FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

L'Equipe contrazice UEFA » Surpriză: francezii au anunțat „omul meciului” în România - Ucraina 3-0

Fostul internațional Basarab Panduru (53 de ani) a fost uluit de victoria obținută de România în meciul cu Ucraina, scor 3-0, primul pentru „tricolori” la Campionatul European din Germania. +33   FOTO
Fostul internațional Basarab Panduru (53 de ani) a fost uluit de victoria obținută de România în meciul cu Ucraina, scor 3-0, primul pentru „tricolori” la Campionatul European din Germania.

Articol de - Publicat marti, 18 iunie 2024 11:47 / Actualizat marti, 18 iunie 2024 13:07

În compania Ucrainei, prima reprezentativă a României a obținut o victorie istorică, a doua la un Campionat European și prima la un turneu final, după o pauză de 24 ani (România - Anglia 3-2 (20 iunie 2000).

Elevii lui Edi Iordănescu au avut o prestație de vis la partida de debut a turneului final. Nicolae Stanciu, cu o execuție superbă, Răzvan Marin și Denis Drăguș au semnat reușitele, iar Dennis Man a oferit pase decisive la primul și ultimul gol. UEFA l-a declarat pe Stanciu, căpitanul României, omul partidei. Cu toate acestea, L'Equipe, cea mai mare publicație sportivă din Hexagon, îi acordă distincția lui Dennis Man, extrema Parmei.

Francezii, impresionați de prestația României

„România a surclasat clar Ucraina, bifând a doua victorie istorică la Campionatele Europene. Românii au fost extrem de eficienți atât pe fază defensivă, cât și pe cea ofensivă. În prima repriză, Ucraina a încercat să intre în ritm, însă nu a izbutit, iar România a continuat să preseze constant, iar eforturile le-au fost răsplătite: căpitanul Stanciu a marcat cu un șut superb din afara careului.

Ucraina, în ciuda unei posesii de peste 70%, nu a contat în atac. Selecționata lui Rebrov a început în ofensivă mitanul secund. însă au fost pedepsiți pe contraatac, cu Răzvan Marin la finalizare. Băieții lui Edi Iordănescu nu s-au oprit aici, iar Drăguș a dus scorul la 3-0”, au scris francezii despre triumful „tricolorilor” de pe Allianz Arena, „casa” celor de la Bayern Munchen.

România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Images
România - Ucraina / foto: Guliver/Getty Image
Naționala României a scris o filă de istorie în fața Ucrainei, obținând cel mai clar succes la un turneu continental / FOTO: Imago Images
+29 FOTO

Dennis Man a fost omul partidei în viziunea presei din Hexagon

Deși UEFA l-a declarat pe Stanciu cel mai bun jucător al partidei, francezii au altă părere, fiind profund impresionați de prestația lui Dennis Man, cel care a reușit două assist-uri cu Ucraina.

„Pentru primul său meci la un turneu final, extrema dreaptă a Parmei a făcut diferența pe partea sa de teren, fiind implicat în construcția tuturor celor trei goluri ale României. I-a pasat decisiv lui Stanciu, a condus contraatacul de la golul secund și apoi l-a servit perfect și pe Drăguș, după ce a driblat cu ușurință doi fundași adverși”, au notat aceștia despre fostul fotbalist de la FCSB sau UTA Arad.

VIDEO. România - Ucraina 3-0. Cum au fost primiți „tricolorii” la hotel

Citește și:

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Superliga
Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Nationala
Rusescu a văzut echipa de start a României și a reacționat: „O surpriză foarte mare. Pe Edi l-a deranjat ceva”
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!
Nationala
Slovacia - România 1-1, decisiv pentru „optimile” EURO 2024 » GOOOOL Răzvan Marin! Penalty executat perfect! La acest scor suntem în „optimi”!

Dan Șucu nu se oprește! Transfer la Rapid direct de la naționala României, în ziua meciului decisiv cu Slovacia

L'Equipe, reacție incredibilă despre România, posibila adversară a Franței la Euro: „Implacabilă, să se neutralizeze reciproc”


Comentarii (32)
elgabri
elgabri  •  19 Iunie 2024, 13:44

Si astia anunta baietii care sunt de dat asa primesc instructiuni ;)

barghierimihai49
barghierimihai49  •  18 Iunie 2024, 18:01

SofaScore:Dragusin-7,6,Stanciu-7,6,Dragus-7,6,Man-7,7 au fost cei mai buni.Hagi-6,3,Racovitan-6,4,Puscas-6,5,Rus-6,5Mihaila-6,5 au fost cei mai slabi.Statistica nu minte!Lasati simpatiile si antipatiile-judecati corect,obiectiv,in conformitate cu realitatea!

liviugggg
liviugggg  •  18 Iunie 2024, 16:18

am mai zis cineva de man, la pro tv posibil Marica! pentru mine toate golurile a avut ceva din Drăguș , la primu gol , un presing necrutator, nu ca puskas care se opreste la jumatate,la golul 2 a plecat cu ei in spate, cel mai putin a facut la golul lui. doar faptul ca s-a retas putin dar suficient, ce este” mult” la noi! parca baiatu nu are complexe, joaca din glezna dar ! Si peste toate, ca un tigru, Sa treci razand si sa te minti. Si cand ameninta zapada S-o-ntampini cu o floare-n dinti.” (Mircea Micu – A fi) sa nu uitam ca mingea a sarit din iarba de fiecare data pentru noi. a fost ceva mai mult decat in 1994 cu Columbia, unde ea a pleca super favorită, iar la noi intra mingea singură in poartă // sa nu patim rusinea ca atunci cu elvetia. prost rezultat a facut belgia o sa fie un meci foarte greu sa fi bine ! cu noroc!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează