FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

EXCLUSIV Mirel Rădoi surprinde în cazul Ianis Hagi: „Îmi cer scuze pentru ieșirea psihologului de la lot”

Ianis Hagi a fost titular în România - Irlanda de Nord 1-1
Ianis Hagi a fost titular în România - Irlanda de Nord 1-1

Articol de , - Publicat marti, 22 septembrie 2020 08:43 / Actualizat marti, 22 septembrie 2020 09:41

Într-un interviu de 4 pagini publicat în ediția tipărită de azi a Gazetei, selecționerul Mirel Rădoi cere răbdare pentru Ianis Hagi, explică modul în care va încerca să bată Islanda, dezvăluie ce l-a mirat la primele acțiuni ale „naționalei” și care sunt plusurile și minusurile după primele lui meciuri. Interviul integral poate fi citit acum la chioșcuri sau pe platforma Digitală - AICI. 

În ce-l privește pe Ianis Hagi, Rădoi îi găsește scuze pentru evoluția modestă din meciul cu Irlanda de Nord și-l sancționează public pe psihologul naționalei, Silviu Ioniță, care a dezvăluit recent pentru GSP unele discuții individuale cu fiul „Regelui”. 

Interviu EXCLUSIV cu Mirel Rădoi în Gazeta Sporturilor: „Îmi cer scuze pentru discursul psihologului de la lot”

Iată mai jos fragmentul din interviu în care Rădoi se referă la situația lui Ianis: 

- Ianis Hagi, vechiul subiect de dezbatere, meci de meci. În ce măsură ți se pare că e încă mult sub așteptări la națională, fiindcă inclusiv cifrele lui la lot nu arată bine după 11 selecții?
- Sunt foarte mulțumit cum se comportă la antrenamentele naționalei. Vorbesc acum de prima reprezentativă, pentru că la U21 a avut meciuri în care s-a numărat constant printre cei mai buni de pe teren. Îi știu valoarea și potențialul. Sunt convins că va veni vremea când Ianis va fi decisiv în tricoul României. E drept, cu Irlanda de Nord n-a avut realizările așteptate, dar există scuze. La club joacă 4-3-3, aici a fost un 4-4-2 în romb. În multe momente, Alibec a coborât să primească mingi și a intrat în zona lui Hagi, care trebuia să se ducă în lateral. A fost și marcajul strâns făcut de nord-irlandezi. Nici terenul nu l-a avantajat. Cu toate astea, pe Ianis nu l-aș fi schimbat dacă nu avea deja un cartonaș galben.

- De ce n-a intrat și cu Austria?
- Am început într-un 4-3-3 în care, inițial, nu-și găsea locul. Am vrut să-l introducem pe parcurs, într-un sistem în care să apară ca număr 10, dacă eram în avantaj, dar au apărut accidentările care ne-au forțat să facem două schimbări imprevizibile. Una peste alta, sunt satisfăcut de Ianis și dacă ne uităm și la alți jucători cu 11 selecții, poate au cifre și mai modeste. Nu trebuie să uităm că în meciurile lui la naționala mare a evoluat pe trei poziții. Găsește foarte bine spațiile între linii, are calitățile unui veritabil decar.

- Chiar psihologul naționalei, Silviu Ioniță, spunea însă că e prea cuminte, prea bine crescut. Ai cum schimba această latură a personalității lui?
- Nu sunt de acord cum a procedat Silviu. Nu trebuie să pomenim în public despre discuțiile individuale cu jucătorii, pentru că se creează o polemică. Sigur, Ianis e un tip foarte educat, dar asta nu înseamnă că nu e agresiv în timpul meciului. Are reacție, nu mai e acel Ianis din urmă cu câțiva ani, care se dădea la o parte și lăsa adversarul să treacă. Acum bagă piciorul, corpul. Sunt multe schimbări pozitive la Ianis.

- Dar cu ce a greșit, concret, psihologul?
- I-am explicat că dacă cineva ar fi citit doar titlul acelui material, chiar și jucătorul, ceva de genul „Ianis trebuie să scoată bestia din el”, putea înțelege cuvântul „bestie” sub diverse forme. Nu a fost OK. E parte din staff-ul meu. Îmi cer scuze pentru ieșirea lui. Poate nu și-a dat seama, poate a vrut să puncteze, de fapt, aspecte pozitive, dar a ieșit ceva ca și cum Ianis ar fi în mare dificultate, ceea ce nu e în regulă. 

VIDEO. Rădoi vorbește despre situația lui Ianis Hagi, într-un dialog cu reporterii GSP: 

2021e anul în care-i va expira contractul lui Mirel Rădoi, la sfârșitul lunii noiembrie, după ce se încheie partidele din campania pentru CM 2022, cu posibilitate de prelungire în play-off (martie 2022) sau la turneul final

Mai multe știri despre echipa națională:

Mirel Rădoi l-a tras deoparte pe Ciprian Tătărușanu! Ce s-a întâmplat după ieșirea nervoasă a portarului: „L-am întrebat care e mesajul”

Dennis Man își rupe concurența! Are cifre mai bune decât toți jucătorii cu profil ofensiv din națională, dar a fost ignorat de Rădoi

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (23)
1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  22 Septembrie 2020, 10:16

1. Alibec e clar de vina.. ca e fotbalist și asta saracu forțat și băgat cu japca in fata peste tot de atâția ani 2. Psihologul clar e de vina.. ca a zis adevarul (dacă ar fi fost o problema deontologica nu ar fi făcut-o) 3. Adversarii sunt de vina ca nu joaca mai moale 4. Echipa de club e de vina ca nu joaca pentru el, un sistem care sa îl pună in.. valoare :))) Bietul copil, poate ar fi fost un pianist, sau medic veterinar de succes, sau orice alta meserie onorabila. Nu e vina nimănui ca a fost expus inutil la presiune (familia nu murea de foame)

10211581065510891
Ionut Ionescu  •  22 Septembrie 2020, 10:58

Eu cred ca Iannis Hagi o mosteneste mai mult pe maica'sa :))

the.fixer
the.fixer  •  22 Septembrie 2020, 10:43

Am crezut ca Radoi are coloana vertebrala si poate face ceva la nationala romaniei. M-am inselat groaznic si vad ca este continuarea lui Contra care selecteaza jucatori pe interese sau apara jucatori pe interese! Ianis nu este fotbalist si nu va fi fotbalist! Pot curge rauri de cerneala ale ziaristilor platiti de catre hagi senior jica popescu sau stoichita! Pacat Mirele! Mare pacat ce faci la Nationala!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează