FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA

S-a întâmplat pentru prima dată în istoria participărilor României la Campionatele Europene!

Ianis Hagi, rezervă în România - Ucraina / FOTO: Imago
Ianis Hagi, rezervă în România - Ucraina / FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2024 17:04 / Actualizat luni, 17 iunie 2024 17:23

Ianis Hagi (25 de ani) este primul purtător al tricoului cu numărul 10 din istoria naționalei României care a fost rezervă la meciul de debut al țării noastre la un turneu final european. El a intrat în minutul 62, în locul lui Florinel Coman, la 3-0 pentru „tricolori”.

Edward Iordănescu a preferat să înceapă partida cu Ucraina în linia de mijloc din 4-3-3 cu Răzvan Marin, Marius Marin și Nicolae Stanciu. De asemenea, linia de atac a fost formată din Dennis Man, Denis Drăguș și Florinel Coman.

Obișnuit să evolueze pe postul de mijlocaș ofensiv, care lipsește din sistemul 4-3-3, Ianis Hagi a mai evoluat de-a lungul carierei sale în special ca extremă dreapta (rareori ca extremă stânga) și uneori pe poziția de mijlocaș central (inter în linia de 3 mijlocași).

Ianis Hagi a devenit „decar” printr-o conjunctură

Ianis Hagi a devenit „decarul” naționalei României în urma gestului nobil făcut de Nicolae Stanciu pentru Olimpiu Moruțan. Căpitanul României a renunțat la numărul 10 pentru a purta numărul 21 al lui Moruțan, care a ratat Campionatul European din Germania din cauza unei accidentări.

Dacă Stanciu nu ar fi făcut acest gest de solidaritate față de Moruțan, atunci fiul „Regelui” ar fi evoluat la Campionatul European cu numărul 14.

Doar „decarul” Nicolae Stanciu avea în 2016 mai puține selecții decât Ianis Hagi

România participă în Germania la al 6-lea EURO din istoria naționalei României după turneele finale din anii 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016.

Ianis Hagi este al 2-lea cel mai puţin experimentat decar al României la EURO, cu doar 35 de selecţii, fiind „depășit” la acest capitol chiar de Nicolae Stanciu din 2016. În urmă cu 8 ani, Stanciu avea numai 5 prezenţe în tricoul primei reprezentative.

De fiecare dată până la meciul cu Ucraina, România a început cu purtătorul tricoului cu numărul 10 titular.

VIDEO Doi ziariști veniți din Wuhan, China țin cu România la Euro: „Foarte mulți chinezi țin cu România datorită lui Stanciu”

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în „optimi”
Euro 2024
Ungurii sunt cu ochii pe meciul României de la Euro! Cum îi putem ajuta să se califice în „optimi”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Cum arată primul „11” pregătit de Edi Iordănescu

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (7)
TeuTonik
TeuTonik  •  18 Iunie 2024, 13:30

Am fost acolo, jos palaria pentru toti cei prezenti. Un adevarat zid galben de care si cei de la Dortmund pot sa fie mandri!

barghierimihai49
barghierimihai49  •  18 Iunie 2024, 10:47

Lui Ianis Hagi ii sta bine cu numarul 10 pe banca de rezerve,a facut-o cu succes si la Alaves.Ii sta bine si cu megafonul la sfarsitul unui meci,castigat de altii,unde Hagi a avut cea mai mica nota -6,3 conmorm SofaScore,cu numai 8 atingeri in 29 de minute si cu 5 mingi pierdute din 8(!)Propun sa-i dam megafonul la inceput de meci si sa-l urcam in tribune.Acolo este locul lui!Hai Romania!(Fara Hagi!)

ALKIKI
ALKIKI  •  18 Iunie 2024, 00:30

Bravo băieților, meci istoric..statistic și cum vreți voi, atitudine, scor la europene..cel mai frumos gol pana acu.. Mult lichid alb-incolor tuturor detractorilor. Va pricepeți de va rupeti..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează