FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

EXCLUSIV Edi Iordănescu, gata să lase acasă o vedetă a Superligii! Ce spun surse federale

Urmează ca Edi Iordănescu să anunțe lotul pentru meciurile cu Israel și cu Kosovo din preliminariile Euro 2024
Urmează ca Edi Iordănescu să anunțe lotul pentru meciurile cu Israel și cu Kosovo din preliminariile Euro 2024

Articol de , , - Publicat miercuri, 23 august 2023 09:00 / Actualizat miercuri, 23 august 2023 10:07

Urmează ca Edi Iordănescu să anunțe lotul pentru meciurile cu Israel și cu Kosovo din preliminariile Euro 2024. Alexandru Mitriță, extrema stângă a Universității Craiova, e într-o formă excelentă, dar el a fost exclus de la națională, la fel ca Alexandru Maxim, din cauza atitudinii care nu i-a plăcut selecționerului.

România continuă parcursul din preliminariile Euro 2024:

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV)
  • România - Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1)

Mitriță e castana fierbinte a lui Edi Iordănescu

România va avea în septembrie două meciuri care-i pot hotărî calificarea la Campionatul European, iar Edi Iordănescu o să aibă din nou de făcut câteva alegeri complicate.

O problemă o constituie situația lui Alex Mitriță. El a revenit la Craiova în vara aceasta și, chiar dacă a marcat numai un gol în cinci meciuri din campionat, a fost esențial pentru jocul formației pe care o conduce Reghecampf. A contat cel mai mult în jocul de atac al oltenilor și a redevenit unul dintre fotbaliștii cei mai importanți din competiție.

Mitriță ar trebui să fie un candidat îndreptățit pentru obținerea convocării, doar că istoricul deja înregistrat în colaborarea lui cu Iordănescu mai degrabă îi interzice prezența decât i-o asigură.

Selecționerul Iordănescu, nemulțumit de mutarea pe care Hagi a acceptat-o săptămâna trecută: „A încasat o adevărată lovitură”
PROBLEME
Selecționerul Iordănescu, nemulțumit de mutarea pe care Hagi a acceptat-o săptămâna trecută: „A încasat o adevărată lovitură”

Edi Iordănescu și-ar încălca ideile

Cum va decide selecționerul acum? Surse din Federație povestesc că Edi e hotărât să respecte aceleași principii pe care le-a avut când a creat selecția până acum.

El a discutat cu jucătorii în acțiunile trecute și a vorbit și cu conducătorii FRF, cărora le-a spus că naționala se află într-un moment în care nu se mai poate baza doar pe valoare, din moment ce calitatea fotbaliștilor români nu mai e una care să-i transforme în favoriți la obținerea calificărilor, și că soluția unică ar reprezenta-o punerea accentului pe disciplină, pe o atitudine potrivită.

Sunt criteriile după care Iordănescu l-a exclus pe Mitriță după primele acțiuni ale sale ca selecționer. L-a folosit în 61 de minute din înfrângerea cu Grecia, 0-1, într-un amical, și în 26 de minute în eșecul cu Muntenegru, 0-2 în Liga Națiunilor. Apoi nu l-a mai chemat deloc, nemulțumit fiind de gradul de implicare arătat de oltean.

Are cine să joace

Va fi o altă situație acum, de când Alex a revenit la Craiova și joacă bine în prima ligă? Aceleași surse povestesc că lui Mitriță îi va fi foarte greu să-i recâștige încrederea selecționerului și să mai prindă lotul.

Edward are, oricum, soluții pentru postul de extremă stânga. Florinel Coman și Valentin Mihăilă au făcut parte din lot în mod constant și sunt în momente bune ambii.

Coman e cel mai important fotbalist de la FCSB, în vreme ce Mihăilă a trecut peste accidentări și a jucat pentru Parma spre finalul jocului din prima etapă, la 2-0 cu FeralpiSalo.

El e important pentru club și e de așteptat să evolueze tot mai mult până la pauza pentru partidele internaționale. Iar Mihăilă mai are și ascendentul prestației excepționale pe care a avut-o în jocul cu Elveția, încheiat egal, 2-2, în etapa trecută a preliminariilor.

Edi Iordănescu, gata să lase acasă o vedetă a Superligii! Ce spun surse federale
Mitriţă a împlinit 28 de ani pe 8 februarie

A ținut cont cu Maxim

Iordănescu a mai avut aceeași atitudine, aceleași criterii de selecționare, și cu Alexandru Maxim, chiar într-o perioadă în care mijlocașul ofensiv era printre cei mai buni jucători din Turcia pe postul său. 

Edi a considerat că Maxim nu se încadra în tiparul jucătorului de națională pe care l-ar vrea el și a încetat să-l mai convoace, în ciuda evoluțiilor foarte bune pe care Alex le avea la Gaziantep. Maxim a trecut apoi la Beșiktaș și tot nu a fost convocat. 

18 meciuria jucat Mitriță pentru echipa națională, în care a marcat trei goluri. Adversarele cărora le-a înscris: Feroe, Norvegia, Armenia

28 de meciuriși șase goluri a adunat Alex la Al Raed, în sezonul trecut din Arabia Saudită, înainte să se întoarcă la Craiova. „Dacă se simte un fotbalist important, poate să fie decisiv. A jucat foarte bine și ne-a ajutat mult”, spunea Șumudică, antrenorul saudiților în stagiunea precedentă

Eroul a jucat în 20 de minute

Mihăilă a salvat toată situația din meciul cu Elveția, în iunie, el a marcat două goluri spre final și a ajutat naționala să obțină un punct. S-a accidentat atunci când a sărbătorit golul, a țopăit și a suferit o leziune musculară. 

Refăcut între timp, Vali a jucat 20 de minute pentru Parma în prima etapă din Serie B, la 2-0 cu FeralpiSalo, partidă în care Mihăilă a fost titular. La națională, Man ar fi extrema dreapta, iar Mihăilă și Coman ar fi în competiție pentru extrema opusă. 

VIDEO. „Anghel is my father”. Edi Iordănescu, fază amuzantă la conferința de presă de după Elveția - România 2-2

Mai multe articole despre echipa națională: 

Convocarea lui Ianis Hagi pe lista preliminară pentru meciurile cu Israel și Kosovo a aprins scandalul: „Ar destabiliza vestiarul! Ar strica toată atmosfera”
ROMÂNIA
Convocarea lui Ianis Hagi pe lista preliminară pentru meciurile cu Israel și Kosovo a aprins scandalul: „Ar destabiliza vestiarul! Ar strica toată atmosfera”
Adio națională după transferul în Qatar? Marius Niculae e convins: ”Dacă-l chemi pe Stanciu, de ce nu și Alibec?”
ROMÂNIA
Adio națională după transferul în Qatar? Marius Niculae e convins: ”Dacă-l chemi pe Stanciu, de ce nu și Alibec?”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (58)
bogdanii
bogdanii  •  24 August 2023, 11:21

Cu o floare nu se face primavara. Ce mari realizari are? 3 goluri in 18 convocari. Plus ca atitudinea lui a lasat de dorit intotdeauna, el si cu Maxim se plimba pe teren si joaca calcaie

atthur
atthur  •  24 August 2023, 06:14
Postat de atthur pe 23 August 2023, 15:51

Bancu,da!!! birlicul,ba!!! A făcut cc pe el la națională, și-n plus a si persiflat selecționerul ....Nu sunt fan edi,dar birlicul nu va mai fi convocat.Oricum Mihăilă și Coman sut mult peste juma' de buletin de la psdcraiolguta...!!!...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

imgb
imgb  •  24 August 2023, 03:40

*** !...cu astfel de ''selectioner'' n-o sa ne calificam niciodata...Dom' Burleanu, tot respectul deocamdata, dar acest Edi nu stie nimic...uita-te la mimica lui cind joaca baietzii !...uita-te si la mimica baietzilor cind le transmite cite un sfat glorios !....Sint sigur ca ta'su ii mai shopteste cite ceva dar capsomanu'...nimic !...Mi-ar fi placut sa vad Romania la european !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează