FOTBAL  »  NATIONALA  »  CRITICI

Acum a dat cărțile pe față! Hagi a venit supărat pe Iordănescu de la meciul naționalei: „Mai bine nu răspundeam, dar hai să o zic!”

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 21:59 / Actualizat joi, 28 martie 2024 18:14

Gică Hagi (59 de ani), antrenorul-acționar de la Farul, a vorbit la superlativ despre fiul lui, Ianis, autorul unui gol în amicalul dintre România și Columbia, scor 2-3, apoi a lăsat de înțeles că a fost deranjat de faptul că Iordănescu nu i-a oferit mai multe minute mijlocașului de la Alaves.

Atât cu Irlanda de Nord, la 1-1, cât și cu Columbia, scor final 2-3, Ianis Hagi a fost introdus pe teren pe parcurs, în minutul 75 contra insularilor, în '56 la Madrid, împotriva Columbiei.

În fiecare dintre partide, evoluțiile lui Ianis au fost apreciate, încununate cu un gol pe „Metropolitano”, în fața Columbiei.

După meciul de marți seara, Ianis s-a declarat încrezător că va prinde lotul pentru Campionatul European din vară: „Nu cred că se pune problema de formă, mereu când am intrat am jucat foarte bine, repet. Ce depinde de mine fac. Mingea este altundeva, eu îmi aștept șansa”.

Mihai Stoica nu concepe primul „11” al României fără el: „E cel mai bun. De departe!”
FCSB
Mihai Stoica nu concepe primul „11” al României fără el: „E cel mai bun. De departe!”

Gică Hagi, despre convocarea lui Ianis Hagi la EURO: „Ce sens are întrebarea? Dacă și la cei mai buni ne întrebăm...”

În această seară, Gică Hagi s-a pronunțat indirect cu privire la dilema convocării lui Ianis Hagi la turneul final. Hagi senior nu a spus-o cu subiect și predicat, dar nu concepe ca fiul lui să nu prindă avionul către Germania.

„A arătat personalitate, să nu uitați că are personalitate. Vorbește rar, dar când vorbește știe ce zice. Dar nu vreau să comentez. Nu uitați ce v-am spus înainte, statistica. Ianis era cel mai important jucător în octombrie, noiembrie, decembrie, a fost decisiv, iar dintr-odată se pune o întrebare... nu știu ce sens avea.

Ce legătură are dacă joacă mai puțin la echipa de club? Mai puțin înseamnă o lună. Asta după o accidentare de un an de zile, dar nu se ține cont.

Acasă la el, a fost cel mai bun, decisiv, la fel ca Man. Vorbim despre cei mai decisivi jucători. Contează ce faci când apari la echipa națională. Eu cred că publicul a reacționat așa cum trebuie și cu Irlanda de Nord, și cu Columbia, și Ianis a reacționat cum trebuie, arată că este un jucător decisiv la echipa națională.

Dacă această întrebare se pune la unul dintre cei mai decisivi, dacă participă la Europene, păi vă dați seama ce trebuie să facem cu ceilalți. Dacă la cei mai buni se pune această întrebare, ce facem cu ceilalți? Dar v-am spus, este greu să găsesc răspunsul, să comentez”, a afirmat Gică Hagi la „DigiSport Special”.

Gică Hagi a venit supărat pe Iordănescu de la meciurile naționalei: „Mai bine nu răspundeam, dar hai să vă zic!”

Întrebat ulterior dacă Ianis se aștepta să fie titular în măcar unul dintre cele două meciuri de pregătire, dacă l-a deranjat că Iordănescu a decis diferit, Gică a răspuns inițial „la acoperire”, apoi nu s-a mai abținut:

„Cum adică să-l deranjeze, dacă a intrat și a fost cel mai bun? Nu, poate fi surprins.

Dacă e să o luăm așa, mai bine nu răspundeam, dar până la urmă hai să o zic. Dintre jucătorii care au jucat mai puțin (n.r. la echipele de club), el a fost singurul care nu a jucat titular.

Dintre cei care nu au jucat sau au jucat mai puțin, el e singurul care nu a jucat titular. Jucătorul cel mai decisiv din 2021 încoace! E o temă de reflectat și asta”.

