FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Edi Iordănescu vorbește deschis despre defectele sale: „Orgoliul mi-a jucat feste!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 februarie 2022 13:01 / Actualizat vineri, 11 februarie 2022 14:59

Edward Iordănescu a vorbit la „Prietenii lui Ovidiu” despre numirea în funcția de selecționer, despre oferta din Arabia Saudită, mult mai bună din punct de vedere financiar, dar și despre minusurile din cariera sa de antrenor.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cât de mare a fost surpriza să fii numit selecționer? Ai fost al cincilea nume la care s-a apelat.
- Cea mai mare a fost onoarea din punctul meu de vedere. La momentul în care am fost apelat eram cu un picior și jumătate plecat spre un alt contract.

- Spre Arabia Saudită.
- Da. Era un acord de principiu și urma doar semnarea contractului, vorbeam despre biletele de avion. Când a revenit telefonul din partea Federației am anunțat oficial acolo că am fost contactat concret.

- Ce înseamnă concret?
- Prime discuții au fost la sfârșitul anului trecut, dar au fost doar discuții principiale. Apoi au încetat. Am văzut că Federația mersese pe o altă linie și au fost abordați antrenori cu alt profil, cu mai multă experiență, cu altă vârstă. Automat și cu un CV mai bogat decât al meu. Apoi s-au reorientat către un alt profil și atunci am fost abordat concret.

Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii pentru a se califica la European: „La echipa națională nu contează vârsta”
PRIETENII LUI OVIDIU
Edi Iordănescu, gata să cheme veteranii pentru a se califica la European: „La echipa națională nu contează vârsta”

Edi Iordănescu: „Naționala e o provocare imensă pe care mi-am asumat-o”

- Și ce s-a întâmplat din acel moment?
- Am anunțat în zona arabă că am nevoie de un răgaz și pentru mine a devenit prioritate echipa națională. Naționala este o onoare maximă și în același timp este un privilegiu. Dacă nu se concretiza nimic în România, alegeam acel contract. Spre bucuria mea, dar și spre onoarea mea, discuțiile s-au finalizat cu succes.

- Te mai așteptai să se ajungă cu propunerea la tine?
- Cu riscul de a fi subiectiv, eu spun că mi-am parcurs niște etape firești în carieră, nu le-am ars. Mi-am dorit să-mi parcurg etapele, să-mi organizez munca și să fac și greșeli din care să învăț și să mă stabilizez. Am început de la Liga a 3-a, am fost și la Liga 2, și la Liga 1, apoi o experiență în străinătate. Am ajuns și în vârful competițiilor.

- Cu CFR și cu FCSB.
- Da, unde aveam obiectiv clar titlul, unde am câștigat trofee. Mi-am parcurs niște etape firești.

Anunț categoric al lui Edi Iordănescu: „Rămâne sută la sută la echipa națională!”
Prietenii lui Ovidiu
Anunț categoric al lui Edi Iordănescu: „Rămâne sută la sută la echipa națională!”

Edi Iordănescu: „Am ținut cu tărie la principii”

- Dacă erai în locul lui Burleanu, către ce fel de antrenor te-ai fi orientat?
- Mi-e greu să mă pun în pielea președintelui, dar am văzut că eu doar voi continua un trend care a mai fost înainte. Și Cosmin, și Mirel (n.r. Contra și Rădoi) fac parte din aceeași categorie cu mine. E o provocare imensă pe care mi-am asumat-o, dar pe care mi-am și dorit-o. Vine la pachet cu o presiune și o responsabilitate la fel de mari, dar mă simt pregătit. 

Cunosc fotbalul românesc foarte bine și de 12 ani sunt activ în el. Am avantajul că am participat activ și la construcția unor echipe și aici mă refer la Pandurii, Astra sau Gaz Metan. Echipe construite de la zero, unde mi-am îndeplinit obiectivele.

- Dar să nu uităm că sunt și minusuri în cariera ta!
- M-am lovit și de momente mai grele, dar mă inspir din ele, cred că au contribuit la dezvoltarea mea profesională. Normal că sunt și minusuri. Poate-mi doream mai multă continuitate, mi-aș fi dorit să fie mediul mai bun, să mă lovesc de probleme mai puține care n-aveau legătură cu poziția mea directă, poate uneori și orgoliul mi-a jucat feste, pentru că-l am!

- Dar...
- Îmi asum și am lucrat la treaba asta. În anumite momente, e bine de știut cum să ieși din unele situații și să mai lași și de la tine, dar cu limită. Totuși spun cu mândrie că atunci când a fost vorba de principiile și de mândria mea, de modul meu de lucru, am ținut cu tărie la principii și cred că dacă pe termen scurt am avut de pierdut, pe termen lung mi-a ajutat.

Edi Iordănescu despre mandatele tatălui său la prima reprezentativă: „Sper să mai trăim astfel de momente”

Citește și alte articole:

Edi Iordănescu a cerut o schimbare majoră în Liga 1: „Am avut o discuție cu președintele Federației”

Edi Iordănescu are un mesaj direct pentru jucători: „Vreau să clarific totul de la început”

Citește și:

„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Nationala
„Tricolorul” pe care Cornel Dinu îl consideră un intrus la Euro: „Nu știu de ce mizează în continuare pe el”
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!
Euro 2024
Din a patra divizie pe culmea Europei în 3 ani! » Fotbalistul refuzat de Craiova a costat 850.000 euro. Acum e cotat la 40 de milioane și e cel mai bun de la Euro 2024!
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”
Nationala
Explică atacurile lui Alin Stoica: „Din cauza asta are această răutate aparte și rupere de realitate”

Rafael van der Vaart, dialog cu GSP: „România? Mai bine întâlneam Spania sau Germania” » „Tricolorul” care l-a impresionat

Programul complet al optimilor de finală de la Euro 2024 » Când se joacă România - Olanda


Comentarii (1)
ali.bec
ali.bec  •  11 Februarie 2022, 22:23

Doi fripturisti

Vezi toate comentariile (1)
Comentează