FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

I-am înspăimântat! Presa din Belgia dă alerta înaintea meciului cu România: „Debut în iad, băieții lui Iordănescu au transmis mesajul”

Lois Openda, după eșecul Belgiei cu Slovacia. Sursă foto: Imago +23   FOTO
Lois Openda, după eșecul Belgiei cu Slovacia. Sursă foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 10:55 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 11:54

Presa din Belgia avertizează înaintea disputei de sâmbătă cu România (Koln, ora 22:00). „Diavolii roșii” nu au altă alternativă în afara victoriei. Un eșec pentru selecționata lui Domenico Tedesco ar fi sinonim cu un veritabil dezastru: al doilea turneu final consecutiv în care Belgia nu trece de faza grupelor.

Ieri, Belgia a avut o prestație extrem de slabă la Frankfurt, cedând în fața Slovaciei, scor 0-1. Vedetele De Bruyne, Lukaku, Trossard sau Doku nu au reușit să îl învingă pe Martin Dubravka, goalkeeper-ul lui Newcastle. În cealaltă partidă din Grupa E, România s-a impus la scor de neprezentare în fața Ucrainei în cea mai frumoasă partidă a ultimilor ani pentru „tricolori”.

Presa belgiană: „Nimeni nu a înțeles alegerile selecționerului, nici măcar jucătorii”

Belgia și-a creat enorm de multe situații de gol cu Slovacia, însă două goluri anulate, ambele ale lui Romelu Lukaku, lipsa de inspirație și alegerile chestionabile ale lui Domenico Tedesco, fost A1 la Leipzig, au condus la un rezultat slab.

„Alegerile tactice ale lui Tedesco nu au dat roade. De obicei, tehnicianul surprinde prin alegerile sale, însă de această dată vorbim de prea multe surprize. A fost un debut în iad pentru Belgia la Campionatul European. Pentru această partidă, Tedesco a făcut luat mai multe decizii surprinzătoare pentru jurnaliști, fani și jucători. Nimeni nu a înțeles alegerile selecționerului”, au scris cei de la walfoot.

Cei mai criticați jucători belgieni au fost Zeno Debast, Yannick Carrasco, Jeremy Doku, Leandro Trossard și Orel Mangala, mijlocașul împrumutat de Nottingham Forest la Lyon. Despre partida cu prima reprezentativă a României, aceeași sursă notează: „Nu va exista nici un spațiu de manevră în partidele cu România și Ucraina. Tedesco trebuie să își ia revanșa”.

1Este primul eșec al lui Domenico Tedesco din postura de selecționer al Belgiei (15 partide).

Este dificil să vorbesc acum. Dacă am fi câștigat, poate aș fi putut să îmi expun mai mult părerea. Vreau să fiu cinstit, nu vreau să vorbesc despre arbitraj sau VAR. Trebuie să ne regrupăm pentru partidele rămase din faza grupelor.
- Domenico Tedesco, selecționer Belgia

Victorie cu România, singura variantă viabilă pentru „diavoli”

România a făcut meciul unei generații pe Allianz Arena. Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș au semnat reușitele unei victorii de-a dreptul istorice, a doua la un Campionat European și prima la un turneu final, după o pauză de 24 ani. Cu acest prilej, belgienii sunt precauți înaintea partidei de sâmbătă. În cazul unui succes al elevilor lui Edi Iordănescu, România s-ar califica deja în faza optimilor.

„Înfrângerea cu Slovacia nu este un dezastru, deci nu trebuie să tragem concluzii majore. Cu toate acestea, marja de eroare s-a diminuat semnificativ. Belgia trebuie să câștige cu România, altfel situația ar deveni teribilă”, transmit și cei de la voetbalnieuws.

+19 FOTO

I-am speriat pe belgieni!

„Duelul dintre România și Ucraina a fost unilateral, iar trei jucători trecuți prin Jupiler League au marcat: Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș. Băieții lui Iordănescu au transmis un mesaj puternic selecționatei Belgiei.

România a zdrobit Ucraina și au transmis un avertisment naționalei belgiene”, scriu și cei de la footnews.

VIDEO. În ciuda eșecului cu Belgia, fanii „diavolilor” au făcut spectacol în tren

Citește și:

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!
Nationala
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (2)
eugenrc
eugenrc  •  18 Iunie 2024, 11:50

Ideal ar fi ca Romania-Belgia si Ucraina -Slovacia sa se inchieie 0-0 sau in orice caz egal sa fie in ambele meciuri. In felul asta in ultima etapa facem un egal cu Slovacia si terminam grupa pe primul loc multumita golaverajului. Daca putem mai mult sigur nu se supara nimeni. :)

dragan
dragan  •  18 Iunie 2024, 11:34

i-am inspaimantat? imaginea e colosala: dracii rosii belgieni, alergati prin iadul personal de-un junior cu iconite-n mina! wow!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează