FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV // VIDEO „Ar fi un cataclism!” » Ioanițoaia, concluzii la „cald” din Germania, după 3-0 cu Ucraina: „Antologic! Cea mai frumoasă victorie din ultimii 20 de ani”

Ovidiu Ioanițoaia. prezent la România - Ucraina +17   FOTO
Ovidiu Ioanițoaia. prezent la România - Ucraina

Articol de , - Publicat luni, 17 iunie 2024 20:26 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 01:18

Directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, a urmărit meciul de colecție România - Ucraina 3-0 de la masa presei de pe Allianz Arena. La finalul partidei, experimentatul jurnalist a intrat la GSP Live, unde și-a spus impresiile „la cald” despre lecția de fotbal pe care „tricolorii” le-au predat-o ucrainenilor.

Aflat la cel de-al nouălea turneu continental experimentat din postura de jurnalist, Ioanițoaia a analizat în amănunt victoria naționalei lui Iordănescu. Într-o intervenție telefonică de 5 minute, jurnalistul Gazetei a subliniat detaliile care l-au impresionat în partida de la Munchen, pentru ca apoi să prefațeze duelul împotriva belgienilor de sâmbătă.

Ovidiu Ioanițoaia, intervenție la GSP Live după România - Ucraina 3-0: „Cea mai frumoasă victorie din ultimii 20 de ani!”

E cea mai frumoasă victorie pe care am apucat-o eu în ultimii 20 de ani! Niciodată echipa n-a jucat atât de bine, a jucat exact ce trebuie! Atât de bine că Ucraina a părut anesteziată! «Marile» ei valori de milioane de euro n-au arătat nimic!

Edi Iordănescu și-a făcut cel mai frumos cadou de ziua lui. Dacă stăm să judecăm obiectiv, echipa e ca și calificată după acest 3-0. Trebuie să se întâmple un cataclism ca să nu ieșim din grupă. Toată lumea a jucat aproape de perfecțiune, în frunte cu Nicușor Stanciu, care a prins, probabil, cea mai bună zi din cariera lui.

Acum, trebuie să învățăm să ne și bucurăm, am suferit destul. Echipa asta a jucat adesea sub valoarea ei, astăzi a depășit toate așteptările și merită toate felicitările. Repet, Edi Iordănescu și-a făcut cel mai frumos cadou de ziua lui.

N-am văzut de mult timp o Românie așa de stăpână pe ea. Și când mingea era la ucraineni, parcă tot la noi era! Tactic, n-au avut nicio ocazie mare de gol. Echipa noastră a jucat exact ce trebuie. Edi e primul care trebuie felicitat. Întreaga echipă merită felicitată, toți jucătorii, nu doar Stanciu! ”, a spus Ioanițoaia, în emisiunea Gazetei Sporturilor.

Atmosfera a fost extraordinară! Dacă s-ar fi jucat pe Arena Națională, nu era un asemenea entuziasm în jurul acestui meci. A fost o partidă cu adevărat antologică.

- Ovidiu Ioanițoaia, director Gazeta Sporturilor

„Ar fi un cataclism!” » Ioanițoaia, concluzii la „cald” din Germania, după 3-0 cu Ucraina: „Antologic! Cea mai frumoasă victorie din ultimii 20 de ani”
Ovidiu Ioanițoaia. prezent la România - Ucraina

Ioanițoaia: „Ne doream mai mult. Iată că acest «mult» s-a întâmplat”

Ioanițoaia a continuat: „Am suferit, ne-am enervat, am avut dureri de cap când echipa asta juca prost. De data aceasta, a jucat excelent și trebuie să învățăm să ne bucurăm. (...) Atunci când echipa juca sub așteptări, ne doream mai mult. Cumva, acest «mult» s-a întâmplat.

Eu nu văd cum o echipă a României poate să joace atât de bine pe cât a jucat naționala în după-amiaza aceasta”, a mai spus, la GSP Live, semnătura inconfundabilă din presa românească.

Optimism înainte de toate. Ioanițoaia nutrește speranțe și pentru meciul cu Belgia

[De la meciul cu Belgia ce așteptări aveți?] „Acum s-au schimbat datele problemele, îți dai seama. De unde eram victime sigure, acum am devenit o echipă cu șanse la calificare, cu șanse importante, aș zice. Ca atare, trebuie să ne schimbăm perspectiva.

Să nu mai judecăm din postura outsiderului, ci din postura unei echipe care are un cuvânt de spus. Nu ne mai temem nici de Belgia!

Ni se părea că Ucraina e din altă dimensiune, dar iată că spiritul de echipă și unitatea au avut câștig de cauză. Ucraina a fost redusă la condiția de umbră, de fantomă!

Nu trebuie să ne ia valul! E stilul nostru să cădem dintr-o extremă într-alta, dar acum trebuie să ne bucurăm! E o victorie la care nu se aștepta nimeni, obținută la capătul unui meci cu adevărat remarcabil. Hai să ne bucurăm! Ce o mai fi cu Belgia, om vedea! Să nu punem și acum răul înainte”, și-a încheiat Ioanițoaia intervenția.

Ovidiu Ioanițoaia, cel mai experimentat jurnalist prezent în Germania

Cel mai experimentat jurnalist al Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, bifează în Germania cel de-al nouălea său turneu final european. La care se adaugă alte 7 participări la Campionatele Mondiale! Povestea a început în Franța, în 1984, apoi a relatat de la fața locului și a trimis corespondențe speciale în 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016 și 2020. 

Ioanițoaia a construit „Sportul românesc”, a pus temelia „ProSport” și lucrează la prestigiul Gazetei Sporturilor, versiune #mileniul 3.

FOTO. Imagini emoționante după România - Ucraina 3-0

Lacrimi după România - Ucraina / FOTO: Imago
Lacrimi după România - Ucraina / FOTO: Imago
Lacrimi după România - Ucraina / FOTO: Imago
Lacrimi după România - Ucraina / FOTO: Imago
Lacrimi după România - Ucraina / FOTO: Imago
+13 FOTO

Citește și:

O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Nationala
O grecoaică ce a furat privirile tuturor ține cu România » Ce scor a oferit pentru meciul cu Slovacia
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Nationala
Mihai Stoica, reacție tranșantă înainte de România - Slovacia: „Lumea este bolnavă de ipocrizie”
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?
Nationala
Slovacia - România, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » Gazonul de pe Frankfurt Arena este deplorabil! Probleme pentru „tricolori”?

Știm pe cine ar întâlni România în optimi » Locul 1 în grupă e singurul cu adversar simplu! Pe locurile 2-3, dăm de un COȘMAR

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (22)
danglumetu
danglumetu  •  19 Iunie 2024, 19:31

edi a cistigat meciul prin tupeul de a nu incepe cu ianis! Strachan, in 2021, a vorbit despre şansele lui Hagi de a ajunge într-un campionat puternic din Europa. „La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucător tânăr. Dacă ne uităm la echipe din Olanda, vedem că acolo rezervele au 18, 19 ani. La 22 de ani trebuie să ai un impact asupra jocului. Dacă te uiţi la alţi jucători de top, la ce vârstă au început să-şi lase amprenta asupra jocului? Mult mai devreme. Există riscul să ratezi oportunităţi dacă nu devii o forţă, într-un fel sau altul. Şi trebuie să devii o forţă în campionatul intern. Nu ştiu dacă a fost titular în 50% din meciuri cu Rangers. Pentru a fi considerat un jucător de top trebuie să domini meciuri. Să marchezi, să creezi goluri. Jude Bellingham joacă în Champions League şi e titular. E clar că Ianis are talent, dar trebuie să domine meciuri în fiecare săptămână dacă vrea să fie jucător de top. Poate nu chiar în fiecare săptămână, dar măcar în majoritatea lor”, a declarat Gordon Strachan. „Hagi trebuie să cucerească mai întâi acest campionat, înainte de a pleca oriunde altundeva”. „Mai întâi trebuie să fie titular indiscutabil. Dacă vrei să ajungi într-un campionat mai mare din Europa, în Scoţia trebuie să fii vedeta echipei.Rangers a avut un sezon fantastic în Europa, dar jucătorii care au fost decisivi au fost mai degrabă Davis, Kent, Roofe, Morelos, Tavernier. Aceşti jucători au atras atenţia fotbalului mondial pentru că au fost decisivi''.

dinamo100
dinamo100  •  19 Iunie 2024, 14:08

Sa nu uitam totusi ca Ucraina a avut posesie 70%! Ma astept ca si cu Belgia sa incepem meciul in transee, aparandu-ne. Sper sa reziste apararea in prima jumatate de ora, dupa aia...mai putem scoate capul si sa-i surprindem.

laur_gr
laur_gr  •  18 Iunie 2024, 21:26
Postat de Alexglad pe 18 Iunie 2024, 10:17

Băieții ăștia merită respectul tău coborâți sau nu cu picioarele pe pământ! Au realizat tot ce nu a realizat România în toate participările la Euro, victorie cu o echipă net superioară individual pe care a pulverizat-o. Mi se pare mai mare victoria cu Anglia de acum mulți ani, dar nivelul de joc arătat ieri a fost la nivelul meciului dintre România și Columbia sau România - Argentina din 1994. Adică cel mai bun de când jucăm fotbal :)! HAI ROMÂNIA, jos hatereala și comentariile astea cu nu au realizat nimic! Există și o Românie pozitivă! Poate se ia de la națională și la conaționali, până la urmă sunt singurii care au crezut!

Eu vreau sa continuam cu sirul victoriilor, dar te prinzi greu. Sa fim euforici si cu nasul pe sus este reteta sigura a esecului. Tocmai! Fii realist: Ucraina ne-au luat de sus.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează