FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - IRLANDA DE NORD 1-1

VIDEO Edi Iordănescu, mesaj direct pentru Ianis Hagi: „Nu poate să continue așa!” + Avertisment frontal: „Altfel, ești zdrobit!”

Edi Iordănescu / Captură FRF TV +43   FOTO
Edi Iordănescu / Captură FRF TV

Articol de , - Publicat sambata, 23 martie 2024 02:53 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 10:03

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, s-a declarat mulțumit de modul în care Ianis Hagi a intrat în partida amicală cu Irlanda de Nord, încheiată 1-1 ♦ Fotbalistul lui Alaves l-a convins pe tehnician prin inițiativa de care a dat dovadă, deși a avut la dispoziție doar un sfert de oră vineri seara ♦ Însă, în conferința ce a urmat meciului, Iordănescu jr. a avut un discurs ferm în ceea ce privește situația de la club a românului.

Cu chef de fotbal după ce mai mult a făcut tușa în La Liga în ultimele luni, Ianis Hagi a intrat hotărât să-l impresioneze pe Edi Iordănescu în testul de verificare contra nord-irlandezilor.

Start fals: România începe drumul spre EURO cu o prestație jalnică! Remiză în amicalul cu Irlanda de Nord
AMICAL
Start fals: România începe drumul spre EURO cu o prestație jalnică! Remiză în amicalul cu Irlanda de Nord

Prestația curajoasă a lui Ianis l-a satisfăcut pe Iordănescu, cel care a insistat să facă o radiografie fără perdea a problemelor pe care românul le traversează la Alaves.

Ferm pe poziții, selecționerul îi îndeamnă pe fotbaliștii care nu evoluează la echipele de club să găsească urgent o soluție pentru a prinde cât mai multe minute în lunile următoare.

Edi Iordănescu, luare de poziție în cazul lui Ianis Hagi: „E foarte conștient că nu poate să continue așa!”

„I-am dat mai multe minute decât a fost el obișnuit să primească la club. Iar eu cred că merită mai multe minute și la club! Eu știu cât de mult l-au dorit cei de acolo. Din ce am discutat și eu cu el și din ce am simțit, e foarte conștient că nu poate să continue așa!

Trebuie să meargă să facă ceva să se impună! Echipa e oarecum liniștită, în obiectiv (n.r. - Alaves), poate trebuie să aibă din nou o discuție și cu antrenorul, poate trebuie să vadă ce dorește și clubul pentru a primi șanse.

Nu poate să joace patru minute, șase minute... Mai sunt mai puțin de două luni și vine Europeanul! Va fi foarte greu!

Azi, spre bucuria tuturor, a intrat mult mai bine decât probabil se anticipa, ținând cont de cât de puține minute a avut. Dar a intrat cu entuziasm, cu dorință de a demonstra și a produs câteva momente bune.

Însă el, la fel ca Rațiu, Moldovan... Are o misiune foarte dificilă! Radu Drăgușin, care... Se simte când nu joci, când nu ai continuitate. Trebuie să ducă să facă eforturi, să lupte pentru poziția lor, să se impună ca să poată fi în continuare soluții foarte importante pentru noi, cum au fost în toată campania”, a afirmat Edward Iordănescu, în conferința de presă de la finalul partidei de vineri seara.

Va miza Iordănescu pe fotbaliștii care nu joacă la cluburi? „Dacă ai 2-3 jucători în primul «11» fără meciuri în picioare, ești zdrobit, efectiv!”

Iordănescu și-a expus filosofia în ceea ce privește convocările pentru turneul final:

„Eu nu fac acum lotul pentru EURO. Aștept răspunsuri, azi am primit anumite răspunsuri, voi mai primi altele și împotriva Columbiei.

Între timp, băieții se vor întoarce la cluburi. Avem o analiză împreună cu staff-ul, tragem concluziile pentru acțiunea aceasta, urmărim atent evoluțiile fiecărui jucător, după care vom începe să așezăm lucrurile pe hârtie pentru a vedea cum reușim să construim un nucleu de 23 de jucători cât mai competitivi pentru European.

România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical // foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
România - Irlanda de Nord, meci amical //foto: Raed Krishan
+39 FOTO

Sigur că-mi doresc să aibă jocuri în picioare. Poate să fie o excepție, pot fi două excepții de jucători care să n-aibă atât de multe meciuri în picioare, dar va fi foarte greu să-i folosim. Un jucător care intră, n-a avut foarte multă continuitate, dar are experiență, are inteligență de joc... Mai compensează.

Dar să ai 2-3 jucători într-un prim «11» fără meciuri în picioare... Ești zdrobit, efectiv, la un turneu final”.

VIDEO. Și Mihai Stoichiță aruncă vina pe Alaves: „E vreo superputere? Ianis Hagi ar fi util, dar nu joacă!

Față în față cu reporterii înainte de startul partidei, Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice a FRF, a abordat la rândul său situația lui Ianis, arătându-i cu degetul pe cei de la Alaves pentru situația ingrată pe care o traversează Hagi:

„Normal că sunt îngrijorat pentru unii jucători, dar mai sunt 3 luni. Multe lucruri nu mi se par corecte.

Alaves, dacă era vreo superputere care să joace precum PSG sau Barcelona, hai să spun că avea motiv să nu-l bage pe Hagi. Dar Alaves e așa cum e... Hagi ar fi un jucător foarte util, dar nu joacă”, a declarat Stoichiță, la stadion.

Citește și alte știri despre naționala României:

Ionel Ganea, urcat în mașina Poliției înainte de România - Irlanda de Nord! Scene incredibile la Arena Națională » Cum a fost pedepsit

Ilie Dumitrescu a remarcat un singur „tricolor” în remiza cu Irlanda de Nord: „A jucat bine, bine!”

Iordănescu, explicații după remiza cu Irlanda de Nord. Anunță doi titulari noi cu Columbia: „Ei vor juca”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
onievu
onievu  •  24 Martie 2024, 23:57

Ai dreptate adrian,eu am mai spus-o aici că "așa-i românul",plin de răutate și că foarte mulți se grăbesc să-l judece pe Ianis ,nevrând să vadă lucrurile pozitive din jocul lui. Se vede clar că are viziunea jocului și acuratețea paselor în adâncime este peste alor mulți "de nelipsit "de la națională,este disciplinat,talentat,aleargă,este ambițios,polivalent lovind aproape la fel de bine cu ambele picioare și vrea să facă mai bine,să progreseze,să-și depășească condiția,însă mulți "comentaci"de pe aici nu văd lucrurile astea,"dăruind"din răutate și frustrările lor, păreri rău intenționate, de oameni limitați mental care sunt total îndreptațiți, să-și dea cu părerea despre toți și despre toate,că doar ei sunt marii specialiști și critici. La Alaves sau la orice altă echipă ar fi fost, chiar și alt jucător care caută să-și reintre în formă după ce a stat un an de accidentare-recuperare,nu poți ...să reintri în joc, cu minute puține,...darămite să te impui ! E nevoie de jocuri,să capeți încredere și... susținere,inclusiv din partea noastră a suporterilor adevărați ! Eu am mai zis,nu vă place Ianis,foarte bine,l-ați catalogat si etichetat ?...gata am înțeles,nu mai coborâți din "înalturile"voastre să mai comentați despre un biet muritor,slab jucător,mediocru , etc..lăsați băiatul în pace și vedeți-vă de voi !

adrian2812
adrian2812  •  24 Martie 2024, 10:16

Doamne cati oameni care Votează numai din răutate împotriva unui băiat care nu a greșit cu nimic! Multă răutate la romani! Așa suntem noi! Sportul preferat : “aruncatul cu noroi”! Când dădea gol cu Israel erați pe masă de bucurie! Mulțumim Ianis!

grassu_46
grassu_46  •  24 Martie 2024, 08:50

Alaves nu are interes sa joace IANIS CA NU E AL LOR si nici parale nu au sa l cumpere,este peste toti cand intra ,se vede de multe ori colegi nu ii dau pase bune, ar fi cea mai mare greseala a lui *** sa nu l ia la EURO

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close