FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

Video Ianis Hagi, încă o declarație de dragoste pentru România: „Vin să joc și la 3 dimineața pentru echipa națională”

Ianis Hagi, în partida cu Elveția din deplasare. 
Foto: Imago
Ianis Hagi, în partida cu Elveția din deplasare. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 16:08 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 17:24

Ianis Hagi (25 de ani) este ferm convins că România va câștiga meciul cu Israel, sâmbătă, 18 noiembrie, la Felcsut (Ungaria) și se va califica la Euro 2024.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1
Ianis Hagi, actor sau fotbalist? » Apariția lui la Mogoșoaia a stârnit reacții împărțite: „Hai înapoi!” și „Suntem o nație de ratați!”
Israel - România
Ianis Hagi, actor sau fotbalist? » Apariția lui la Mogoșoaia a stârnit reacții împărțite: „Hai înapoi!” și „Suntem o nație de ratați!”

Ianis Hagi a acordat un interviu pentru FRF TV, prin care le-a transmis fanilor naționalei României că „tricolorii” sunt pregătiți să facă două meciuri mari cu Israel, în Ungaria, și cu Elveția, pe Arena Națională, și să obțină calificarea la turneul final din Germania (14 iunie - 14 iulie 2024).

„Mereu am spus că acest grup are un potențial enorm. Mereu am vorbit la superlativ despre colegii mei. Au fost fapte, fapte pe care le-am dovedit când am fost puși în fața unui examen important. Am reușit să scoatem mereu rezultate bune. 

Acum, clar, curajul este de două ori mai mare, pentru că suntem foarte aproape de a ne îndeplini obiectivul, dar rămânem cu picioarele pe pământ. Încercăm să fim echilibrați. Știm că sunt două meciuri cu presiune mare, dar suntem obișnuiți să jucăm aceste tipuri de partide și la sfârșitul campaniei sperăm să fim fericiți”, a declarat Ianis.

Ianis Hagi: „Meciul cu Israel va fi decisiv pentru calificare”

Hagi junior spune că „tricolorii” sunt pregătiți pentru orice scenariu, indiferent de rezultatul din meciul Israel - Elveția, programat miercuri, 15 noiembrie, la Felcsut. 

„Sincer să fiu, nu contează foarte mult ce se va întâmpla în Israel - Elveția, deoarece partida noastră cu Israel va fi decisivă. Este o partidă cu presiune mare, dar în același timp dacă scoatem un rezultat pozitiv suntem calificați la Euro. 

Apoi, venind acasă, jucând cu un stadion plin, pe Arena Națională, cu Elveția, sperăm să scoatem tot un rezultat foarte bun, să jucăm spectaculos și să facem fericiți toți fanii care au fost alături de noi de la începutul campaniei”.

Ianis Hagi: „Am demonstrat că suntem pregătiți pentru orice provocare”

Ianis Hagi a explicat de ce crede că România va fi la Euro: „Cred că am demostrat de-a lungul campaniei că indiferent de situație și de condițiile de joc am reușit să ne adaptăm, am luptat, am arătat că suntem pregătiți pentru orice provocare și am trecut peste orice obstacol. 

Dar, munca nu este încă terminată, trebuie să jucăm și ultimele două meciuri așa cum ne dorim, cum am plănuit și să ne calificăm. Asta ne dorim”.

Nu m-am gândit la începutul campaniei că vom avea 16 puncte după 8 meciuri, dar, sincer, m-am gândit la locul 1. Îmi place că suntem pe primul loc și sper să terminăn acolo grupa
- Ianis Hagi, mijlocaș România

Ianis Hagi: „Vrem să ne creăm drumul nostru. Generația de aur ne-a arătat calea”

Fotbalitul lui Alaves este motivat de performanțele Generației de aur și anunță că e timpul ca semifinaliștii de la Euro U21 din 2019 să facă performanță și la prima reprezentativă. 

„Noi, cei din generația actuală, ne dorim să ne creăm drumul nostru. Știm performanțele realizate de Generația de aur. Ne-au arătat calea cea dreaptă, calea de a ne lupta de egal la egal cu orice adversar. De ce nu, să-i și învingem! 

Am reuși să o facem la tineret, vrem să o facem și la seniori. Sunt sigur că acest grup poate să ajungă la performanțe foarte mari. Trebuie să demonstrăm pe teren și la echipa mare!”, a punctat Ianis.

Nu doar noi avem nevoie de această calificare la Euro 2024, are nevoie și țara și suporterii. Toți ne dorim foarte mult. Avem nevoie de victorie, de momente de fericire. Pentru asta luptăm. Este singurul nostru gând. Suntem pregătiți pentru orice, singurul țel este calificarea!
- Ianis Hagi, mijlocaș România

Ianis Hagi: „Relația mea cu fanii și cu echipa națională este unică”

Ianis Hagi a vorbit și despre legătura specială pe care o are cu fanii naționalei, dar și despre sacrificiile pe care ar fi în stare să le facă pentru reprezentativa României. După golul marcat luna trecută în meciul cu Andorra (4-0), Hagi i-a cucerit și mai mult pe fani, prin mesajul „România, te iubesc!”.

„Relația mea cu fanii și cu echipa națională este unică. Am crescut cu echipa națională a României. Am crescut văzând meciurile Generației de aur, prin tata, prin imaginile video pe care le aveam pe acasă. 

Apoi generația lui Adi Mutu, Cristi Chivu, care a dus România la Euro 2008. Am fost acolo! Este un sentiment unic. 

Dacă echipa națională a României mă cheamă la ora 3 dimineața să joc sunt pregătit sută la sută. Sunt în stare să fac orice pentru echipa națională. E greu să explic în cuvinte iubirea pentru echipa națională. Cel mai bine îmi exprim pe terenul de fotbal dragostea pentru România și pentru suporteri
- Ianis Hagi, mijlocaș România

Clasamentul la zi din Grupa I a preliminariilor EURO 2024

Următoarele meciuri: 

  • 15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45 / TV: Prima Sport 1, Digi Sport 1) 
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45) 
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Citește și alte articole:

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (4)
mirstelistu
mirstelistu  •  15 Noiembrie 2023, 11:18

Mai bine du-te in luna de miere ca tot te-ai insurat ma ca ne-am cam saturat si de tine si tat-tu iar voi domnilor jurnalisti nu mai tot pupati gloaba de zici ca e Messi iar el a dar 2 goluri cu Andorra

Vezi toate comentariile (4)
Comentează