar tare, locul 3 mondial, dar eu zic că vom trece de Slovacia
- Dorinel Munteanu, fost internațional

VIDEO. Belgia - România 2-0. Ianis Hagi, declarații la finalul meciului: „Sentimentul din vestiar este că se putea mai mult” + Cum crede că trebuie abordat meciul cu Slovacia SAVE ARTICLE PREVIEW

Citește și:

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Nationala
Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Nationala
Anunț MAJOR din partea FRF! România primește un număr INFIM de bilete la meciul cu Olanda » Cine are prioritate la achiziționare + prețuri
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”
Superliga
Becali, atac indirect la echipa de la care a transferat jucătorul: „Nu s-a mai antrenat așa, a făcut febră” + Fotbalistul care l-a cucerit: „Nici Mbappe nu-l scoate din echipă!”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (3)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  24 Iunie 2024, 08:34

Niță un portar cel mult mediocru pt. Super Liga ,nicidecum de nivel European ! Este bun pt. Fotografi ,sare aiurea și când nu trebuie sa para ca vezi doamne ce parade imposibile a făcut! Cred ca este cel mai mic ( din toate punctele de vedere ) de la acest CE ! Ne place noua sa ne găsim idoli etc. Imaginari ! Ce face el ( sau ce a făcut) Este în fisa postului . La urma urmei am pierdut cu 0- 2 ! Asa ca vorba aceea Operația a reușit, pacientul este " died" ! Nu sant pesimist dar vedem după meciul cu Slovacia ,atunci putem sa- i lăudăm destul ,dacă va fi cazul ! Please wait !

Basarab1948
Basarab1948  •  24 Iunie 2024, 08:31

Cica au fost belgienii mai„concentrați”?Or fi fost!Dar și mai... documentați!Știau deja și gazetarii de la Der Standard la amanunt,jocul echipei noastre,ca avem probleme când pierdem mingea(la „tranziția rapida”),ca avem„gauri”in aparare și câte și mai câte...!De unde?Pai câți tradatori sunt in presa și printre „specialiști”gata sa trancane-incântați ca sunt bagați in seama?Calci pe ei ca pe dude!Și pe lânga ca au fost mai documentați,nu cumva or fi fost și „nițel”„vitaminizați”?Ca farmacia occcidentala...Prea alergau mai ceva ca cu„punguțele lui Neubert”!Pensionarul de Bruijne transformându-l in „copoi” pe mult mai tânarul Dragușin!

DavidBogdan82
DavidBogdan82  •  24 Iunie 2024, 07:14

Chiar nu scrie nimeni de faptul ca Ianis Hagi nu are ce cauta in meciurile nationalei? Sa il scoti pe Mihaila care era pe tot terenul si sa il bagi pe acest copil care in cel putin 3 faze habar nu avea unde isi trimitea mingea? ... total pe dinafara, nici o legatura de talent sau atitudine cu Marele Gica Hagi tatal sau. Pacat!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează