FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

CORESPONDENȚĂ DIN GERMANIA Edi Iordănescu a dat detalii despre ce îi așteaptă marți pe „tricolori” » Din grabă, FRF anunțase inițial un antrenament deschis publicului

Edward Iordănescu, 46 de ani, a mărturisit că s-a simțit copleșit de „victoria pe pământ românesc” repurtată la Munchen și a dezvăluit că a avut propria sa galerie în Germania. A dat detalii despre ceea ce va urma de marți. +33   FOTO
Edward Iordănescu, 46 de ani, a mărturisit că s-a simțit copleșit de „victoria pe pământ românesc” repurtată la Munchen și a dezvăluit că a avut propria sa galerie în Germania. A dat detalii despre ceea ce va urma de marți.

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 20:17 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 22:53

Edward Iordănescu, 46 de ani, a mărturisit că s-a simțit copleșit de „victoria pe pământ românesc” repurtată la Munchen, 3-0 cu Ucraina, și a dezvăluit că a avut propria sa galerie în Germania. A dat detalii despre ceea ce va urma de marți.

România a învins Ucraina, scor 3-0, la Munchen, după care, la puțin timp după ce a susținut conferința de presă, Edward Iordănescu și echipa s-au deplasat înapoi la Wurzburg. Tot cu trenul. Mai lejer, mai puțin extenuant.

„Tricolorii” vor avea marți, mâine, o pregătire pe „ateliere" la Wurzburg. Va fi refacerea titularilor și a celor ce-au jucat mai mult azi, contra Ucrainei, în timp ce ceilalți vor avea antrenament la intensitate maximă. Seara, de la ora 18:30, este antrenament deschis doar presei, pentru 15 minute, și nu deschis publicului, așa cum comunicase inițial FRF înaintea partidei.

VIDEO. Edward Iordănescu după victoria de la Munchen în fața a peste 35.000 de români: „Victorie pe pământ românesc”

Edward Iordănescu a rămas concentrat și la conferința de presă. Și-a luat mina devenită deja mantie în fața celorlalți. Cu toate că a recunoscut că este extrem de emoționat. E clar că, în primul rând, vrea ca el însuși să rămână cu picioarele pe pământ.

„Personal, sunt foarte fericit și echipa este fericită și împlinită. Măcar pentru o seară. Înainte de orice, este o victorie memorabilă, istorică, pe pământ românesc. O victorie pe pământ românesc! Nu sunt cuvinte mari, i-am simțit pe români aici, la Munchen. M-au copleșit.

Sunt sentimente pe care le simt pentru prima oară. E prima oară când am pierdut controlul. Le mulțumesc celor care ne-au urmat! Mulțumesc românilor de aici, din țară, de pretutindeni!”, a reacționat Iordănescu după cel mai impresionant succes al carierei.

Am o rugăminte pentru voi, nu numiți această națională în niciun fel! Nu Generația de Aur, nu altfel. Asta e o generație de suflet pentru mine. Sunt sigur că mulți au mai pus suflet în trecut pentru România, dar nu ca această generație. Trebuie să fie generația de suflet din istoria naționalei

Edward Iordănescu, selecționer România

Patru mașini pline cu Iordănești la meci!

Edi Iordănescu a povestit că a avut el însuși propria galerie la victoria fantastică de la Euro.

„Sunt sentimente pe care e greu să le exprim în cuvinte. E ceva fantastic. Familia mea a fost mereu alături de noi, în fiecare moment. Le sunt recunoscător celor din familie că, atunci când am pierdut din energie, m-am reîncărcat alături de ei. Am trimis vreo patru mașini să-i ia de la aeroport, un grup numeros...

Vă spun cu toată sinceritatea. Chiar dacă nu eram eu azi selecționerul echipei, mare parte din familia mea ar fi fost azi la meciul României. Și eu, în primul rând. Pentru familia Iordănescu, naționala și România înseamnă mult”, a declarat selecționerul.

Edward Iordănescu știe ce va urma: „Este infinit mai ușor de gestionat un moment de euforie decât unul de cumpănă”

A încheiat prin a spune că el și staff-ul său vor reuși să gestioneze succesul din prezent al „tricolorilor”.

„Important este să ne bucurăm, în seara asta, merităm, e uman, iar de mâine o luăm de la capăt, cu munca. Ăsta e rolul meu, să gestionez situația, alături de staff-ul meu.

Este infinit mai ușor să gestionezi un moment de euforie decât unul de cumpănă. Ne vom bucura în seara asta, călătorim înapoi cu trenul. Ne vom bucura echilibrat, de mâine reîncepem munca.

Eu nu vreau să vorbesc despre ceea ce ar putea urma, mă gândesc doar la următorul meci. Va fi un meci greu, cu un adversar la cel mai înalt nivel, care și-a propus să câștige Europeanul. Vom vedea ce va fi, pas cu pas", a încheiat Iordănescu. Care a părăsit sala în aplauzele celor prezenți la conferință.

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Nationala
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează