FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUPERLIGA

Cel mai valoros fotbalist din Superliga nu contează la națională

Fotbalist de top la FCSB și în Superliga, Darius Olaru aproape că nu contează la naționala României
Fotbalist de top la FCSB și în Superliga, Darius Olaru aproape că nu contează la naționala României

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 11:27 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 16:48

Fotbalist de top la FCSB și în Superliga, Darius Olaru aproape că nu contează la naționala României. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a fost o singură dată titular în preliminariile Euro 2024 și a jucat, în total, doar 164 de minute în actuala campanie pentru România.

Olaru are o primă parte de sezon excelentă la FCSB, liderul campionatului. Mijlocașul a contribuit decisiv la 11 dintre cele 31 de goluri înscrise de roș-albaștri: a marcat de 6 ori, are 3 assisturi și a contribuit într-o proporție importantă la alte două reușite ale vicecampioanei.

Gigi Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „E mincinos!” » Cere unui jucător să renunțe la națională: „De ce să te batjocorească?”
ROMÂNIA - ANDORRA 4-0
Gigi Becali îl atacă pe Edi Iordănescu: „E mincinos!” » Cere unui jucător să renunțe la națională: „De ce să te batjocorească?”

Paradoxul Darius Olaru: vedetă în Superliga, anonim la națională

Convocat la toate acțiunile din actuala campanie, Darius a evoluat foarte puțin sub „tricolor”. Titular o singură dată, chiar în prima etapă din grupa I, cu Andorra (2-0), Olaru a fost rezervă în alte 6 partide, dintre care în două meciuri n-a intrat deloc. 

Iar duminică, la 4-0 cu Andorra, fotbalistul FCSB a luat loc în tribune, selecționerul și Federația invocând motive medicale.

„Jucătorul lunii septembrie” în Ancheta GSP, Olaru e printre cei mai buni și cei mai în formă fotbaliști din Superliga. Portalul de specialitate Transfermarkt îl consideră chiar cel mai valoros jucător din campionatul intern. Olaru are o cotă de piață impresionantă raportată la nivelul fotbalului românesc, 5,3 milioane de euro. Al doilea în top e Florinel Coman (4 milioane).

14 selecțiiare Olaru la națională, nu a marcat niciodată

Paradoxal, mijlocașul FCSB e un jucător oarecare, de lot la națională, unde a bifat, cumulat, numai 164 de minute în calificările Euro 2024. N-are niciun gol sau assist.

Darius Olaru la România în preliminariile Euro 2024

MECISTATUTMINUTE JUCATE
Andorra - România 0-2titular68
România - Belarus 2-1rezervă0
Kosovo - România 0-0rezervă 0
Elveția - România 2-2rezervă27
România - Israel 1-1rezervă30
România - Kosovo 2-0rezervă19
Belarus - România 0-0rezervă20
România - Andorra 4-0n-a fost în lot0

Mihai Stoica: „E bătaie de joc ce s-a întâmplat cu Olaru”

Înainte de România - Andorra, Mihai Stoica l-a contrat dur pe Edi Iordănescu, după ce managerul FCSB a aflat că Olaru nu face parte din lot.

Duminică dimineață, FRF a transmis că Darius a acuzat probleme medicale la unul dintre antrenamentele premergătoare meciului cu Andorra, astfel că staff-ul naționalei a decis să-l menajeze pe jucător.

În contrapartidă, MM a susținut că Olaru s-a pregătit normal la antrenamentul oficial, fotbalistul acuzând dureri vineri.

„La Olaru e o problemă. Dacă sâmbătă s-a antrenat normal, e bătaie de joc! În urmă cu două zile (n.r. - vineri) a simţit ceva şi trebuia trimis acasă sau trebuia să se trateze dacă era accidentat. Dacă sâmbătă s-a antrenat, e bătaie de joc! Bătaie de joc!”, a răbufnit oficialul FCSB în emisiunea „Sport Center” de la Orange Sport 1.

VIDEO. Gigi Becali, mesaj pentru Darius Olaru: „Retrage-te de la națională!”

Luni dimineață, Gigi Becali a mers la nivelul următor și i-a cerut lui Olaru să se retragă de la națională

„Nu avea nimic băiatul. Edi a vrut să se răzbune, să arate cât de important e: «Îți arăt eu că îți trimit jucătorii în tribune». Dar nu mă interesează. Eu o să vorbesc cu Olaru: «Bă, retrage-te!». Îi dau un sfat, nu-l oblig, el hotărăște. Dar decât să te batjocorească și să te trimită în tribune... De ce te mai duci? Eu așa aș face”, a declarat patronul FCSB.

Edi Iordănescu: „Olaru nu a fost la 100% și am preferat să nu riscăm”

Cel mai valoros fotbalist din Superliga nu contează la națională
Darius Olaru nu-și găsește locul la națională

„Olaru a călcat strâmb la antrenamente. Am discutat și cu staff-ul de la FCSB. Am considerat că e foarte important ca el (n.r. - jucătorul) să aibă ultimul cuvânt.

Din toate discuțiile cu staff-ul medical, am ajuns la concluzia că nu existau riscuri majore. Dar atât timp cât nu a fost sută la sută, am preferat să nu riscăm nimic, nici cu el, dar nici pentru echipa. 

A fost o teamă a lui, o reținere. Oli va fi bine în curând”, a explicat după meci Edi Iordănescu, tehnicianul care a colaborat cu Olaru atât la Gaz Metan, cât și la FCSB.

Concurență uriașă pentru Darius Olaru la națională

Olaru nu e în prim-plan la națională și pentru că Edi Iordănescu are o mulțime de soluții la mijlocul terenului. Acolo sunt fotbaliști din străinătate, reprezentanți constanți ai României în ultimii ani, ca Răzvan Marin, Nicolae Stanciu, Alex Cicâldău.

Se califică România la Euro 2024?

Da
Nu

Mai multe articole despre echipa națională: 

Singurul titular care l-a nemulțumit pe Basarab Panduru: „Nu aveai de ce să-l bagi”
ROMÂNIA - ANDORRA 4-0
Singurul titular care l-a nemulțumit pe Basarab Panduru: „Nu aveai de ce să-l bagi”
Selecționerul Andorrei a identificat momentul-cheie al meciului cu România: „Ne-a dat peste cap. Începuserăm bine jocul”
ROMÂNIA - ANDORRA 4-0
Selecționerul Andorrei a identificat momentul-cheie al meciului cu România: „Ne-a dat peste cap. Începuserăm bine jocul”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (37)
concret
concret  •  17 Octombrie 2023, 15:57
Postat de bogdared9 pe 16 Octombrie 2023, 12:37

propun sa imigrezi, e mai simplu.

De unde estii ca nu am facut-o deja? Esti dintre cei care isi merita actuala societate.

mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  16 Octombrie 2023, 21:43
Postat de yonkers pe 16 Octombrie 2023, 14:00

Nu sunt stelist și nici fcsb-ist dar Olaru și Șut ar trebui să aibă loc în echipa națională.

In locul cui ? Ca sa joace astia doi, trebuie sa ii scoti pe marin si stanciu din echipa !

chepandy777
chepandy777  •  16 Octombrie 2023, 17:31

Becali spuse fas, gsp se conformeaza cu zeci de articole

Vezi toate comentariile (37)
Comentează