Ianis a respectat întotdeauna 200% noțiunea de profesor, de antrenor. Obligația jucătorului este să dea randament când intră, să facă diferența, iar antrenorul are obligația să planifice succesul echipei, tactica și toate celelalte. El vorbea despre ce poate el să facă.

Dacă se apelează la el, întotdeauna dă 200% și o va face în continuare. Iubește România, v-a spus-o public, ați văzut câtă pasiune are pentru echipa națională.

  • Gică Hagi

VIDEO. Declarațiile lui Ianis Hagi după Columbia - România

Mai multe știri despre Columbia - România:

Ciprian Marica s-a lămurit în privința atacantului titular la Euro 2024: „Acum e clar. E singurul care poate ca vârf!”
EURO 2024
Ciprian Marica s-a lămurit în privința atacantului titular la Euro 2024: „Acum e clar. E singurul care poate ca vârf!”
Poate da Ianis Hagi un randament mai bun în centru? » 3 experți analizează pentru GSP noua idee a lui Iordănescu și dau verdictul
COLUMBIA - ROMÂNIA 3-2
Poate da Ianis Hagi un randament mai bun în centru? » 3 experți analizează pentru GSP noua idee a lui Iordănescu și dau verdictul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (63)
laur_gr
laur_gr  •  28 Martie 2024, 20:22
Postat de Moshu pe 28 Martie 2024, 09:50

Pai sigur,cum Vorbeste Hagi despre fotbal si jucatori,daca nu te intreaba pe tine !!?? Cit de penibili puteti fii voi ,haterii,care le stiti pe toate !De unde stii tu cit poate Ianis sa joace ?? La club poate nu joaca pt ca aia stiu ca peste o luna-doua pleaca si nu vor sa se bazeze pe cineva care dispare din echipa !Dar pt a-ti da seama ai nevoie si de putina minte nu doar de ura !!

Cei de la nationala monitorizeaza fiecare jucator si sunt cei mai in masura sa decida cine joac. Decizia lor este cea mai buna. Hagi Sr. s-a bagat unde nu-i fierbe oala. Iar noua ne lipseste simtul realitatii: suntem o echipa mica cu jucatori care fac tusa sau provin din campionate slabe.

dragan
dragan  •  28 Martie 2024, 19:50
Postat de polistul68 pe 28 Martie 2024, 18:29

Ai dreptate, cu o singura remarca...parerile lui despre Ianis, nu conincid cu realitatea . Felul cum il tot baga in fata e deranjant, ca sa ma exprim frumos. Nu te.ai saturat de nepotisme ? Nu te.ai saturat de persoane laudate excesiv,dar care nu isi dovedesc valoarea ? Ianis are valoarea lui, e indunitabil. Dar sa.l lauzi, sa spui ca e de Barca sau Bayern, nu e prra mult ? Sa ataci selectionerul ca nu.l comvoaca sau ca nu.l foloseste titular, e normal ? Sa tot spui ca e cel mai bun, cand el nu a jucat titular niciunde, ti se pare corect ? E greu sa fi si tata si antrenor, dar totul are o limita. Si Hagi, in cazul Ianis, a depasit acea limita de.mult. daca tu vrei sa accepti asta, doar ca a fost un mare jucator, e optiunea ta. Eu personal m.am saturat de nepotisme si de laude fara suport real. Chiar daca vin de la Hagi.

p.s. nepotisme? Gica Hagi nu e antrenorul echipei nationale, nu e presedintele federatiei, n-are functie (si putere politica), etc si etc! el poate doar sa vorbeasca! daca eu spun, de o suta de ori pe zi, ca polistu68 e (de fapt) Einstein, crezi ca ceilalti comentatori te vor intreba ceva despre teoria relativitatii? imi permit sa-ti scriu asa, informal, fiindca mi-e dor de Timisoara! scuze, anticipat!

ctintiri
ctintiri  •  28 Martie 2024, 19:45

daca va fi sustinut nemeritat de taica su va deveni o nonvaloare ....

Vezi toate comentariile (63)
Comentează